Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

NO i szkielet się sypnął. Zawsze się to dzieje na zlotach militarnych :) Jutro prawdopodobnie wpadnie szkielet GP, o ile nie znajdę innej robótki sobie w domu :) Do AEGa wraca m140, nie udało mi się zabić m210 przez 8000strzałów, a brakuje mi ROFa :P

P.s. chyba będę musiał powzmacniać tak jak Misie009 GB, i szaleć jak na Zwierza przystało :)

• 2 weeks later...
  • Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanko. Na tym zdjeciu cylinder ma dziure, czyli rozumiem ze to jest ten polowkowy i nie pociagnie lufy dluzszej niz 380 ??? Po mam taki sam i niestety z 431 CA nie daje zbytnio rady ?

Napisz jeszcze raz tego posta, czytam to po raz 7 czy 8 i nie mogę zrozumieć.

Jeśli chodzi o to, czy ten cylinder pociągnie lufe 431 mm jak trzeba odpowied brzmi -nie. wymień go na cylinder typu 1 i będzie chodziło jak trzeba.

Posted

Mam mały problem z HK wlsnie co wymienilem HOP-UP'a jakos dziwnie strzelami mi raz dobrze raz jak by hop-up nie podkrecal kulki w czy moze byc problem ?? a gumke to mam SYSTEMY jak cos ,a komora to elemat

• 2 weeks later...
Posted

60% stock, zmienione szkielet na GP 7mm, prowadnica GP, sprężyna m140 guardera, i dysza uszczelniona DF. osiąga to jakieś 500 fps, przy bardzo fajnym ROFie, przebieg ma już jakoś 4-5k kulek.

Do tego w hk wymienione lufa i gumka systemy, ale te części mają b. duży przebieg, którego nie jestem w stanie policzyć. Gumke muszę w końcu wymienić, bo nie kręci tak jak dawniej.

Wizualnie HK zmieniło kolbę na short crane stock, doszedł tłumik silesia factory eco 35x250mm, replika ACOGa, puszka DBAL king armsa oraz bipod.

• 2 weeks later...
Posted

Niedawno stałem sieszczęślwym posiadaczem 416 JG. Zamierzam z niej zrobić replikę uniwersalną, z niezłym zaskokiem na semi.

Aktualnie planuję wstawić

- Lufę Prometheus 6,03 280mm ( przerabiana u rusznikarza ze starej M14 - skrócona , dorobione frezy w odpowiednim miejscu)

- Gumka Deep Fire + dystanser H

- Czarny tłok Guardera wraz z głowicą łożyskowaną (również ze starej M14 całość na sp150/M150 - 8000 bb bez śladów zużycia)

- baterię li-po 11,1 1100 mAh ( w prowadnicę kolby)

- sprężynę SP100 Guarder ew M110 Prometheus (zależy mi na mocy w okolicy 350-360 fps)

i pytanko - mam łożyska ślizgowe GP 6mm - pytanie czy jest sens zmieniać stockowe?

Rozumiem że stockowe zębatki nie będą miały problemów z tak słabą sprężyną jak SP100 ew M110 przy dużym ROF-ie?

Testował ktoś kiedyś podobną konfigurację? (interesuje mnie głównie w trybie pojedynczym, ROF już mniej - używam Real Capów)

Posted (edited)

a lufka promyka po skroceniu nie straci przypadkiem troche warstwo teflonowej w poblizu i nie bedzie lipa ?

lepiej wstaw metalowe lozyska

Edited by Borol
Posted

a lufka promyka po skroceniu nie straci przypadkiem troche warstwo teflonowej w poblizu i nie bedzie lipa ?

lepiej wstaw metalowe lozyska

Lufa promyka jest stalowa, polerowana . Wiec nie widzę problemu.

Posted (edited)

Niedawno stałem sieszczęślwym posiadaczem 416 JG. Zamierzam z niej zrobić replikę uniwersalną, z niezłym zaskokiem na semi.

Aktualnie planuję wstawić

- Lufę Prometheus 6,03 280mm ( przerabiana u rusznikarza ze starej M14 - skrócona , dorobione frezy w odpowiednim miejscu)

- Gumka Deep Fire + dystanser H

- Czarny tłok Guardera wraz z głowicą łożyskowaną (również ze starej M14 całość na sp150/M150 - 8000 bb bez śladów zużycia)

- baterię li-po 11,1 1100 mAh ( w prowadnicę kolby)

- sprężynę SP100 Guarder ew M110 Prometheus (zależy mi na mocy w okolicy 350-360 fps)

i pytanko - mam łożyska ślizgowe GP 6mm - pytanie czy jest sens zmieniać stockowe?

Rozumiem że stockowe zębatki nie będą miały problemów z tak słabą sprężyną jak SP100 ew M110 przy dużym ROF-ie?

Testował ktoś kiedyś podobną konfigurację? (interesuje mnie głównie w trybie pojedynczym, ROF już mniej - używam Real Capów)

Fajny zestaw, aczkolwiek tłok może być stockowy ;) Jak masz zamiar na semi dużo strzelać to wymień przerywacz :-P

Pozdrawiam.

Edited by grzechotnik
Posted

Na m100/m110 masz reakcję jak PTW. Wymień tylko te łożyska (czasami sie trafiają w stocku metalowe) i sprężynę. Głowice tłok itp. zostaw. Na 12v i m120 reszta stock reakcja dosłownie jak w PTW u mnie była. Na sprężynie którą planujesz zamontować i lipolu będzie tak samo.

P.s. Ten hk416 chodził na 12v i full auto przez 30-40k kulek i sia nadal trzyma :)

• 2 weeks later...
Posted

Zrobiłem jak wyżej. Niestety nie starczyło mi już kasy na li-po narazię będzie 'tylko' 10,8.

Złożyłem tak aby fps były w granicach 350 ( aby mieścić się w limicie cqb) Okazało się że :

- dystanser H nie wejdzie do stockowej komory

- na sprężynie GG M110 osiągnąłem 380 fps, na M100 guardera 280...dziwne. W końcu na stockowej od G&P i wyszło 347 fps ( amplituda 345-349 fps) - idealnie pod limit CQB :D

- zaskok na 8,4 stockowej jest niezły - być może lipo nie będzie potrzebna

- zasięg skuteczny skupienie są naprawdę niezłe - np w emkach CA miałem sporo zabawy zanim doszedłem do optymalnego zestawienia guma-komora-lufa ( nie mówiąc już o zabawach w gb) - tu wyszło od razu.

No co tu dużo mówić - wyjąwszy materiał korpusu replika działa naprawdę elegancko - po moich doświadczeniach z emkami CA/TM zastanawiam się po co ja wcześniej pakowałem tyle kasy w markowe repliki....

• 1 month later...
Posted

I udało mi się ;] zajechałem nastepny GB :] tym razem z DF wzmacniany ... po 50 kk.

Na m130.

Ku zdziwieniu zębatki jak nowe :D Głowica tłoka i cylindra jak nowa :]

Teraz pora na G&P 8mm. Zobaczymy jak długo po śmiga.

Łącznie żebatki moje przebyły ok 65 kk.

• 3 weeks later...
Posted

Mi pęknoł szkielet zaraz przed cylindrem przebieg jakieś 8k :/ HK chodziło na Borku DF oraz sprezynce m140 Guardera, jaki szkielet byście polecili? Zastanawiam się nad wzmocnionym DF 6mm pytanie czy on da rade m140 ? pzd ŁP