Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Włosi już robią modyfikacje do Half-Life 2 pod nazwą SoftAir: Source.

Będzie to pierwsza tak dużo gra/mod o Air sofcie. Strona składu Softair: Soruce

Mod ukarze sie w 2008 roku...

Linki:

Website grupy: http://softairsource.altervista.org/

Strona grupy steam: http://steamcommunity.com/groups/softairsource

Kilka fotek:

58372uy0.th.jpg

58428gb1.th.jpg

58705bc0.th.jpg

60918rl3.th.jpg

61932ch4.th.jpg

70388nh6.th.jpg

Zobaczcie na szczegóły, będzie można celowac przez muszkę i szczerbinkę, czyli nie będzie to w stylu CS'a, ze tylko przez celownik.

Trzymam kciuki ;)

Edited by Dariusz
Posted

Pierwsze zdjecie odwrocone lustrzanie (mam nadzieje ze to nie niedorobka gry ;-)) - spojrz po ktorej stronie jest okno wyrzutnika lusek w eMce.

Reszta linkow nie dziala (prowadza do glownej strony imageshack.us).

Posted

Symulacja symulacji, ciekawe co im z tego wyjdzie :uśmiech:

Programiści powinni pójść w stronę RPG(rozwijanie postaci:szybkośc biegania, celność, stopień terminatorstwa ;-) ). Uwzględnić: padające batki, syfony, zacięcia i nakręcanie HiCapa, zacinki GB itp.

Na pewno przydałaby się rozbudowana opcja tuningu wizualnego replik, coby można było się wyżyć.

Zobaczymy co z tego wyjdzie, dziedyś czytałem recke gry o PB, gra była niezbyt udana. mam nadzieję że w tym przypadku będzie inaczej.

Posted

Niestety w CS:S okno wyrzutnika łusek i dopychacz w M-kach są po obu stronach broni :wink: Mam nadzieje, że w tym modzie będzie to naprawione, niby szczegół, ale jak dla mnie robi różnice :killer:

Posted

Z tym wyrzutnikiem to tylko kwestia odpowiedniego moda który sie pojawi i to naprawi.

Twórcy prawie we wszystkich grach odbijają lustrzanie modele broni - żeby było widać "akcję" - wypadające łuski, przeładowanie itd. Niestety to co "ładne" wygrywa z tym co realistyczne.

Posted

:wink: :wink: :wink: Dobre,dobre. Ale pomyślcie ,że tego nie robią programiści ze studia sierra tylko to nieoficjalny dodatek stworzony przez użytkowników.

Przynajmniej na takie wygląda, wiec ja bym sie nie spodziewał super dopracowań a tak naprawdę niewielkich modyfikacji w grze. :lol:

Posted

A jest coś takiego do CS 1.6 ??(najlepiej NS)

Pozdr.

Jak zauważyłeś ten mod, będzie na silniku Soruce, więc będzie potrzebna jakaś gra właśnie z tym silnikiem, która zawiera Soruce SDK (narzędzie do robienia map i modów na silniku soruce)czyli Half-Life 2 ,czy Counter-Strike: Soruce(Oczywiście steam)

Maxaveli, znajdź @ głównego pomysłodawcy SoftAir: Soruce i napisz do niego co zrobili źle to bardzo możliwe, że to poprawia...Poza tym na pewno wypuszcza najpierw jakiegoś beta testa i wtedy zobaczymy, czy pomysł wypalił.

Kika nowych fot dotyczące celowania:

57852hv4.th.jpg

67551ka7.th.jpg

59743kf6.th.jpg

68699jq9.th.jpg

Z tego co widzę, nie będzie żadnego celownika, bez skupienia się do strzału celując bez muszki i szczerbinki, więc będzie trzeba patrzeć gdzieś na środek ekranu, żeby strzelać podczas biegu 8-) Wiec chyba stawiają na realizm.

Posted (edited)

Juz widze jak im sie chce zaglebiac sie w najdrobniejsze detale Source'a zeby spelnic zachcianki jakichs tam Polakow...

A z kolejnych - brak krzyza w lunecie ;-)...

P.S. Szanse ze wyjdzie to jako dodatek do OrangeBox'a na PS3 sa pewnie znikome?

Edited by maxavelli
Guest frank_martin
Posted
Jak zauważyłeś ten mod, będzie na silniku Soruce, więc będzie potrzebna jakaś gra właśnie z tym silnikiem, która zawiera Soruce SDK (narzędzie do robienia map i modów na silniku soruce)czyli Half-Life 2 ,czy Counter-Strike: Soruce(Oczywiście steam)

Zauważyłem ale myślałem że wcześniej wypuścili takiego moda na CS1.6 albo HL1

A wiesz czy repliki będą miały licencje (np.Ak47 Tokyo Marui)??

Trzeba będzie zbierać kasę na HL2

Pozdr.

Posted

Były prace nad AirSoft Source i AirSoft Total, ale jakiś czas temu zaprzestali nad nimi pracować i nie wyszły nawet beta testy.

Jest za to Digital Paint Paintball na HL1 i HL2, ale to paintball więc...

Posted

Ale co ma wspólnegho paintball z AirSoftem :P Tylko nei moge sobie wyobrazic jaki bedzie system smierci w tym modzie. Czy zamiast klasc sie i wykrzykiwac do glosnika dziwieki kolwustyczne odpowiadajace smierci postac bedzie podnosic rączki i bedziemy slyszec "Dont Shoot i'am Hit!" Haha :P

Posted

Aż strach pomyśleć co będzie jak się ten mod uda i wyjdzie naprawdę dobrze. Jest tak: tysiące luda symulowało prawdziwe pole walki wykorzystując do tego airsoft.

Po udanym modzie będzie tak: tysiące ludzi symuluje symulowane pole walki z wykorzystaniem airsoftu, na komputerze, w domu, przez neta. Toczone są mega zloty itp.

Wniosek: jeszcze bardziej obrośniemy w tłuszcz :-F

P.S.: A i tak żadna gra nie zastapi tego uczucia wku***enia na terminatora z zamiłowania :D :-F

Posted

Taa... będzie pasternik 3D :killer: :wink:

Głębiej się zastanawiając (co mi sie żadko zdarza :-D) to na pasternik 3D tak żeby se każdy pograł to by trza było serv na min. 100 osób, a kto by za niego zabulił to nie wiem :killer: :-D

Posted

@ ICAC

Temat twojego głębokiego zastanowienia jest bardzo słuszny :-P

To może zrobią Pasterniak_3D mini ,tak samo jak w 1.6 jest do pobrania de_dust mini czyli korytarz jest wielkości kanału wentylacyjnego :-F