Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 year later...
Posted (edited)

Hej, odświeżam temat bo potrzebuje małej pomocy.

Używam tej kurtki już drugi sezon, jednak standardowy helikonowski polar przestaje mi wystarczać jeżeli chodzi o ciepło.

Poszukuje lepszego polaru, ale nie wiem jakimi kryteriami się kierować.

Jaka firma, jaka grubość i w końcu jak wygląda sprawa kompatybilności/standardu suwaków, żeby się nie okazało, że nie mogę podpiąć nowego polaru bo ząbki suwaka są inne.

Doradzicie coś?

Pozdro

Edit: Dodam, że używam kurtki na codzień, bez wypadów w teren.

Edited by PeePee
Posted

Na początek odpuść sobie wpinane polarki. Jest to mniej wygodne i mniej praktyczne rozwiązanie, dodatkowo zastawiające kilka centymetrów nie krytej przestrzeni, bezpośrednio pod zamkiem kurtki. Zastanów się nad dobrej jakości bluzą polarową, w której możesz zostać, gdy kurtka zewnętrzna nie jest potrzebna.

Posted

Ok ok, bluza polarowa - jakieś przykłady?

I mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć co i jak z tymi wpinanymi polarami - w moim przypadku będzie to rozwiązanie bardziej praktyczne (należy pamiętać, że kurtę wrzucam na siebie, zapinam, idę po bułki do sklepu, wracam, zdejmuje itp itd...)

Pozdro

Posted

A to wielki problem w trakcie wychodzenia z domu zapiąć polar a potem kurtkę? Sam mówiłeś, że nie używasz jej w polu więc 5 sekund więcej poświęcone na zapięcie się Cię chyba nie zbawi. A w dodatku, wsiądź na rower późną jesienią z polarem spiętym z kurtką, od razu zrezygnujesz z takich praktyk.