Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Zamierzam ściągnąć z WGC eMkę WGC Custom. Niestety upatrzony przeze mnie M4A1 (stała kolba) dość długo jeszcze będzie niedostępny.

Wymyśliłem za to, że zamówię M16A3, do tego ten frontset G&P i po prostu podmienię frontsety.

Dłuższa lufa wew. będzie ukryta w tłumiku.

Czy to jest wykonalne i czy nie ma przeciwskazań?

Jak wygląda demontaż frontsetu?

Posted

1. Przeciwskazań brak. Pasować będzie.

2. Zdejmujesz okładziny, odkręcasz deltaring, zakładasz nowy grip, dokręcasz deltę. Gotowe. Raz rzucisz okiem na montowanie i będziesz wiedział jak odkręcić.

Tym samym zostanie Ci nadprogramowy deltaring G&P. Gdybyś czasem chciał go sprzedać osobno (lufy zewnętrznej nie potrzebuję) napisz - biorę od ręki.

Posted

Dzięki za zacną odpowiedź. Wszystko mi się wyklarowało i zrobię tak jak zaplanowałem.

No zostanie mi nadprogramowy cały frontset od M16A3, jeszcze się zastanowię, czy próbować sprzedać w całości czy na części.

Jakby co to dam znać.

• 3 months later...
Posted

Odświeżę ten temat.

W wątku o wgc customach wspomniałem, że mam problem z odkręceniem frontsetu. (wymiana m16 na m4).

Otóż zakupiłem klucz przeznaczony do tego celu, górne body ustabilizowałem w imadle, delta ring i okolice zdrowo podlałem WD-40.

I kupa, mości panowie. Mimo pewnego i mocnego chwytu żadna ludzka siła nie jest w stanie tego odkręcić. Zapieczone na amen.

(odkręcam oczywiście w lewo, jak butelkę Kubusia).

Nie liczę nawet na rady (bo co tu jeszcze radzić?), po prostu chciałem się podzielić z wami moim smutkiem...

Posted

Powiem ci tak nie załamuj się ! TO puści napewno ... ja ze swoim egzemplarzem walczyłem z 2-3 dni żeby go odkręcic...Polecam klucz "żabke" złap cały delta ring i z całej sily kręc,u mnie puściło dopiero jak z mgr inżynierem - moim Tatą za to złapaliśmy :P Takto to nawet nie drgnęło,wsadź w duże imadło podłóż coś żeby się nie porysowało body i z całej siły.Takim kluczem również próbowałem i za żadne skarby nie chciało puścic dopiero żabka poratowała.Rurę gazową usunołeś ? Spotkałem się że ktoś jej nie usunoł i próbował odkręcac.