Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Spróbuj z inną komorą. Jak będzie dalej 490fps to znaczy, że w środku coś z oringiem nie tak.

Rozciągnąłeś o-ringa od bore upa? Sprawdzałeś szczelność?

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczelność Bore upa jest bardzo dobra - pracowałem nad tym uż :)

Idzie do mnie teraz komora elementa, wsadzę lufę madbulla, bo leży i się kurzy, do tego gumka systemy. Mam nadzieje, że podskoczy o te 20-30 fps, jak nie, to będę walczył teflonem ;]

Posted

heh wiem że to nie temat ale dla przykładu ja kupowałem hk jakis miech temu razem z kumplem ktory kupił agma moze jakis tydzien później odemnie i już odesłał go haha 3 strzelanki może 3k kulek przebiegu i mu zjadło pękł w pół ;)

Posted

Nie mogę edytować, po przeszło 100k cykli szkielet pękł w przedniej części, na szczęście nie uszkodził się BU ani nic innego, mam więc taką prośbę, czy ma ktoś na sprzedaż szkielet GB V2 JG 3 gen?, jeśli tak to proszę o priv.

Posted

Zwierzu ja na konfiguracji: m140 Guarder, BU M16 Guarder, Prec lufie DF 510 mm, gumce czarnej Systemy, dystanserze typ H osiągam do 490 fps - też jestem troche zawiedziony pomimo kontroli szczelności Borka ale z drugiej strony jeśli to nie para snajperka to ta moc wystarcza z naddatkiem pzd

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Przy walkach o szczelność możecie zajrzeć do tematu o wdzięcznym tytule "Dysza" w ogólnych technicznych. Tam pokazałem jeden z patentów jak robię dodatkowe fpsy i stabilność. :-F Może brzmi samochwalczo ale pomaga :-F .

DYSZA

Edited by poldeck
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

:killer: Pękł mi szkielet ... na m130 +bu 9.6 batka śmieszny przebieg ... może 3k kulek ...i mam pytanko możliwe że powodem było to że przez 2 strzelanki latałem z niedostrojonym jak trzeba silnikiem ( chwyt pistoletowy do wymiany) ??ogólnie po tygodniu niestrzelania z ciekawosci otwieram hk a tu ;o a juz mialem jechac sie strzelać :uśmiech:

i tu odrazu z czego są dobre szkielety możliwie niedrogie ( 250zł mysle max )

Galeryjka

Edited by MoniT
Posted (edited)

szkoda ze takie same hk np od zwierza wytrzymuje sp 140 i 12v ;) 50tys kulek juz .. duuuzo na auto :) ... dalej pytam z czego szkielecik dobry i jaki lepszy 6mm czy 7mm albo nawet 8mm i następne pytanie i który szkielet najbardziej przypasuje(wytrzyma) do częstego auto na m140 ( sp 140 guardera)

Edited by MoniT
Posted

Heheh stało się. Robiłem fotki dla Marka Kijana odnośnie cięcia body jg i znalazłem usterkę :) winą jest szybkostrzelność, dzięki niej 3 śrubki się odkręciły od GB i pękł szkielet przed cylindrem. A najlepsze jest to, że nadal strzela :) wsadzone są dosyć dobre części mianowicie m140 guarder, BU guarder, tłok DF, 12v 40-50k kulek przebiegu..... a przecież mocno dokręcałem ...

Posted

Zrób edit bo pomyliłeś moje nazwisko:P, ja ostatecznie skończyłem się męczyć z szkieletami JG i kupiłem stocka CA, efekt?, zero problemów z niczym, działa jak natura chciała:D, co do śrubek to powiem że w moim przypadku zacząłem dokręcać je wkrętarką tak, że śrubokrętem nie idzie ich odkręcić:), wtedy jest pewność że się nie odkręcą, ostatecznie można tez zastosować sylikon przeciw odręcaniu się śróbek:), ja spotkałem się też raz z tym że do GB JG 3 gen wsadzona została sprężyna m120 i działało to na baterii KANa 10,8V 1800mAh, po ok. 8k kulek szkielet pękł w typowym miejscu tuż przy przodzie, śróbki nadal były dokręcone jak należy, wina zbyt dużego rofa, wracając do posta Zwierza, możesz zawsze dokręcić śróbki mocno i strzelać dalej, jednak sprawdzaj czy szkielet przypadkiem Ci się nie "uśmiechnie" bo wtedy zazwyczaj głowca tłoka i cylinder idą się walić, a teraz czas na pytanie: gdzie są te fotki które robiłeś?:D