Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 SG-1 (JG089) [JG]

Recommended Posts

• Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zróbcie se z gąbki. Ja takie robię, tak samo jest w Silensi ale tam masz jeszcze rurkę.

Zapomniałem się pochwalić, poszła mi głowica tłoka w FTK Hurricane-a. Na M100, ale wypieprzam ten zestaw i chyba wkładam FTK Guardera.

Tylko cena 500PLN.

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

Posted

Heh, moja gienia już dłuższy czas w proszku...

Jakiś rok temu wsadziłem do środka jakąś lepszą dyszę i głowicę tłoka, springa m125 oraz stockowe części CA jakie wyciągnąłem z mego SA-58 przy tuningu (zębatki, cylinder, tłok). Po długim jechaniu zębatki zryły zęby na tłoku.

Postanowiłem wzmocnić zestaw przez mocniejszą sprężynę i mocniejszą resztą. Sytuacja wymusiła na mnie wymianę szkieletu, bo się wyrobiły gwinty od pistolgripa. Poszedł szkielet wzmocniony GP, tłok tytanowy DF i spring m135. Wymieniłem też silnik na ITU Guardera, coy całość dalej ciągnąć na 8,4V.

Diagnoza - nic nie działa, elektryka nie pasi. Kupiłem elektrykę GP. Okazało się, że prowadnica sprężyny JG nie pasi. Kupiłem DF. Okazało się, że jest problem z trybem ognia, w każdym trybie wali auto. Kupiłem przerywacz Systemy i czekam na kolejną diagnozę... Biorąc pod uwagę body i drewniane części, w moim JG już prawie nie ma JG :)

• 2 weeks later...
Posted

Witam

mam pewien problem z rozlozeniem repliki. potrzebuje sie dostac do komory hop up.

bardzo prosze o pomoc. wiem ze to dla niektorychjest banal ale ja jestem nowy i nieradze sobie. z gory dzieki

Posted

Witam.

Mam gie trójeczkę od roku i jestem z niej zadowolony, choć jeździłem na 1 strzelankę/1-2 miechy. Replika była użytkowana na czystym stocku(tzn. bez wymiany HU i cylindra na 0) i ROF był zadowalający, jak na małe leśne knieje, lecz odpadał w starciach na większym terenie. Zatem udało mi się skrzętnie uzbierać trochę kasy i mam zamiar powymieniać wszystko to, co trzeba. Zatem chciałem was prosić o skorygowanie listy zakupów :)

Cylinder typu 0 od Systemki

http://gunfire.pl/product-yid-1152189418-C...0-Systema-.html

Gumka HU Guarder

http://gunfire.pl/product-yid-1152192195-G...-up-czarna.html

Precka- właśnie- Jaka? Chodzi mnie o tanią, sprawną ;)

No i kolba... Bo mi się połamała xD

http://www.taiwangun.com/shop,show,1432

Znajdzie się gdzieś tańsza? ^^

Posted (edited)

Dzięki wielkie ;-)

Jeszcze jedno pytanie- popsuł się któremuś z was dwójnóg? Tzn. Mnie pod ciężarem karabinu jedna nóżka się składa, a za CHRLD nie mogę rozebrać tego ustrojstwa... Mianowicie nie wiem jak się zabrać do tego:

cabipodg3a159mag1.th.jpg

Edited by MIKI SSJ
Posted (edited)

Mi się trzyma dwójnóg ;)

Precka Systemy albo Guardera, jak masz kasę to warto dołożyć do KM-Heada albo Prometheusa.

Ja od dłuższego czasu jadę na MadBullu i jestem zadowolony. Według mnie trochę lepsza od Systemy.

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

BTW: Co do magów to te: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4683

Edited by grzechotnik
Posted

nie no co ty złożyć się złoży bez problemu :-F jak nie pogubisz części to będzie ok ja swojego musiałem nieco poprawić bo się jakby to powiedzieć rozkręcał i tyle mała modyfikacja w środku i jest ok

• 3 weeks later...
Posted

Panowie mam problem a mianowicie te Real-Capy Aresa nie pasują do mojego G3. Jak wkładam je to zatrzask nie łapie ich i normalnie moge je wyjąć. Wiecie co zrobic zeby było normalnie?