Chmielu7 Posted December 22, 2007 Report Posted December 22, 2007 Witam, nie moglem znalezc podobnego tematu, wiec zalozylem nowy. Otoz jaki tuning wytrzymalosciowy w replice G&P M4A1 New Type mozna wykonac ? zalezy mi tylko na wytrzymalosci bo chce sciagnac replike z WGC i nie chce miec problemow z roznego typu awariami. Jesli mozecie podajcie jaki bylby koszt takiego tuningu i co dokladnie trzeba by wlozyc do owej repliki. Pozdrawiam i z gory dziekuje. Chmielu7 Quote
hary934 Posted December 22, 2007 Report Posted December 22, 2007 Plastikowe elementy wymienić na metalowe(dysze możesz odpuścić) renomowanych firm(Systema, guarder, G&P...) Quote
Chmielu7 Posted December 22, 2007 Author Report Posted December 22, 2007 I jest cos w stocku co trzbea napewno wymienic ? albo co jest dosc wytrzymale i nie powinno sie psuc ? A co z okablowaniem w G&P Quote
Maciek1 Posted December 22, 2007 Report Posted December 22, 2007 Bebechy raczej nie powinny się psuć. Ja bym na samym początku wymienił zespół lufy (lufa na precyzyjną, komora HU i gumke na silikon). Quote
hary934 Posted December 23, 2007 Report Posted December 23, 2007 Okablowanie zawsze warto wymienić(miedź beztlenowa w sylikonowej obwódce- w moim P&J różnica była znacząca, nawet bardzo) Quote
ravic Posted December 23, 2007 Report Posted December 23, 2007 Jeśli nie masz zamiaru wykonywać tuningu mocowego to wystarczy wymienić głowice na Promyka i problem masz z głowy. jeśli chodzi o GB. A reszta tak jak pisal maciek z tym, ż e akurat komory hopa nie trzeba wymieniać od razu bo jest dość dobra. Co do kabli to może warto wymieniać w chińczykach bo w G&P są bardzo dobrej jakości. Quote
Chmielu7 Posted December 23, 2007 Author Report Posted December 23, 2007 Dzieki za powyzsze odpowiedzi, ale mam jeszcze jedno pytanko. Naczytalem sie troche o tym G&P i widzialem, ze ludzie narzekali na tlok ? czy moze mial ktos stycznosc z ta eMka lub podobna G&P ale "nowszej partii" i czy ten problem jest nadal ? Warto odrazu wymienic tlok ? Quote
ravic Posted December 24, 2007 Report Posted December 24, 2007 Ja miałem styczność (skladalem na m120s), biały tłok(taki teraz dają ) jak polatał na tej sprężynie troche nie miał większego zużycia, ale na dłuższą mete wymiana będzie konieczna. W stocku....nie sądze, ale jeśli nie daje ci to spokoju kup albo tłok Guardera albo Prometheusa :) . Quote
Recommended Posts