Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeśli wypycha to przy składaniu go podtrzymaj, albo pomiędzy zebatkę i antireversala mały śrubokręt, tak by działał i nie wypadał. W przyszłości opanujesz to i reversal nie będzie ci wyskakiwał itp.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Operacja tuning zakończona

łożyska JBU

prowadnica JBU

spring sp140

śrubki smary itp

+batka 10.8

GB złożony przez specshop

efekt :

coś ruszyło do połowy i zdechło... :wink:

P.S Po roku miał 330-360 fps :strach:

30 min póżniej

NO I JUŻ ZYJE

blaszka przy kabelku od silnika pękła i chodzi aż miło...narazie

Edited by sakamuto22
Posted

P.S Po roku miał 330-360 fps :strach:

I cię to zdziwiło ? Chińskie stockowe sprężyny zbijają się i tracą na mocy z prędkością światła, to norma. Taka sprężyna nadaje się do downgradu po jakimś czasie i do niczego więcej. Mam nadzieję, że na m140 pocięgniesz więcej niż ja bo mi sie udało na stokowym szkielecie jakieś 8k, ale pamiętaj części w chinolach to loteria więc może ci się poszczęści :-F pzd

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Przyszła pora na konkretna rekonstrukcję. Wraz z tym muszę przekonwertować 416 na M4 RIS. Części już mam.

Kwestia tego że potrzebuję repliki głównie do lasu i stąd chciałbym wstawić SP130 Guardera

Obecnie w gb siedzi

tłok[Guarder]

głowice [JBU]

sprężyna G&P (stock)

Bateria Li-Po (nie wiem jeszcze jaka - potrzebuje czegoś o dużej wydajnosci mieszczącego się w prowadnicy kolby - do tej pory używałem 11,1 15C 2200 mAh [King Arms])

łożyska ślizgowe [Guarder]

I tu pytanie - o ile o resztę części się nie martwię to nie wiem czy szkielet GB wytrzyma SP130, Ewentualnie mogę wsadzić z powrotem nieużywaną sprężynę stockową.

Edited by Wolfi
Posted

Szkielet Ci wytrzyma, aczkolwiek radziłbym zmienić głowicę tłoka na jakąś lekką, najlepiej grzybka, aluminiowe potrafią namieszać w GB.

Lipol KA 1100mah wchodzi do prowadnicy bez problemu, nie wiem jak z innymi.

• 2 weeks later...
Posted

Szkielet Ci wytrzyma, aczkolwiek radziłbym zmienić głowicę tłoka na jakąś lekką, najlepiej grzybka, aluminiowe potrafią namieszać w GB.

Lipol KA 1100mah wchodzi do prowadnicy bez problemu, nie wiem jak z innymi.

No to się sprawa rozwiązała. Szkielet pękł (na razie tylko na dole) zanim zdążyłem zmienić sprężynę. Całość działa na M110 G&P przy ROF ok 20k/s wiec nie było to jakieś wielkie obciążenie. Dodam że jako użytkownik jedynie słusznych magazynków - real capów nie sieję na lewo i prawo. Wytrzymał może z 10 k.. ale i w to wątpie.

Czy to TM czy JG nie mam szczęścia do replik...

Posted

Kup m249 :) Wytrzyma to to wiele :)

Nie pasuje do reko (pasi ewentualnie M60E3)- ale broń wsparcia mnie nie pociąga i niezbyt pasuje (szczególnie przy moich mocno kompaktowych gabarytach i tendencji do bycia w 3 miejscach na raz)

Biorąc pod uwagę Twoje doświadczenie poleciłbyś jakiś konkretny szkielet do gb v2

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Potrzebuje konsultacji aktualnie mój zestaw wyglad atak:

- komora Hop-Up KA,

- M130 DF,

- borek DF,

- łożyska ślizgi,

- rękojesc G27 wyszlifowany środek żeby silnik sie nie blokował,

- zmienione okablowanie plus mosfet Silesia Factory,

Problem polega na podawaniu kulasów, po wyjęciu maga widać że dysza delikatnie wychodzi. Pin tylni wchodzi z nieco wiekszym oporem niz zwykle. Co o tym myslicie czy wystarczy tylko przypiłowac dyszę?

• 4 months later...
Posted

Wrzuciłem wczoraj kilka części do środka mojego hk:

-Sprężynę m130 guarder

-Cylinder typ 0 systema

-Tłok żółty CA, i tu ciekawostka na fabrycznych częściach w stokowym tłoku wyrwały się trzy zęby!

-Gumka, i dystanser guardera.

-Lufa Madbula 590mm

Fajnie strzela w tym ustawieniu, kulki lecą prosto, daleko, i celnie.

Z czasem muszę jednak wymienić:

-komorę najlepiej KA

-Głowicę cylindra, no i może tłoka.

-kable, może mosfet.

-prowadnicę sprężyny na łożyskowaną.

I jeszcze jedno pytanie dla posiadaczy haków, wymieniał ktoś komorę w body z ABS? Mniej więcej wiem co trzeba piłować, jednak zastanawiam się czy siedzi ona stabilnie? (Dolna część komory 2. częściowej jest przykręcana)

Pozdrawiam!

Posted

Pytanie dla speców, albo tych, którzy znają odpowiedź,

Czy do hk416 JG będzie pasował gearbox GP na łożykach 7mm

Mój GB G&P na łożyskach 8 mm wchodzi bez problemu, więc 7mm prawdopodobnie tez upchniesz.

• 7 months later...
Posted

Ktoś wie gdzie mogę dostać taką replikę? ciężką o nią już w polskich sklepach, głównie chodzi mi o wersję ze standardową teleskopową kolbą od HK i lufą 14-16 calową. Pozdrawiam

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ktoś wie gdzie mogę dostać taką replikę? ciężką o nią już w polskich sklepach, głównie chodzi mi o wersję ze standardową teleskopową kolbą od HK i lufą 14-16 calową. Pozdrawiam

To legendarna konstrukcja rarytas jest w chwili obecnej. Ja się zastanawiałem nad sprzedaniem ostatnio..ale chyba jednak to jest zbyt prestiżowe :P

• 2 weeks later...
Posted

Tych replik już nie będzie. Dlaczego? Bo nie są od prawie 1,5 roku produkowane ze względu na lepszych następców. Z metalowym korpusem, mosfetem i dużo lepszym (wraz z lepszymi elementami w środku) GB.