Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam Mam zamiar zrobiC mały lifting mojemu karabinkowi

i mam kilka pytań, a mianowicie:

-Czy aby zamontowaC sprężynę >110 należy wymieniC jedynie tłok, czy coś jeszcze?

-Zależy mi na tuningu moCowym, więc, oprócz sprężyny, tłoka i ew. innych części potrzebnych do zamontowania mocniejszej sprężyny, należy wymieniC coś jeszcze, abym po kilkunastu strzałach nie musiał wysypywaC resztek mechanizmu przez lufę?

- czy da się jakoś zdjąC tłumik ognia i czy ew. do tego modelu da się zamocowaC tłumik dźwięku?

-Jaki gearbox jest w nim zamontowany? Mam na myśli wersję AUG, G36, AK.

Zważaj na Polskie litery, szczególnie na "Ć"/Antol

Edited by Antol
Posted (edited)

Niestety mam małe problemy z polskimi znakami, gdyż złośliwy panel Ati Catalyst nie pozwala mi na pisanie tego właśnie zmiękczenia, gdyż jest to "hotkey".

Uprzedzam komentarze - długo szukałem rozwiązania i jedynym mi znanym jest usunięcie panelu, który jest mi potrzebny.

moĆowym?

o, widac, że działają tylko duże litery ;P

Edited by cosmos
  • 1 month later...
  • 8 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Tłumik ognia można zdjąć, wystarczy odkręcić taką ledwo widoczną śrubkę najmniejszym możliwym imbusem (powinna być od spodu), ponoć pasuje tłumik od UMP GG, ale w niektórych modelach DE słyszałem, że nie wchodzi. Najlepiej zrobić taki tłumik samemu, z rurek z Castoramy (było gdzieś o tym na forum), wtedy po prostu go wciskasz i nie martwisz się gwintem, jak dobrze pomalujesz to będzie jak firmowy, a koszt jakieś 20 zeta.

Co do polskich znaków przy ATI, to sobie po prostu zmień ten hotkey na inny, np H ;)

• 8 months later...
Posted

Najmniejszym imbusikiem? To jest pewnie 1,5 imbus. I zapewniam Cię, że są dużo dużo mniejsze jeszcze.

I nie we wszystkich werjach tego UMP były te imbusy pod tłumikiem QD.

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik