Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 SG-1 (JG089) [JG]

Recommended Posts

• Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

grzechotnik jak nie wiesz to nie pisz i nie mieszaj ludziom :wink: tak się składa że gb w g3 to jest wersja 7mm więc nie pierdziel głupot

diablo62 dobre ślizgowe nie są złe ale jak stać cię na kulkowe to kup kulkowe :uśmiech:

• 1 month later...
Posted

Nie rozleciał się komuś jego ukochany G3? Nie ma ktoś na części do sprzedania? Pilnie poszukuję zatrzasku magazynka.

Nie przeżył bym tego :cry:

Jak trzymają wasze Gietki? Nie wiem, ale nadal nie mogę dojść z komorą CA do porozumienia. Gumka systemy, lufa madbull. Tzn. kręci, ale słabiutko. Może kulki lżejsze.

A ten, próbował ktoś z tą konwersją G&H na HK21 czy ileś? Bardzo kusi mnie tylko koszt metal body i tego wyniesie około 1 kafla...

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Mam problem: kupiłem nie dawno low-capa King Armsa i tutaj jest problem, że nie chce poprawnie mi podawać kulek w sensie czasem po dwie,czasem kilka a czasem w ogóle kulki nie wystrzeliwuje. Miał ktoś taki problem?

Posted

A które King Armsy pasują bez problemu? te 70 czy 110? a może oba typy?

http://www.uncompany.com/pageproductdetails.asp?prodid=10750 - może i plastiki, ale cena zachęcająca - po sprowadzeniu ok. 25zl za sztukę.

witam te 26,5dolara to jest za sztukę czy za ten 5-cio pak ?? bo zabardzo angielskiego nieznam

Za Box, czyli kilka sztuk.

UP: Jakich kulek używasz? Może jest to wina gumki HU, sprawdź, czy się np. nie podwinęła? Ja zawsze smaruję DELIKATNIE magi smarem sylikonowym, i nie mam problemów.

Pozdrawiam serdecznie,

Filipoo23

Posted

Mam problem: kupiłem nie dawno low-capa King Armsa i tutaj jest problem, że nie chce poprawnie mi podawać kulek w sensie czasem po dwie,czasem kilka a czasem w ogóle kulki nie wystrzeliwuje. Miał ktoś taki problem?

Jakie kulki? Przedtem też były takie problemy? Możesz go przesmarować lekko, aczkolwiek to zaowocuje lekkim przygaśnięciem hopa ;)

Dziwne, ja też ich używam i działają jak marzenie ;)

Pozdrawiam.

Posted (edited)

Mam 4 King Armsy. Nie ma najmniejszych problemów z podawaniem na kulkach G&G. Przy Gunfire były straszne problemy - ogólnie mag nie działał.

Kupowałem 10sztuk (2 opakowania) i wyszło mi z przesyłką kurierem (5 dni roboczych od dokonania zapłaty Paypalem do dostania do domu.) 280zł, czyli 28zł za sztukę ;)

Pozdrawiam

diablo62

PS: Brałem z WGC.

Edited by diablo62
Posted

Jakie kulki? Przedtem też były takie problemy? Możesz go przesmarować lekko, aczkolwiek to zaowocuje lekkim przygaśnięciem hopa ;)

Dziwne, ja też ich używam i działają jak marzenie ;)

Pozdrawiam.

Używam 0.25g MadBull. Miałem też taki problem z Real-Capami Aresa ale po jakimś czasie znikł i podają normalnie, a teraz mam tak samo z tym Low-Capem xD

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Witam!!

Kupiłem G3 za 150zł używkę(bez baterii) przebieg około 5000.

Była kupiona na customs.pl.

Wymieniono w niej na start takie części:

Sprężyna na M110 (firma nie jest podana)

Łożyska na metalowe, ślizgowe 6mm

Głowica tłoka- łożyskowana, ALUMINIOWA

Czy te części, które wymienił customs są coś warte wnoszą coś do tej repliki ?

Oprócz tego muszę oczywiście wymienić gumkę na systeme i cylinder typu 0 znalazłem taki bardzo tani spisze się?

Wymieniono mi springa na M110 jak wyżej napisałem, więc mam pytanie jest sens zamienić ją na M120 np taką ??

I jeszcze nie wiem jaką baterie do G3 wstawić jak kupię taką to będzie ona warta tych 224zł, czy polecacie co innego ?? Jeszcze znalazłem taką Co o tym myślicie?

Pozdrawiam...

Edited by SaS93
Posted

Wszystkoc o podałeś jest OK. Ale z niektórymi rzeczami nie warto przepłacać... Batkę warto mieć dobrą i dobrze ją traktować, zmienisz replikę a batka nadal będzie służyć. Cylinder też OK, ale sprężynę to bym jednak wsadził tańszą, nawet GFC. Na moim G3 hulałem rok na springu 125 GFC i jeszcze trochę by pociągnął.

Posted

Wszystkoc o podałeś jest OK. Ale z niektórymi rzeczami nie warto przepłacać... Batkę warto mieć dobrą i dobrze ją traktować, zmienisz replikę a batka nadal będzie służyć. Cylinder też OK, ale sprężynę to bym jednak wsadził tańszą, nawet GFC. Na moim G3 hulałem rok na springu 125 GFC i jeszcze trochę by pociągnął.

Co? Żadne GFC, nie słuchaj go. Taka sprężyna Ci się ubije w momencie wkładania jej do GB. :-P

Spring Guardera SP120, cylinder OK, tylko nie szalej na full auto. Batka... Nie wiem czy jest sens. Jak już to lutowaną z Batimexa, takie Sanyo RC. To Ci wyjdzie taniej.

Masz mikroklocka?

Pozdrawiam.

Posted (edited)

Jeśli chodzi o ładowarkę mikroprocesorowa to nie mam. Ale wiem ,że bez niej nie ma po co kupować nowej baterii, bo się ją zepsuje. Więc do chodzi jeszcze 110zł za ładowarkę bo przejściówkę w wtyku posiadam już.

Więc mówicie żeby szukać tańszej baterii ?

A konkretnie jaki model z Batimexa polecasz ?

Jeszcze pytałem o te części z customsa:

Łożyska na metalowe, ślizgowe 6mm

Głowica tłoka- łożyskowana, ALUMINIOWA

Dają one coś ?

Edited by SaS93
Posted

W stocku głowica jest plastikowa. Więc sam sobie dopowiedz. Łożyska nie pamiętam, ale też wymiana raczej na plus.

Co do sprężyny, nie jestem miłośnikiem GF i GFC ale opinia na temat sprężyn jest przesadzona. Na roczek spoko wystarcza, po roku zwykle człowiek się zastanawia już czy nie dać mocniejszej. Więc się wydaje niecałe 20 zł i luz, a jak kupisz springa za 55 to zostajesz po roku z używaną sprężyną w dłoni. Co z nią zrobić? Ludzie wolą nówkę markową kupować.

Posted

Ja mam raczej zamiar chińską replikę stopniowo tuningować i raczej będę wymienić całe bebechy(ale nad tym się jeszcze zastanowię) raczej 1 klasy nie mam zamiaru jak narazie kupować, więc myślę ,że spring dłużej będzie mi potrzebny niż 1 rok.

A jednak myślę ,że spring Guardera będzie dłużej służył i się szybko nie uklepie. Wole coś wymienić raz i porządnie.