Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 SG-1 (JG089) [JG]

Recommended Posts

Posted

Mam go już tydzień, był na jednej strzelance wystrzelone 700 kulek.

Pierwsze wady jakie się ujawniły zaraz po wyjęciu z pudełka:

- bezpiecznik w obudowie latał jak chciał musiałem dogiąć te blaszki co go trzymają i dobrze zamknąć obudowę

- po 100 kulkach przestał strzelać, nie dawał znaku życia okazało się, że kabel od masy zsunął się z silnika, blaszkę lekko przygiąłem kombinerkami wsadziłem z powrotem i jest spokój

- w hi-capie ułamała się taka czarna plastikowa zębatka i na dodatek końcówka sprężyny ta co łączy się z tym kółkiem co nakręcamy, zębatkę przykręciłem na śrubkę zostawiając trochę luzu żeby się obracała, blaszkę naciągnąłem kombinerkami i hi-cap działa ;-)

- im częściej rozkładasz dwójnóg tym częściej będziesz musiał dokręcać jego śrubki, polecam założyć podkładki sprężyste

Moje spostrzeżenia co do osiągów na pierwszy rzut wymiana lufy na precyzyjną i gumki hop-up, potem cylinder na typ 0 i założenie lepszej głowicy tłoka, na koniec wymiana sprężyny na jakąś firmową bo ta oryginalna nie jest za dobra i szybko będzie tracić swoje parametry.

Ogólnie broń bardzo ładnie wykonana, prawie jak TM, długa lufa dobra celność , polecam G3 bo jest bardzo oryginalny i ten klimat, ja jestem bardzo zadowolony jak na chińczyka za 360zł to jest super !

• Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ja również dodam swoje 3 grosze pomimo iż jestem w świecie ASG nowy. Jest coś co jeszcze wyróżnia G3 od reszty nie licząc względów upodobań itp. Oczywiście nie każdy sie ze mną zgodzi. A mianowicie to że wsród biliona emek , miliarda AK i miliona warriorów (nawet G36c jest dośc "pospolite") G3 jest replika raczej niespotykaną. Byłem na kilkudziesięciu strzelankach w moim wojewodztwie , widziałem też sporo filmów i zdięć. A akurat G3 nie widziałem jeszcze. Oprucz tego mając w rekach G3 czuje że mam w rękach karabin ( bez urazy dla właścicieli emek wszelkiego rodzaju ale gdy miałem takowa w rękach miałem wrażenie że trzymam w rękach "zabawke" ) co również pewnie nie tylko dla mnie jest bez znaczenia. Po wystrzeleniu około 15k kulek moja replika nie zaznała żadnej awarii (o zgubionej stopce i poluzowanym selektorze ognia nie ma co wspominać). Ogólnie moim zdaniem bardzo dobra replika pomimo swoich mankamentów (długość = nieporeczna w pomieszczeniach ale da sie do tego przyzwyczaić ). Mam również pytanie do osób bardziej obeznanych w temacie. Z tego co było powiedziane wcześniej ta replika osiaga 380 FPS po wymianie kilku części. Moja przy wymianie lufy na precke, cylinda i gumki HopUp na kulkach 0,2 wykazywała średnio 420 FPS. Pytanie: Czy mogło wystapić przekłamanie przy pomiaże? ( nie bardzo wiem co mogłem zrobić nie tak ale zapytać nie zaszkodzi).

Edited by Aranos
Posted (edited)

No jak wymienił cylinder i dowalił kilka rzeczy....

Tu nie chodzi o sprężynę a o HU. Ciekawe czy ustawił na zero

przed strzałem.

Edited by maycin
Posted

Z tymi fps-ami to jest różnie w polskich sklepach G3 ma 370-380fps, za granicą 350, a na pudełku mam napisane 328(coś koło tego). Także jeden G3 będzie miał więcej drugi mniej mocy to jest chińczyk a po nim różnych rzeczy można się spodziewać :lol:

Posted

Czesc ;)

OD kilku tygodni posiadam te G3 :)

Wymienilem odrazu przy zakupie: Precke Systemy, Gumke Guardera oraz Cylinder Typ 0.

Jesli chodzi o celnosc - swietna, zasieg (na 0,25) zadowalajacy ;)

Wczesniej mialem Ak47Cyma, UMP DE, a teraz G3 <-- i zdecydowanie G3 najlepsze :)

Rof swietny...

"Chinski Cylinder wygladal tak">

p1070456lu3.th.jpg

p1070461xv6.th.jpg

Posted

Witam!

O co chodzi z tym drewnem? Napisane, że do G3...

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1409

a o co ma chodzic ?

Podejrzewam ze to czesci z ORGINALU....

Nie przypasujesz tego.. chyba ze ci sie chce grzebac... Wyciac miejsce na baterie, kable itp... jednym slowem w uj roboty.

BTW: czy ktos moze powiedziec jaki G3 ma gwint na tlumik? Oraz czy jak zamontuje tlumik to nie bedzie jakos "przeszkadzal" podczas strzelania?

-Pisze z telefonu, przepraszam za brak PL znakow.

Pozdrawiam

Posted

Jeden z Gryfów ma założone drewna. Wyglądaja wiele piękniej niż ABS... Założenie foregripa to przyszcz, jest identyczny ponoć (pytałem) natomiast gorzej jest z kolbą, trzeba się przy niej napracować by pasowała, ale jest to wykonalne. Batka albo specjalnie dorabiana (tak ma znajomy Gryf) albo zewnętrzna.

Posted

Czy ktos moze odpowiedziec mi na pytanie: Jaki mialem cylinder? Fotki zamieszczone sa kilka postow wyzej......

Po drugie: jaki gwint ma G3 :D Czy nalozenie jeszcze tlumika nie bedzie jakos "przeszkadzac"?

Posted

Cyku prosze Ciebie....

Czytalem/sledzilem ten temat caly czas... :F

Z tego co sie dowiedzialem to chinczyki montowali rozne cylindry.. a ja chce sie dokladnie dowiedziec JAKI JA mialem.... bo nie jestem "wtajemniczony" w te sprawy wiec... chyba rozumiesz...

Posted

Eeee, no tak, nakręcam tłumik zawsze z lufą od siebie czyli kręcę go w moje prawo :) Ale jabym sobie ustawił lufą do góry to istotnie byłoby lewoskrętnie! Czyli jak napisałem, odwrotnie niż ruch wskazówek zegara (tu się nie pomyliłem).

Posted

Mam taki zestaw, tylko z tworzywa. Będzie na bank problem z okuciem nachodzącym na body oraz ze sprężyną zestaloną właśnie z tym okuciem. Wyprowadzenie kabelków do ładownicy na kolbie to pikuś, ale chyba nie po to chciałbyś kupić tak ładny zestaw by go zakryć, prawda? Zainwestuj w baterię LiPo, jest mała a wydajna :)