xasistis Posted December 22, 2007 Report Posted December 22, 2007 Proszę dla odpowiedzi w tym temacie utrzymać formę: [typ i firma granatnika] opinia Bez żadnych pytań, głupich dywagacji, pisać zwięźle i na temat, konstruktywne opinie. Inne posty będą wywalane bezlitośnie. Dziękuję Chopin Zatem mamy takich producentów replik granatników gazowych M203, jak: 1. Classic Army 2. G&P 3. CAW 4. VFC 5. Sun Project 6. Chinese Made Użytkowników tychże (jak również firm niewymienionych powyżej, produkujących repliki gazowe M203) proszę o wypowiedź na temat awaryjności, wykończenia i opłacalności. Nieistotna jest konkretna wersja czy długość, gdyż wewnętrzne mechanizmy i zewnętrzen wykończenie jest identyczne w replikach jednej firmy. Quote
eston Posted March 2, 2008 Report Posted March 2, 2008 [Granatnik CA, short, RIS] Mechanizm jest tak prosty, że tam sie faktycznie nie ma co zepsuć. Wykonanie było OK mimo że plastik (zależało mi żeby był lekki). Oznaczenia tłoczone. Słowem, fajny gadżet. Przeedytowałem i wywaliłem część nie na temat Chopin Quote
WPR Posted April 29, 2008 Report Posted April 29, 2008 Granatnik G&P Long podwieszany na lufie. Moim zdaniem najlepszy granatnik jaki miałem. Metalowy, oznaczenia COLT'a, ładnie się prezentuje z moją eMką rifle też G&P. To na plus. Minusy to waga jeżeli ktoś z przodu trzyma jeszcze baterie to powodzenia... :-P . Kilka razy udało mi się odkręcić w czasie biegu ten pierścień z zębami (wielotryb rowerowy... nie wiem jak to się technicznie nazywa ;-) ), który łączy lufe z body. Czy się opłaca (granatnik 600zł + osłona lufy 150zł)? Nie wiem za to lans murowany :wink: Quote
Mec Posted April 5, 2009 Report Posted April 5, 2009 Granatnik G&P podwieszany pod lufą (M4 nie M16) Plusy: - Wygląda ok, działa (czyli spust reaguje) ok. Minusy: - Jest niekompatybilny z M4 produkcji G&P. W moim przypadku delta ring nie chciał się prawidłowo ułożyć, trzeba było granatnik odrobinę podpiłować. - Wiążące się z powyższym: blokada lufy przed wypadaniem nie działa jak trzeba ponieważ naciskana jest od góry przez spód muszki. Oznacza to, że podczas odciągania lufy może nam ona zostać w ręce. - NIE MA blokady lufy w pozycji 'odciągniętej'. Jeśli karabin trzymamy bardziej pionowo niż poziomo, będzie ona opadać. - Potworne luzy. Sporo poxipolu musiało naprawić ten problem. - Miałem szansę porównać z granatnikiem CA. Tamten wypadł po prostu lepiej, bez wad wyżej wymienionych. Wniosek: Wydanie na to 600 zł jest wg. Mnie ewidentną stratą kasy. Ja śpię spokojnie po nocach tylko dlatego, że granatnik kupowałem 'w zestawie' i szczególnie drogo mnie nie kosztował. Pozdrawiam- Mec Quote
Recommended Posts