Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Daj spokój, nie będziesz miał tygodnia żeby w PJ-cie czegoś nie wymieniać lub naprawiać. Wpakowałem parę stów i nadal było do niczego. Totalne nieporozumienie, ja ze swoim wytrzymałem 4 miesiące i oddałem za grosze na części. Najtańsza firmowa replika będzie dużo lepsza.

Posted

Ja mam m4a1 s-system [PJ] od wakacji... póki co wszystko ładnie działa. Zmieniłem gumkę hop-up na silikonową i już widać poprawę w strzelaniu. Baterię zmieniałem z Hero na Intellecta po czym karabin dostał kopa. Póki co działa świetnie, lufa się nie chwieje i wygląda solidniej od innych m'ek [PJ] szyny trzymają replikę w całości.

zmieniales gumke hop up, a zmieniles komore?? Czy gumke tam wepchales?

Ja wymienilem komore na systemy i dumke na sytemy, wymienilem kable (wlasnej roboty, ktore sa nieporownywalnie lepsze od P&J, teraz kazda batke mi ciagnie)

przesmarowana, wypodkladkowana, batka intelekt (ale bede zmienial bo intelecty nie trzymaja na mrozie:/)

Zamierzam kupic jeszcze sprezyne m120, body boi, lufa juz mi sie nie rusza wystarczy kropelka, tak samo szyny wystarczy, wsadzic tam blaszke albo papierek.

Nie oplaca sie juz sprzedawac P&J, ale oplaca sie go tuningować, bo ma dobre rzeczy w srodku...

To co nie polecacie tej z taiwanguna? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=768

Bo cholera tak czytam i nie wiem czy warte to zakupu a znacie może coś z M4 za cene 400zł max

Jak chcesz sie pobawic, to kupuj:P i przygotuj sie na wydanie okolo 400zł czyli wyniesie Cie to 800zł, ale emke bedziesz mial dobra:)

• 2 weeks later...
Posted

Daj spokój, nie będziesz miał tygodnia żeby w PJ-cie czegoś nie wymieniać lub naprawiać. Wpakowałem parę stów i nadal było do niczego.

Ja mam swoją PJotke od 18 sierpnia i jeszcze na nia nie narzekałem. Wymianie uległa batka (załapałem się na trefną, I serię baterii :( ), Gumka HU na Systemke i wstawiłem precke. Jak na razie bez żadnych problemów (był jeden z gumką ale to wina mrozu:D ).

Jedyne co mi na razie nie pasuje do malowanie guna. Body jest granatowe, a części metalowe (spust, selektor, itp) szybko się wycierają i są srebrne :???: :-o Po ostatniej strzelance (trochę popadało), zeszło mi też trochę farby z przedniej części lufy. Jednak uważam ze dodaje to trochę uroku replice :-P Jest używana intensywnie i na taką wygląda :-P

Pozdrawiam!

Posted (edited)

45-50m haha, uśmiałem się mierzyłeś? Celność przy 45m? W PJ? Mam PJota zasięg skuteczny wahał się przy 35m na stocku. teraz jest o wiele lepiej ale to inna historia.

Edited by chopesz
Posted (edited)
Jak chcesz sie pobawic, to kupuj:P i przygotuj sie na wydanie okolo 400zł czyli wyniesie Cie to 800zł, ale emke bedziesz mial dobra:)

Ja wydałem około 400/450 zł i nadal nie strzela jak powinna :] Szkoda nerwów na taką replikę. Lepiej uzbierać na CA, tym bardziej, że teraz ceny spadły.

Edited by Sagitarius
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Może i ja się wypowiem.

Jakieś 3-4 miesiące temu kupiłem PJ4 RIS za 549 PLN oraz baterię Firefox (125 PLN). Replika spisywała się całkiem nieźle. Ładne brzmienie, niezła moc... Ale HU - totalna porażka.

