Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Podpinam sie pod temat Kupilem roczna uzywana emke i mam ten sam problem.

czasami normalnie strzela a czasami nawet przy 10 oddanych strzalow 7 jest podwojnych ... wystrzeliwuje 2 kulki naraz co ma odzwierciedlenie w zasiegu ktory spada 2krotnie.

Probowalem na lowu CA i na midcapach MAG i jest to samo ;| komora standardowa. Gumka systema.

Posted (edited)

Magazynek zazwyczaj nie ma nic wspólnego z podwójnymi strzałami. Najczęściej jest to wina gumki lub/i komory (ewentualnie też wina zalania olejem silikonowym całej gumki).

Sam w eMce CA miałem podwójne strzały z gumką Systemy (nie był to felerny jej egzemplarz, sprawdzałem dwie). Po powrocie do stockowej wrzystko było OK.

Wymieniłem komorę na King Arms, i wtenczas założyłem Systemę - śmigało elegancko.

Wydaje mi się, że rzecz może być w jakiejś mikroróżnicy między komorą CA a innymi komorami. Komora CA widać w jakiś sposób powoduje, że kołnierz gumki słabiej trzyma kulkę. Nie wiem, ale tak przypuszczam.

Pozdrowienia.

Edited by pafcio0
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Przyczyną bywa także zbyt mocno naciągnięta na lufę gumka HU (zdarza się to często, kiedy komora bardzo ciasno wchodzi na gumkę).

Wówczas kołnierz mający trzymać kulkę nachodzi na lufę i nie spełnia swojego zadania.