Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Airsoftowy WOŚP – zlot w Strefie 51 - Częstochowa (13 stycznia 2008)

Recommended Posts

Posted (edited)

no to w takim razie wrzucam tutaj filmiki stworzone przez naszego rekruta - Aliena :D

Atak na wzgorze (zmontowany zarowno ze scen obrony garstki naszego oddzialu ONZ przeciwko "setkom" sil ANZ, jak i pozniejszej probie odbicia wzgorza przez zwiekszone sily ONZ), oraz scen marszu z wzgorza na strefe 51 oraz zbiorki i lans +20 przed cala operacja :D

http://www.youtube.com/watch?v=yLqv282Ewyw

http://www.youtube.com/watch?v=0nAC9Zu4cFc

http://www.youtube.com/watch?v=Ake8ELd85Ro

Kamerzysta, montaz oraz pomysl na nakrecenie akurat tych scen - Alien - 1st S.O.C.

No tak, nie zauwazylem, ze juz wczesniej Alien wrzucil filmik z samego szturmu w ten temat :)

A co do lansu... podjezdzamy na parking, brzmi wspaniala sciezka dzwiekowa z "Czerwonego Pazdziernika", przebieramy sie. W tym momencie ktos od nas (chyba z Rainbow) niezadowolony z spiewow po rosyjsku mowi "ej wylacz ten utwor bo to tak z -10 do lansu" ;) ;) ;)

Edited by NomaD_FH
  • Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bylo extra, super i {tu wstaw dowolnych 1000 epitetow}.

Pozdro dla Niebieskiej Jedynki i wszystkich uczestnikow no i oczywiscie dla organizatorow :uśmiech:

Posted (edited)

Hehe, jako szef sztabu na A10, poległem z moimi ludźmi podczas obrony na E5. 15 minut strzelania, a i tak warto było. Żałuję tylko, że nie miałem swojej eMki na C11 - na górze Marii.

Swoją drogą, zaginęły mi rękawiczki Strike Systems. Te miękkie takie. Zostawiłem je na stoliku, jak zapisywaliśmy ludzi do ONZ, a później o nich zapomniałem. Znalazcę proszę o kontakt (wyjeżdżam, będę za tydzień).

Pozdro

Wasz kasjer i szew sztabu na A10 ;)

Kali

Edited by kali
Posted

Czy organizator mógłby podać jaka kwota została przeznaczona na WOŚP? Pytam z czystej ciekawości ile udało się uzbierać :)

ponad 6500 dokładne wyliczenia kto, co za ile i z kim będą podane wkrótce, razem z reportażem z imprezy.

Posted

Jak juz jestesmy przy zgubach... Zaginęły okulary z żółtą szybką, czarną ramką firmy firma :mrgreen: Proszę o kontakt.

Ma ktoś zdjęcia NIEBIESKIEJ 1 ?? :)

Dzidek do cholery! :F

Posted

O było by miodnie.

A tak z czystej ciekawości człowieka, który niestety nie mógł przybyć na szczelańsko :) Ma ktoś może zeskanowaną mapę z imprezy?

Posted (edited)

