Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No cóż... te okulary tak wyglądały po strzale z Beretty 92F STTI. Nie zrobiły one najmniejszego wrażenia na tym pistolecie i kulka z impetem wpadała w pobliskie zarośla.

Aby opowiastce dodać emocji ;) to osoba, która przyniosła te oulary chciała przetestować je założone... ale cyt.: "albo nie, bo mi w nos trafisz..."

Reszte dopowiedzcie sobie sami :)

Posted

Wierbus... co do tej szansy, ze Ciebie trafie...

Otoz jesli tylko mam okazje strzelam po glowie a jesli mam przeciwnika od przodu celuje w gogle... spytaj horneta :twisted:

Czasami zdarza mi sie mierzyc do niczego nie swiadomego przeciwnika 5 min tylko po to aby oddac jeden pewny strzal miedzy... eghm... w gogle.

Ot takie zboczenie sluzace wycwiczeniu szybszemu i celniejszemu strzelaniu :twisted:

Jesli nie mam czasu na zabawe to celuje w korpus ale jak mam ta sekunde to wole strzelic odrobine pozniej w glowe niz w korpus.

U nas zreszta wyjatkowo czesto padaja eyeshot`y i headshot, zwlaszcza u nowicjuszy. Chyba nie bylo jeszcze zadnego nowego, ktory by nie wyszedl od nas z dziura na twarzy ;)

Co do przyszlej niedzieli to sie jeszcze zobaczy jak to bedzie. Ale mysl, ze napewno ktos sie bedzie strzelal.

Posted

ja dzis oberwalem w gogle (1 strzal ) a drugi poszedl w warge - z duzej odleglosci. wiec nie ma opcji "jakie szanse" tylko "kiedy".

a na goglach nie oszczedzaj - zaoszczedzi ci to problemow w parowaniem w dziwnych sytuacjach.

Posted

a czy jest mozliwosc kupienia gdzies w polsce samych gogli takich jak do paintballa tyle ze bez maski. Ja widzialem tylko kompletry gogle z maska, a czy gdzies sa same gogle ??

Posted

podobno w Łodzi babka sprowadza na zamówienie, ja widziałe mu niej tylko te zwykłe, ale przy najbliższej okazji zorientuje się czy jest możliwość zamówienia balistycznych. Podejżewam że w innych demobilach też powinni sprowadzić

Posted

Jarcher: albo za duzo kucasz, albo musisz jeszcze urosnac :-)

a teraz powaznie.

1. w glowe sie dostaje, to tylko kwestia czasu (zaliczylem co najmniej kilkanascie trafien)

- czasem glowa jest jedynym punktem do celowania (zza przeszkody)

2. testowalismy podobne okulary z AK (AEG) z 70-100 cm, (nie z 5cm) i wytrzymywaly

- nie znaczy to, ze sa cudowne, chce tylko powiedziec, ze byly 'w miare' dobre. wytrzymywaly serie z elektryka z minimalnej prawdopodobnej odleglosci

- nie znam nikogo, kto strzela do innych z 5 cm (znam wielu, ktorzy chcieliby, ale na szczescie tego nie robia)

3. oszczedzac tutaj sie zdecydowanie nie oplaca

- oprocz ochrony oczu potrzebna jest tez ochrona twarzy

(3 tygodnie temu FA_Maciek stracil zeba ...)

4. ja osobiscie najbardziej jestem przekonany do gogli siatkowych, ktore nie paruja i ze wzgledu na konstrukcje sa najbardziej wytrzymale (odksztalca sie, ale kulki nie przepuszcza)

pozdrawiam

Jeżyk

Posted
a czy jest mozliwosc kupienia gdzies w polsce samych gogli takich jak do paintballa tyle ze bez maski. Ja widzialem tylko kompletry gogle z maska, a czy gdzies sa same gogle ??

Popytaj tych ludzi:

Mariusz - 608 497 546

Tomek Kondracki - 501 645 558

Gienia - 501 037 961

i http://sklep.kansus.pl/

pytaj o gogle do maski (z szyba najlepiej termiczna). polecam JT Spectra. ew. Scotta ale sa mniejsze (nie wejda pod nie okulary.

Dodam ze firmy JT i Scott produkuja rowniez gogle dla sil specjalnych.

Posted

kumpel do tych tanich gogli wstawil siatke (oslone) metalowa ze starego glosnika

i uratowalo mu to oczy

wychylil sie zza wzniesienia i nie mialem korpusu zeby do niego celowac wiec dostal w glowe !

moim zdaniem to wlasnie ona jest najbardziej narazona na strzaly

no chyba ze ktos uzywa lusterek zeby wyjrzec zza zaslony ;-)

Posted

Co do gogli za 6 zł to nie mogę sie zgodzić ze wszystkie daja sie tak łatwo przestrzelić. Ja kupiłem takie same jak na zdjeciu i próbowałem je przestrzelić z gazowej Beretty KWA bez BB czy MP5 (AEG'a) i nic im sie nie stało. Ale zawsze najlepiej nowe sprawdzić, lepiej wydać jeszcze raz 6 zł niż stracić oko. A co do trafień w głowe, no cóż Regdorn ma racje że nowy dostaje w głowe. Ja po pierwszym strzelaniu mialem dziure w nosie 0,5 cm pod goglami :) a i później też sie dotawało po goglach.

Posted

jezeli rozpatrywac sprawe czysto racjonalnie:

szansa trafienia w "gogle" z niewielkiej odleglosci - rzeczywiscie niewielka

!!!ALE JAKIE STRATY!!!.

Uzywam maski SCOTA (dzieki Meff) i z ta intensywnoscia zabawy w ASG (+serie z elektrykow) wielokrotnie dostalem w maske, w tym tez w szybke (Wayne wiedzie tu prym)!!!!

Tak sumujac, oszczedzajcie na piwie, fajkach i innych pierdolach, ale oczka nie dokupicie (nie zeby odrazu straszyl strata - co jest b. mozliwe - ale chociaz trwale uszkodzenie).

Maska ACADEMY (siatka) - 60,00 pln (chyba jeszcze tyle kosztuje)

• 2 months later...
Posted

Wytrzymałość okularów nie jest konieczie związane z ich ceną.

Np. w FA są okularki bodajże za 10zł i były testowane z silniejszych elektryków.

Ja mam z Tajgunu (teraz już ich nie sprzedają, kupiłem je 3 lata temu) za 18zł i tak samo jak powyższe wytrzymują nawet z mocnych AEGów - nawet ryski się nie robią.

Chociaż i tak moim zdaniem najlepiej jest się zaopatrzyć w maskę.

Moim faworytem w tej dziedzinie jest Sansei Survivor (ten tańszy model, taki "smukły"). Czemu? - Jest to jedyny znany mi model maski, który nie przeszkadza w celowaniu.