Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Tak czy inaczej skończy się to zakupem ESS ICE/NVG albo Guarderów C3 C4 czy innych(te są chyba najpopularniejsze).

Wszystkie wymienione wyżej modele to gogle i okulary posiadające miejsce na wkładkę/ramkę ze szkłami korekcyjnymi. Nie ma wygodniejszego i bezpieczniejszego rozwiązania.

Jestem użytkownikiem ESS ICE i mogę z czystym sumieniem polecić.

Posted

Problem z noszeniem szkieł korekcyjnych i ochrony oczu polega na tym, że nawet jak masz super-hiper-ekstra-rambo nie parujące gogle, to będą Ci koszmarnie parować szkła korekcyjne. I w tym przypadku najrozsądniejszym rozwiązaniem są szkła kontaktowe.

Co do gogli z możliwością noszenia pod nimi okularów, to polecam Bolle X500 i różne modele gogli ESS (np. NVG). Jeśli Twoje okulary mają niski profil to X800 dają radę, ale nie są bardzo wygodne (jeśli nosisz je bez hełmu- jeśli z hełmem- problem niewygody znika).

Pozdrawiam!

Posted

ja noszę małe okrągłe okulary korekcyjne ("lennonki") i na to: w dień gogle siatkowe albo takie okulary kupione u Krakmanów: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=154 Nie wiem, czy pod te okulary mieściły by się normalne okulary koerkcyjne, ale z moimi nie ma problemu - można zaryzykować w koncu 15 zł to nie fortuna. Natomiast gogle co do zasady mogą być stosowane razem z okularami korekcyjnymi, choć pewnie są wyjątki - daltego lepiej przymierzyćprzed zakupem. Ja mam Uvexy ultrasonic i okulary spokojnie się mieszczą pod nimi. Co do parowania - ja smaruję okulary korekcyjne cyprysem i nie mam żadnego problemu z ich parowaniem.