Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ja kiedyś w swoim Barze katowałem tłok na 130 i wszystko było w porządku. Jednak sądzę, że na 150 szybko się sypnie. Prędzej czy później i tak trzeba będzie wstawić zamiennik. Jeśli mi się uda porobię jakieś testy celności i zasięgu mojego Bara po "teflonowych modyfikacjach" :).

Pozdro

• 2 weeks later...
Posted

A tak odnośnie tłoków w BAR'ach(mój ma już jakieś 3 lata z mojego pierwszego BAR'a). Był używany w stock'u przebiegu nie pamiętam(3-4k?), później na searach DF spring sp150 przebieg podobny jak w stock'u. Po zakupie V-triggera przerobiłem go na 90*(stopni :D) w takiej opcji(sp170) używany był przez około rok(początkowo lekko się ścierał co było związane zza dużą odległością między tłokiem a piston searem triggera). Działa do tej pory bez żadnych ubytków.

Natomiast tłoki od MB Well'a sprawują się dużo gorzej na tej samej sprężynie(sp150) wyłamała się końcówka tłoka.

• 4 weeks later...
  • 5 years later...
Posted

Podobnie jak sebciu mam BAR jg 376 model ma ok 3lat i nadal jest w stoku kulek nawet nie liczę bo z 2 paczki zużylem napewo + te które porzyczyłem a nie oddałem

Ale dość o mnie pytanko jak go odświeżyć możliwie jak najmniejszym kosztem nie kupując drugiego ,

Odrazu pisze by nikt mnie nie poprawiał odnośnie kilku tematów

1. Tak piszę z błędami i jestem z tego dumny , nikt nie jest idealny

2. Dlaczego niskim kosztem - jest to zapasowy karabin którego używam tylko do gier post apo ( wygląda jak wygląda )

Dlatego prośbą jak do ulepszyć możliwie jak naj mniejszym kosztem

Pozdro

Mile widzane linki do filmów uszelniajacych układ i złośliwie przytki "czytaj uważniej "

• 2 months later...
Posted

Podobnie jak sebciu mam BAR jg 376 model ma ok 3lat i nadal jest w stoku kulek nawet nie liczę bo z 2 paczki zużylem napewo + te które porzyczyłem a nie oddałem

Ale dość o mnie pytanko jak go odświeżyć możliwie jak najmniejszym kosztem nie kupując drugiego ,

2. Dlaczego niskim kosztem - jest to zapasowy karabin którego używam tylko do gier post apo ( wygląda jak wygląda )

Pozdro

Mile widzane linki do filmów uszelniajacych układ i złośliwie przytki "czytaj uważniej "

Na początek koledze należy się

b42b2664a5fa311890e805e871023cad_original.jpg

Gratuluję.

Bar-10 jest klonem VSR od TM, looknij do tematu o tej replice, TUTAJ

Masz tam obszerną reckę na 1 stronie i opisanych sporo patentów na ulepszenie repliki. Filmiki też się znajdą.

• 8 months later...
Posted

Pozdro

Nie wiem czy stwierdzenie " mam BAR 376" jest na miejscu gdyż 376 to chyba kopia M70 varmint , nie VSR . tak mi się wydaje :P

• 9 months later...
Posted

Czołem. Po zakupie tej repliki przymierzam się do tuningowania i tu chciałbym się poradzić osób bardziej obeznanych w temacie. Znalazłem recepture na tuning tego bara od znanego ytbera Novritsh. Na swojej stronie podaje spis części które trzeba zmienić a których nie http://tuningkits.novritsch.com/product/jing-gong-bar-10-tuning-kit/ Czy moglibyście mi poradzić jakich firm części brać głównie mam na myśli: ( Tłok,prowadnice,gumke,seary,sprężyne) Z góry Dziękuje za Pomoc :)

Posted (edited)

Mendi, klon VSR to 367. Kolega pisał o 376. To inna replika. Nie wszystko jest kompatybilne. Trzeba dorabiać części.

:D No i samopał dla mnie... odpowiedziałem na posta sprzed roku. (Z łopatą).

A sam novritsh(czy jak mu tam) opisuje fajny tuning. Ale nie w Polsce gdzie snajper ma ponad 600fps. Ten jego kit jest pod 500... góra 550fps, ale kultura pracy na wyższych fps będzie lekko do kitu.

Edited by mikadorus
Posted

Hmm, a to 367 i 376 to nie czasem czeski błąd? Czy raczej oni tak specjalnie z tymi numerami modeli, żeby zawsze pomyłki były?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...