Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dystanser może być źle wykończony (widoczny brak symetrii).

Miękka guma bardziej się lepi do kulki, więc i mocniej kręci, ale szybciej się ściera. Ja bym spróbował z jakąś inną twardszą gumą (RH 60-65), albo zielony Falcon bo czerwony jest twardy zimą. Falcony mają docisk typu "H" i ładnie kręcą.

Posted

Czy ktoś z użytkowników VSR pro sniper TM również miał problem by odkręcić końcówkę lufy zewnętrznej, tak by wymienić ją na adapter tłumika? Nie wiem już sam, czy jest tak mocno przyklejona, czy podczas produkcji posmarowali ją jakimś klejem do gwintów...

Posted

A zdjąłeś muszkę? Nie macałem tej wersji, ale często muszki blokują te zaślepki. Najpewniej trzeba jakiś pin wybić. Potem zazwyczaj wystarczą szczypce Morsea / imadło + plus szmata i heja do przodu.

Posted

Miałem ten sam problem, nie ma pinu, jest natomiast coś na gwincie. Ja byłem zmuszony do nawiercenia 2 otworów (jak w głowicach cylindra) i dopiero wtedy improwizowanym kluczem udało mi się okręcić tą końcówkę ;)

• 1 month later...
Posted (edited)

Utnij springa. Lub daj grubą podkładkę, którą zredukujesz fps- po prostu zmienisz pojemność cylindra. Jak masz zapasowy cylinder to po prostu daj port.

Jak masz prowadnicę 7mm to mam też springa na 360-70fps.

Edited by mikadorus
Posted

Kiedyś na ehobby widziałem na bank springi M90 - M100 do VSR. Szukaj stocków TM w komisie albo na wschodnich stronach sklepów sprężyn dedykowanych.

Ja bym nic nie podcinał.

Posted

Z inwazyjnych rozwiązań wchodzi w grę tylko cięcie sprężyny x.x W komisie pustka, a ściąganie ze wschodu zajmuje trochę czasu... niestety.

Ale chyba nie pasuje, ma ktoś jakieś #potwierdzoneinfo? :icon_wink:

Na stronie niby podają, że podchodzi tylko do CM. Jutro do nich przedzwonię, podpytam i dam znać :)

Posted (edited)

Z inwazyjnych rozwiązań wchodzi w grę tylko cięcie sprężyny x.x W komisie pustka, a ściąganie ze wschodu zajmuje trochę czasu... niestety.

Na stronie niby podają, że podchodzi tylko do CM. Jutro do nich przedzwonię, podpytam i dam znać :icon_smile:

To spring 7mm wiem, bo mam. Czyli pasuje tylko do stocka i tanich zestawów 500fps do vsr.

Jeśli masz stockowy zestaw to mogę podesłać. Daje niskie fps'y. Wpisali, że do VSR, bo spring tak krótki, że lata w dłuższych cylindrach.

Jak utniesz springa to potem go ładnie oszlifuj. Przy końcówce jedź pilnikiem do środka sprężyny. Jeśli za mocno przeszlifujesz tnąc do zewnątrz to spring może się lekko wygiąć i będziesz miał problemy z rysowaniem tłoka od środka i będzie słabo chodzić.

Edited by mikadorus
Posted

Dzięki za propozycję :) Mam jeszcze stockową sprężynę od MB03, także najpierw ją spróbuję skrócić. Jak będzie marny efekt to z pewnością zagadam na priv :icon_biggrin:

Ktoś ją może skracał i orientuje się ile zwojów upierdzielić?