Body (tudzież korpus) na trzeciej strzelance otworzyło się (jak wiatrówka) od bardzo lekkiego stuknięcia lufą w drzewo (przy lekkim mrozie). Puściły uszy. Spodziewałem się tego i wymieniłem body na SRC za 300 PLN (do tego doszła komora HU metalowa, jednoczęściowa) oraz dokupiłem gumkę silikonową guardera.

To daje już 1000 PLN :).

Gdybym chciał osiągnąć ten sam efekt przy CA musiałbym wydać 1500 na M15 RIS, 125 na baterię, a potem jeszcze tuning za ok. 400-500 złotych z 315 do 360-380 fps (wg. Krakmanów).

Dalsza rozbudowa (którą poczyniłem w PeJocie) byłaby myślę podobna i w CA (może oprócz zestawu cichego, którego bym nie montował), z tą różnicą, że do PJota zamierzam wsadzić sprężynę M120 i wycisnąć z niego jeszcze trochę mocy (na tych samych zębatkach i silniku), co raczej nie byłoby możliwe w CA z m110 (?zgaduję).

Replika działa póki co bardzo sprawnie. Raz się zdarzyło, że utknęła mi kulka w lufie. Nieświadom ryzyka oddałem kilka strzałów na single i bodaj dopiero seria na auto przepchnęła kulki (a było ich z 10 już w lufie). Zębatek ani zębów na tłoku (był założony wzmocniony tłok razem z cichą głowicą) po tym zdarzeniu nie widziałem, ale replika nadal pracuje ładnie i bez zarzutu.

Pozdrawiam.

PS. Łudzę się, sądzę, nadal, że lepiej wyszedłem na operacji "PeJot" niż jakbym kupił CA.

PS.2. Do czasu założenia teflon fixa miałem w replice problemy z kompresją, ale liczę, że w niedalekiej przyszłości uda mi się je rozwiązać niskim kosztem (o ile TF już ich nie rozwiązał).

Edited by Viamortis
Posted

Zamiast P&J lepiej kupić coś z III generacji JG

Na chwile obecną - tak, masz racje. Ale jak np. ja chciałem kupić jakiegoś w miare taniego AEGa, to najbardziej zachwalanymi karabinami w tej cenie (ok 500pln) były właśnie eMki od P&J. Kupiłem, strzelałem, i nadal strzelam :) Narazie przemilcze ile już kasy władowałem w moją M16'ke i jak to zaowocowało na moc, zasięg, niezawodność i kulture pracy - części nadal w drodze... :) Za miesiąc - część dalsza :P

• 1 month later...
Posted

Ja to mam już pół roku i się świetnie sprawdza. Musiałem wymienić batke na 1500mha.Body się szybko rozwaliłó przy pinach ale mam zamiar wymienić na metalowe z taiwana(179zł i w zestawie komora hop-up) gdy wymieniasz body to i komore hopa też musisz .

• 2 weeks later...
Posted

Większość chinoli ma plastikowe łożyska, CA w stocku też CHYBA daje plastikowe (przynajmniej tak było do niedawna) i raczej nie będzie to wpływało w tak znaczącym stopniu na pracę. Jeśli planujesz tuning to wymiana ich będzie wskazana.

Chrzanu, odradzałeś P&J, a tam łożyska są metalowe. :wink:

Posted

Chrzanu, odradzałeś P&J, a tam łożyska są metalowe. :wink:

Łożyska to nie wszystko :)

Dzis kumpel dostarczył mi GB z M4 od P&J, żeby sprawdzić czy wszystko ok, wypodkładkować, przesmarować, itp. U niego, tak jak w moim przypadku posypała się głowica cylindra. Dokładniej mówiąc oderwała się guma przyjmująca na siebie uderzenia głowicy tłoka, a wygląda to tak:

p1010916bz0.th.jpg

Tak więc jak ktoś kupił już eMke P&J lub planuje zakup, to radze wymienić głowice cylindra jak najszybciej.

Ja u siebie i u kolegi załatwiłem to klejem typu Super-Glu. W mojej M16 trzyma już 1k kuleczek. Jednak na dłuższą mete nie wydaje mi się to dobrym wyjściem :)