Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wczoraj wpadłem na genialny pomysł jak robiłem kolegi Kompletny Gearbox V.2 / sprężyna M170 od systemy ( gówno ). Włożyłem zamiast silnika systemy mój stokowy silnik z HK. Bo mu wyłamało zęba z zębatki. Wkładam i ku zdziwieniu mój silniczek ostro naciąga i śmiga na m170 !!

Co lepsze robi to na 9,6 V baterii i śmiga tak samo dobrze i szybko jak na silniki MAGNUM.

Więc do ludzi. Tutaj widać że markowe nie znaczy dobre :D

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

heh :) a ja gupi kupiłęm magnuma :P jest za mocny :/ nie ma semi tylko burts. silnik na li-po dostaje takiego kopa ze nie zatrzyma sie po jednym wystrzale. :P czy płytka selektora jest identyko jak w m4 ? i dysza długość mnie interesi :)

Posted (edited)

Wiem, że to chińczyk :-F ale jak wstawię sprężynę Guardera SP120 i gumkę HU z Systemy to taka konfiguracja powinna dobrze chodzić jakiś czas?

Drugi problem, że na razie go nie ma w żadnym sklepie :wink:

Edited by Grzesiek34232
Posted

Na zbrojowni jest "oczekujemy na dostawę"

Na allegro jest od sklepu jakiegoś i tu na forum chwalą ten sklep i cena jest podobna jak na zbrojowni tylko żebym musiał potem wysyłać na zmianę sprężyny. Chyba że na razie będę strzelał na stocku.

Posted

Kupuj. W stocku masz już m120, tylko jej wadą jest to, że szybko się zbija. Mi po jakichś 10k kulek uciekło jakieś 50-60 fps. - stockowe zębatki są boskie. Moje mają już jakieś 100k kulek przebiegu w tym 40k na m140 i 30k na m130 i są bardzo delikatne ślady zużycia. Zębatki są przekładane z GB do GB, bo często zmieniam typy broni :)

Mam problem z doborem szkieletu do mojego maleństwa. szukam mocnego szkieletu gearboxa do 250zł. Myślałem o GP 8mm. Sprężyna będzie m160/m170 na full auto. Czy moje rozważania o GP 8mm są dobre, czy może jakiś inny szkielet powinienem zakupić ?

Posted (edited)

Ciach Off-top Medium

Ciach Off-top Medium

Marku Kiljanie, co myślisz o szkielecie BFT (takie czerwone maleństwo z łożyskami 8mm), warto kupić, czy zostać przy GP 8mm ?

Owy szkielet BFT trzyma nawet m190 na full auto i nic nie pęka, te szkielety robione na maszynach CNC są już najtwardszymi praktycznie z możliwych :twisted:

Ciach Off-top Medium

Edited by Medium
Posted

Ciach Off-top Medium

Marku Kiljanie, co myślisz o szkielecie BFT (takie czerwone maleństwo z łożyskami 8mm), warto kupić, czy zostać przy GP 8mm ?

Jak się zmieści z body to tylko brać - ew. Pro-Win'a, ale z tego co wiem to trzeba się ostro po przypiłować tu i ówdzie co by wlazł w body.

Jeszcze w kwestii spamu: M170 i full auto ? Zdrowia, szczęścia, pomyślności...

Posted

Zwierzaczek lubi takie zabawy :D.Od jego wyczynów nikt nie ucierpiał, mimo, że ma taką moc. Nikt nie ucierpiał i nikt nie ucierpi - znam go dobrze i wiem że zębów ludziom nie powybija.

Zwierz, bierz te gearboxy które są zrobione na CNC. Najwytrzymalsze sztuki, twoją moc wytrzyma.

Posted

udało się załatwić od znajomego za drobną przysługę zestaw - szkielet JG i m210 nóweczka prometheusz. Zobaczymy ile ten set wytrzyma :) Chrono pokazuje wyniki w przedziale 650-670 fps :)

Posted

udało się załatwić od znajomego za drobną przysługę zestaw - szkielet JG i m210 nóweczka prometheusz. Zobaczymy ile ten set wytrzyma :) Chrono pokazuje wyniki w przedziale 650-670 fps :)

Zamierzasz z tym śmigać na full auto? :-o Jak osiągi repliki? Sypie na 100m chociaż?

Posted

To jest konfiguracja do testów. Dosłownie. nie chcę z tego potwora strzelać do ludzi. Postanowiłem przetestować szkielet silnik i zębatki JG. W środku BU guardera, tłok DF, prowadnica GP, do tego komora element, gumka systema, precka 455mm madbull. wszystko full auto, 3 akumulatory żelowe podłączone szeregowo, razem 18v. Na razie 4 mid-capy seriami po 10-15. kulki 0.36g madbull. na kulkach 0.3g za duży rozrzut był. na 0.36 mam zasięgu skutecznego około 100-110m. Strzelam w znak, który jest od balkonu oddalony dokładnie o 98m i w znak nie mam problemu trafić, dalej już nie mam celu i muszę udać się na jakieś pole - postrzelać do puszki :) . Optyka guardera 3-9x40, trochę mało, ale kulkę widać :).

P.s. nawet ROF jest fajny :)

Posted

Niby sprawdzasz wytrzymałość tych części, ale wiadomo jak to z chinolami jest - jeden szkielet będzie miodzio i wytrzyma 100 tys cykli na m130, inny padnie na stock'u po wyciągnięciu z pudła, także moim zdaniem Twój test jest troszkę bez sensu - bez obrazy, ale rozumiesz o co mi chodzi :).

Tak czy inaczej jak na tą sprężynę i V2 to świetnie się trzyma - trafił się chyba dobry szkielecik akurat.

PS. Jak wrażenia po wkładaniu sprężyny M210 do GB? Gładko wchodzi pewnie :mrgreen:.

Posted

Test jest dla własnej przyjemności :) To est mój drugi szkielet i jestem z niego jak i z poprzedniego zadowolony. Jednak najbardziej zadziwiają mnie zębatki, które były katowane na maxa na różnych sprężynach, p czym dostały m210 i o dziwo działają. Tak więc albo mi się wydaje, albo chinole poszli wielki krok do przodu z częściami, albo mam farta do części.

P.s. M210 wchodzi bardzo przyjemnie :) ogólnie wsadzałem tą sprężynkę jakieś 30-40 minut, aż w końcu się poddała :)

Posted

To sprężyna Prometheus'a także już przy wsadzaniu zaczynała się ubijać ;-). Masz możliwość sprawdzenia na chrono czy właśnie fps'y spadł trochę od początkowej ich wartości? Bo w takim wypadku lepiej byłoby zainwestować w SP170 i mieć stabilne 600 niż 650-700, które się ubiją do niewiadomo ilu.

Posted

No fakt Promyki się w zadziwiająco szybkim czasie się ubijają.

Jak tam szkielet i zębatki?

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

BTW: Kumplowi poszedł tłok na M130 Deep Fire. Wkłada aluminiowego Systemy.

IMHO, chyba szybko mu szkielet pójdzie na tym tłoku i BU Deep Fire z płaską głowicą. Ale brzmieć będzie fajnie :D