Witam wszystkich jeszcze raz ,tak jak obiecałem koło piatku ,wreszczcie odespałem.Podsumowanie imprezy zostawiam redakcji wmasg.Ze swojej strony moge powiedzieć że impreza przerosła moje oczekiwania i to pod wieloma względami(daliście czadu generalnie ale wiem że stać was na więcej).Co do konstruktywnej krytyki to się zgadzam dużo rzeczy można było zrobić lepiej pozostałe inaczej ,natomiast wyciagam z tego bardzo konsekwentne wnioski na przyszłość jezeli chcę was cześciej zapraszać na moje imprezy .Zdecydowanie brakło ,bądż było za mało czasu na część towarzyską ubolewam sam nad tym , nie mamy ani jednego zdjęcia grupowego.Napewno chce to zmienić następnym razem tzn. więcej czasu na integracje ,program imprezy nie przewidział tego he he że mamy jescze zimę i zmierzch zapada szybciej przyczym cała sterefa tego dnia około godz. 10.00 wieczorem zamarzła na kamień.Przygotowałem wiele atrakcji niestety brakło na nie czasu stąd nawet to szybkie losowanie nagród.Jak wspomne sobie o opas-ie to wkońcu zacząłem sam się rozglądać czy ktoś nie podkłada mi ich losów z ich danymi he he.Mamy duży potencjał jeżeli chodzi o organizacje takich nazwijmy to najazdów softowców bedziemy już od marca wprowadzać program imprez na ten rok, podsłuchując wasze rozmowy a i z wieloma z was osobiście rozmawiałem wiem że nasze środowisko potrzebuje przestrzeni jego rozrost nastepuje chyba szybciej jak drożdży w brytwance.Pierwsza planowana impreza nie będe zdradzał teraz szczegółów będzie miała napewno charakter weekendowy ,starczy czasu napewno na wszystko a co najważniejsze żeby siąsć z kumplami po ciężkiej walce przy piwku ognisku i z kiełbasą na kijku z tego cała strefa jest znana(ubiegłe lato 2007 :) ).Oddżwiek imprezy medialnie jest widoczny dla was jak na dłoni.Przedemną jescze artykuł do komandosa ,materiał do owsiak tv , sztab częstochowski bardzo pochwalił nas za przebieg imprezy i zebraną kwote pieniędzy co zaowocuje bardzo zażylą współpraca w roku 2009 czyli nastepną ARMIĄ ŚWIĄTECZNEJ POMOCY.Panowie i Panie wypatrujcie następnego zlotu w strefie 51 ja juz zaczynam zbierać nagrody dla zwycięzców.Aha , ja za rok to zapraszam tvn dziękuję.

Besku

Edited by besku
Posted (edited)

Besku, wiesz może jak ma się sprawa z filmem z imprezy? Widziałem, że jedna wolontariuszka kręciła cyfrówką przynajmniej na samej strefie. Czy to może nie "od Ciebie"? :)

Edited by shadow333
Posted

O było by miodnie.

A tak z czystej ciekawości człowieka, który niestety nie mógł przybyć na szczelańsko :) Ma ktoś może zeskanowaną mapę z imprezy?

Mapa z naniesioną pozycją KRUKów z Huntersami (ANZ) - X oraz sztabem X w okręgu.

http://kruk.asg.pl/pliki_graficzne/WOSP-mapa.jpg

Może pozostali z ANZ i ONZ spróbują też nanieść swoje pozycje i ew. ruchy?

Naszego sprawozdania można się spodziewać jutro. Wymagało więcej czasu :)

Posted

na A10 znajdował się jeden sztab polowy ONZ gdzie stacjonował m.in. Kali (który odpowadał za pierwsze zdobycie C11

Drugi sztab miał stacjonować w E5, ale z tego co docierało do mnie na Strefę, kilkakrotnie zmieniał swoją pozycję, psaczany przez żądnyh krwi nacjonalistów. Crazy wywiedział by się od Zubecka gdzie ich z Wolfem nosiło jak dowodzili ONZ?

pozdrawiam

Święty

Posted

Sorry za posta pod postem, ale wiadomo, 20-minutowy edit. ;)

Regdorn, zgodnie z prośbą:

mapaxd8.th.jpg

Pkt.1A Ofensywa na pozycje wroga

Pkt.1B Połączenie sił z niebieską 2

Pkt.2 Ekspresowe odbicie rakiet

Reszta - Ucieczka z rakietami do bazy tak, by nie napotkać wroga.

O całym ataku na wzgórze dowiedzieliśmy się przybywszy po długim marszu do kwadratu E1, więc chyba my jesteśmy pomocą, która nie nadeszła. :twisted:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...