Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!:> Mam problem.. Nie mam pojęcia jaką wybrać gumkę hop-up.. Słyszałem, że Guarder jest z mało wytrzymała i dość szybko się ściera.. Więc w zasadzie waham się miedzy tą jakąś nową zieloną gumką G&G, a Systemą. Proszę o radę.. :poddanie:

Posted

Miałem Guardera i wydawaje mi się że jest ciut większa :P. Teraz mam G&G i weszła na lufe i w komore HU lepiej, nie strzelałem jeszcze z powodu szału świątecznego :D. Po świętach naładuje aku i przestrzelam, zobaczymy jak się spisze :).

Pozdrawiam

Posted

Do wszystkich moich replik poniżej 400fps pakuję przejrzystą guardera. Do reszty czarną systemy. Przy większej ilości fps cięzko jest ustawić guardera (milimetr na pokrętełku i kulka w kosmos). Może to wina mojego dystansera, może nie ale na systemie jest super :)

Posted

Różne są opinie co do gumek.

Jedni chwalą np. przezroczystego guardera, a ja spaliłbym go na stosie.

Znam dwa przypadki (w tym jeden mój) w których przezroczysty Guarder powodował zacinki, aż w GB chrupało - kołnierz trzymający kulkę podwijał się i blokował kulki.

Z Systemą nie miałem problemów od kiedy zmieniłem komorę HU (na stokowej podwójnie strzelała), natomiast NIGDY nie miałem problemów... ze stokową gumką CA. ;-)

Posted (edited)

Również nie miałem problemów ze stockową CA. ;)

Guarder u mnie również był baaaaardzo podatny na regulację. Systema reguluje się jakby bardziej płynnie.

Zobaczymy, ile podziała na m140 :)

Edited by shadow333
Posted

Tak na systemowej jadę od długiego czasu i wszytko gra , lecz ostatnio coś mi świruje i nie wiem czy się wyjechała bo nic po niej nie widać pewnie teraz kupie ponownie systema bo sprawdzona albo popróbuje zieloną G&G, o której nikt nic jeszcze nie napisał, ale to po nowym roku .

Posted

Dzisiaj przetestowałem na mrozie Systemę. Działała o wiele lepiej, niż Guarder, ale nie jestem w stanie ocenić żywotności, bo to jej pierwsze strzelanie w minusowych temperaturach.