Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Zwracam się do posiadaczy zero triggera laylaxa. Potrzebuję fotki jego WNĘTRZA (najlepiej trigger do VSR). Jesli ktoś w Krakowie ma taki do VSR chętnie pozyczę pod jakiś zastaw (np. moja replikę) na 2-3 dni abym ściagnął wymiary.

Z góry dziękuję za pomoc

Jacek R.

Posted

Nadal sa dla mnie nie wyjasnione 2 kwestie:

W jaki sposób ta część po prawej trzymająca tłok wraca do swojej wyjsciowej pozycji? Gdzie i jak zamocowana jest spręzynka?

Nie do końca rozumiem po co tam łozysko kulkowe i jak to wszystko ma działać, z moich oględzin zdjęć (rozkład pinów na obudowie) wynika coś zupelnie innego... Ponadto po co tyle osi obrotu? skoro element ma 2 lub wiecej to znaczy ze sie nie obraca? Prosił bym o dokładniejszy rysunek lub fotografie.

Z góry dzięki

Jacek R.

Posted

A ja wyrażam zgodę! :-)

Rysunek jest robiony w 5 minut w Paint`cie i jedynie z grubsza przedstawia zasadę działania Zero Triggera ale jeśli komuś ma pomóc?

"Bierzcie z tego wszyscy!"

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/159df4f294ac54d5.html

Czerwone to osie obrotu zamocowane w obudowie.

Zielone kropy to osie obrotu pomiedzy poszczególnymi elementami.

Zielona "penisoida" to spring stopper.

Fioletowe "coś" to łożysko kulkowe i punkt jego zamocowania.

Sprężynki obie są ciągnące.

Zero Trigger nie ma żadnej blokady spustu.

Na rysunku jest pominięte jakiekolwiek mocowanie do karabinu.

Posted (edited)

to dość nietypowe...

Znalazłem ciekawy sklep z odpowiednimi łozyskami, służę linkiem:

http://www.stozek.pl/sklep.php?kod=&sr...c=&f=szukaj

Pozdrawiam Jacek R.

Jeszcze jedna sprawa. Układ pinów widoczny tutaj http://kauppa.nemesis.fi/files/nemesis/htm...LL-PSS10-ZT.jpg nie zgadza się z tym co zamieściłeś na swoim rysunku... Ponadto tu pokazane jest że spust porusza się normalnie, do tyłu a nie w dół... Bardzo prosze o wyjasnienia bo jestem coraz bliższy sukcesu :D

Edited by dexterkrak
Posted (edited)

Dźwignia pod katem prostym. Ciągniesz do tyłu i w dół naraz. To chyba dość proste ;-) . Spust jest na tyle długi w dół, ze naciskając go, ruch w dół jest minimalny.

A mój rysunek obrazuje zasadę działania. Nie pamiętam dokładnie rozkladu bebechów zero triggera bo dawno miałem go w łapach. Na rysunku umieściłem tylko główne piny, niezbędne do działania. Zresztą weź na logikę patrząc na rysunek: jest na nim wszystko co niezbędne do działania mechanizmu na zasadzie takiej jak zero trigger. Na jego podstawie jestes w stanie opracować swojego zero triggera o identycznej sprawności co firmowy. To nie wystarczy?

Dla mnie wystarczy, nie musi być w 100% zgodny jeśli działa tak samo dobrze i jest podobnie trwały. Poza tym dokladniej nie narysuję bo nie pamietam jak to DOKŁADNIE wyglądało. Po przeanalizowaniu zasady działania jakbym miał to odtworzyć to zrobiłbym tak jak narysowałem i już.

Zresztą każdemu wolno przerobić mój rysunek na prawidłowy , jeśli sie pomyliłem.

Edited by poldeck
Posted (edited)

Aż tak daleko się nie pomyliłem z tego co widzę :-) .

Ale czyżby były dwie wersje? Ten, który oglądałem osobiście był nieco inny w szczegółach.

Ale mniejsza z tym, działa i tak na takiej samej zasadzie, więc nikt mi nie powie, że zrobiłem z siebie debila ;-) .

W sumie umiesciłem łożysko na nie tym elemencie co trzeba.

Edited by poldeck
Posted

Nie aż tak daleko ;-) . Łożysko łożyskuje tę samą powierzchnię więc może być. A przyjrzyj się geometri ruchu spustu i krawędzi (łożyska) z której zeskakuje długa beleczka. :-P