Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

A ja się podłączę do tematu mianowicie czy do tego Glocka http://taiwangun.com/?str=product&prId=725 dobrze dobrałem:

Kulki = http://taiwangun.com/?str=product&prId=842

Gaz = http://taiwangun.com/?str=product&prId=26

Pytam iż ten glock z tematu mam metalowy zamek i podejrzewam że jednak jest jakaś różnica. A kolega wyżej napisał kulki 0,23 albo 0,25 więc nie wiem czy dobrze wybrałem. 0,25 powinny celniej lecieć z tego co wiem bo są cięższe.

Edited by Kalashnikov
Posted

zamek nie ma znaczenia

ja do swojego glocka używam 0,2g i lata świetnie

nie zbacza, nie podrywa itp

i zasięg większy

strzelałem i z 0,25 i z 0,2 i prawie nie ma różnicy tylko tyle ze spada zasięg przy 0,25

a gaz wybrałeś dobry

a kulki to możesz kupić 1000 takich i 1000 takich, i sprawdzić co Ci bardziej pasuje

pozdro

Posted

Więc dobrze czytałeś

gratuluje czytania ze zrozumieniem, niestety jest to rzadka umiejętność na wmasg xD

ja strzelałem przy 2 stopniach i nie syfonował

wiadomo trochę mniejszy zasięg i HU na nowo trzeba regulować ale poza tym ok

pozdro

Posted

jak zasyfonuje (np zimą) to należy ogrzać magazynek i potem napełnić z powrotem gazem

ogrzewać możesz jak chcesz, podobno dobry sposób włożyć sobie w majtki ale ja nie testowałem bo jak mówiłem nie musiałem xD

co do wody

jeżeli chodzi Ci o deszcz to raczej nie przeszkadza

a jeżeli chcesz sobie popływać w jeziorku z klockiem to nie wiem ale patrząc na zasadę działania raczej nie powinno to mieć większego wpływu

jedynie potem może coś rdzewieć, ale wątpie

ale jak tylko strzelasz na deszczu i nie masz zamiaru z nim pływać to powinno być ok xD

pozdro

Posted

Panowie a możecie mi powiedzieć, co ile smarujecie glocka ?, i jak podkręcić hopup ?,tak ps czasem mam problem z zamkiem, a mianowicie, po naciągnięciu zostaje w tyle, wystarczy ze dotknę go lekko i sam sie nastawią do dobrej, pozycji,... ale myśle ze to kwestia nasmarowania prowadnic, ?

Pozdrawiam.

Posted

Ja smaruje mniej więcej co 200-300kulek

czasami częściej

to da rade wyczuć czy broń nadaje się już do czyszczenia czy jeszcze nie - kwestia obycia z bronią ;p

Hu podkręcasz kluczykiem który masz w zestawie

odciągasz zamek do tyłu, wkładasz kluczy zębatką do przodu przez okno wyrzutnika łusek i regulujesz w prawo w lewo

to że zamek się tnie może być winą właśnie złego przesmarowania, albo że dostał się tam brud, np piasek, lub że masz za słabą sprężynę - ale ta opcja tylko jeżeli dokładałeś metalowy zamek i nie wymieniłeś sprężyny powrotnej :P

pozdro

Posted

:D dzieki za info, glocka mam jakies góra 9 dni, odrazu z metal slide, zamek rzadko sie tnie, ale jednak to robi, i nie wiem czy to powod do obaw?, a hu mozna przekręcić? tak pozatym to jak krecic zeby kulki leciały centralnie prosto ? w prawo czy w lewo ?:D

Pozdro