Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam dylemat. Bo gdzieś tutaj na forum wyczytałem, że ludzie już średnio polecają promyki. Ktoś ostatnio montował, poleca lub nie? Chodzi mi o promyka do VSR 430mm (komora zostaje stockowa). Zamawiałbym z jarmix bądź deltashop, więc raczej pewne, że byłby to oryginał.

Posted

Z delta shopu to ty chlopie nic nie zamawiaj, bo i tak pewnie nie maja , tylko jest napisane że dostepne-pare razy już tak miałem.

Ja bralem ze 2 lata temu na specshopie laylax pss10 430 i jest ok

Posted

O deltashopie to słyszałem. ;) a i tak tam niby jest tylko do przerabiania, więc będę brał z jarmixa jak coś. Właśnie ja słyszałem, że promyk spoko, tylko ostatnio, jakoś ze 2 miesiące temu czytałem jakieś tam opinie i się zastanawiam. Ale w takim razie pewnie wezmę i będzie problem z głowy. :)

Posted

Kulki to wiadomo. :) póki co szpetny polecą, bo podobno są całkiem ok, jak będzie źle to będę dobierał jakieś inne. ;) temat o kulkach śledzę od jakiegoś czasu. :)

Posted

Akurat nie mam blsów tylko geoffs , ale jak te się skończą to je nabędę ..O blsach jedynie słyszałem pochelbne opinie i rozmawiałem z ludźmi którzy ich używają i polecają .Ze specny strzelałem od 0.4 po 0.45g .Zdarza się, że uciekają na boki w ostatniej fazie lotu na powiedzmy 70m

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Hej, szukam kogoś kto mógłby pomóc mi z doborem rzeczy do tuningu BAR-10 od JG. Nie wiem czy powinienem tu tutaj pisać ale w razie czego to usunę. Z góry dzięki

• 2 months later...
Posted

Dzień dobry,

w ostatnim czasie stałem się posiadaczem VSR od TM w wersji real shock.

Póki co chciałbym żeby replika dmuchała w okolicach 500 fps.

Czy do danego tuningu stockowy zestaw spustowy wystarczy?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odp :)

• 1 month later...
Posted

Cześć, czy ktoś może ma doświadczenie z różnymi średnicami otworów w dyszy? Mam w ręku dwie głowice z otworami: 3,5 mm oraz 5 mm i zastanawiam się czy to ma znaczenie i jeżeli tak to jakie?

Posted

Ma. Chinole stosowali zwężki z gwintowanymi nakładkami, by zbijać fps z bodaj 550 na 400. Jeśli gwintu brak, to najpewniej ta 3.5mm to stock, a 5mm to jakiś bore-up lub część tuningowa. Ogólnie, ja bym wstawił 5mm, skoro masz.

Posted

Minimalne. Tłok uderza o cylinder szybciej jak ma dyszę o większej średnicy i nie ma hamulca pneumatycznego. To wprowadza dodatkowe wibracje, które minimalnie mogą wpłynąć na skupienie na perymetrze. Dużo tu zależy od sztywności osadzenia zamka i zespołu lufy.

Snajpy w ASG to niezła apteka. Tu wszystko ma znaczenie jak już walczymy o poprawę skupienia w centymetrach i milimetrach (LOL).

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Warto wymienić stockową komorę hop up TM Vsr 10 na Action Army? Mam lufę PDI, gumkę km heada zieloną a reszta bebechów jest od airsoft pro cz. Generalnie stockowa komora to jedyne czego nie wymieniłem i powoli się łamię. 

Posted

Raczej nie. TM są dobrze spasowane. Ja mam stockowego WELL'a (metalowy) i nie widziałem kompletnie żadnej różnicy po wymianie na co innego. A nawet było gorzej, bo stockowy TM (metalowy) jaki wstawiałem miał krótszą wypustkę dociskową i nie kręcił dobrze.

Więc w mojej opinii, jeśli komora jest metalowa, to ją zostaw. Nie ma sensu wszystkiego wymieniać. Jak VSR jest dobrze złożony, to żeby walił na 75m w punkt to wystarczy w nim lufę i gumkę zmienić.