Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 SG-1 (JG089) [JG]

Recommended Posts

• Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mamy dwa takie G3 od JG jeden działa ponad miesiąc bez problemu 8) a drugi dzisiaj na swojej 1! :-F strzelance po godzinie zabawy kumpel ustawił selektor na "zabezpieczony" po chwili odbezpieczył i nie działa ani semi ani auto. :strach:

Dzisiaj mieliśmy trochę śniegu w 3mieście- czy możliwe że to przez wilgoć?

Pozdro

Posted (edited)

sprawdź kable, bezpiecznik, styki przy silniku, baterię. W G3 jest nicd i jak się rozładuje to karabinek po prostu nagle przestaje strzelać.

Po tym jak napisałeś że to jej pierwsza strzelanka wnioskuję, że batka była naładowana tyle co w sklepie, i padła.

Edited by cyku
Posted

Coś ze 4 tygodnie temu całą strzelankę lało i moje G3 mocno pokąpało się, wle woda i wilgoć nie zaszkodziła :)

Magi - nie wiem jak Stary (te realcapy na asgshopie) natomiast CA lowcapy pasują ale trza troszkę przyklepać :)

Posted

Mamy w ekipie jednego i rof był żałosny, myśleliśmy że ten typ tak po prostu ma. W końcu przestał całkowicie strzelać, okazało się że przyczyną były luźne kable przy silniku. Po poprawnym założeniu to nie ta sama replika, śmiga aż miło.

Posted

Jak to jest z tym cylindrem typ 0?

W zbrojowni napisali mi coś takiego:

Wymiana cylindra nie wpłynie na wzrost prędkości wylotowej, może

doprowadzic

conajwyżej do jej spadku.

Więc jak to jest?

Posted

Nie mam pojęcia dlaczego tak napisali. Faktem jest, że w g3 siedzi niepasujący do lufy cylinder, przez który nie można osiągnąć całego potencjału jaki siedzi w tej replice. Wymiana cylindra ze stockowego na typ 0 poprawi osiągi. Możliwe, że nie doczytali Twojego pytania :)

Posted

Jest też możliwość że nie w kazdej replice jest zły cylinder. Generalnie typ cylindra jest dopasowany do długości lufy, w G3 lufa jest z tych najdłuższych więc cylinder typu 0. A z Chińczykami... może jaki cylinder im pod łapę wlazł?

W opisie na zbrojowni jest 370-390 fps bodajże. Moja replika w porywach ma 350 fps. Może w tej na której zbrojownia sprawdzała na chrono, cylinder był dobry? W takim wypadku wymiana cylindra faktycznie nic nie da, albo da spadek osiągów przy wymianie na gorszy :)

Posted

A mierzył ktokolwiek zmianę fps przed i po zamontowaniu cylindra typ 0?

Najlepiej na tym samym egzemplarzu. Bo też mnie bardzo zdziwiła odpowiedź zbrojowni ale może jednak coś w tym jest.

Widzę, że nie mogę edytować posta więc:

No dobra... 20-30 fps też jest coś więc może jednak ktoś odczuł zmianę prędkości wylotowej kulki?

Posted

Witam ja mam pytanie natomiast z innej beczki myśle nad zakupem precki z promyka na gunfire są i pytanie jakiej długości czytałem ze 455 za krótka a 509 będzie za długa? Chodzi mi o to jakiej długości maksymalnie wejdzie do karabinku ?

Posted

Akurat wymieniłem lufę na preckę. Jeszcze nie odebrałem ze sklepu ale rozmawiałem z Pandą telefonicznie.

Precka 509 mm wystaje z lufy na jakieś 1-1,5 cm. Niestety w tłumiku płomienia jest takie przewężenie, że dłuższa precka nie wejdzie w niego, trzeba rozwiercić otwór na szerszy albo kupić tłumik hałasu.

Z ciekawostek:

- gumka hu stockowa była aż zardzewiała od stockowej lufy

- cylinder oczywiście nie ten co trzeba

- plastikowa głowica cylindra latająca po nim na wszytkie strony, totalna nieszczelność

- rozchybotwana plastikowa prowadnica sprężyny

Po wymianie lufy na preckę, gumki, cylindra, głowicy cylindra na mosiężną i prowadnicy sprężyny na metalową - stoi na 380 fps. Gdy strzelałem na chrono oddając do robienia było... ok. 300.

Posted

To może powtórzę jeszcze raz- G3SG1 od JG NIE MA W STOCKU 380 FPS. Prędkość wylotowa oscyluje w granicach 340 fps, sklepy się mylą! 380 FPS można osiągnąć dopiero po wstawieniu odpowiedniego cylindra i ewentualnie głowicy cylindra/tłoka w niektórych egzemplażach.

Posted

Dokładnie. Może być też tak że rączka małego chińczyka składając GB raz sięga do pudełka z cylindrem typ 0 (i ten przestrzeliwali w zbrojowni czy gdzie indziej), innym razem typ 1 (u mnie) a jeszcze innym typ 2 (to chyba u Cyka jeśli dobrze pamiętam).

Trzeba było wybrać HK 416, w stocku ma ok. 400 fps :)

Posted

Co jak co, ale g3 nie brałem ze względu na pryliardy FPS i kilometry zasięgu:). To co otrzymujemy po wymianie wymienionych części daje naprawdę zadowalające osiągi. No i jeszcze ważniejsze jest to, że na 30 M16, 40 M4, 50 AK, 25 G36 jest tylko jedno g3 ;)

Posted

(CIACH)

Miałem możliwość porównania G3 JG z moją TM'a i powiem , że wygląd zewnętrzny zrobił na mnie dobre wrażenie. Oprócz kilku małych mankamentów JG jest naprawdę podobne do TM.

Co do osiągów - celność chyba gorsza :) , tak wnioskuję ze strzelanki , choć mogła to być wina nieudolnego strzelca :D

Posted

Hmmm

po Tygodniu.. (1 strzelance) posypal mi sie selektor, tzn dziala, ale ta "wajcha" lata tak luzno, jakby miala zaraz wypasc... ustawie na Semi a ona spadnie na auto (chodz semi jest caly czas wlaczone)...

Co do osiagow:

Kupilem od razu lufe systeme, gumke Guarder i cylinder 0 - na chroni bylo 392 FPS

Posted

mam prosbe- czy czy ktos po wymianie standardowej gumki na sylikonowa zauwazyl wzrost zasiegu ? Jezeli tak to jaka gumka ?? Ja standardowo na chrono mialem okolo 375 fps , wada to luszczaca sie stopka kolby .