Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Tym razem SRC oświadczyło, że wypuści swoją replikę HK416.

http://www.wmasg.pl/projektor.php?typ=pbx&obrazek=768

http://airsoft-news.eu/comment.php?comment.news.1690

Narazie wiadomo tylko tyle że kolba zrobiona będzie z plastiku ,chwyt pistoletowy włókna szklanego ,a selektor ognia,magazine catch i bolt catch będą metalowe.W paczce znajdzie sie tez pojemnik na baterie w postaci repliki celownika laserowego VITAL-2.Oraz ciekawostka gearbox będzie posiadał 8mm łożyska.

Co o tym sądzicie? Czy te 8mm łożyska to trafiony pomysł?

Na zdjęciu body wygląda jak tworzywo, choc trochę lepiej niż w przypadku JG.

Wszelkie info na temat produktu SRC mile widziane w tym temacie.

Edited by zombie_snake
Posted

No Nareszcie długa wersja..już się obawiałem, że będę musiał kombinować z lufa od VFC...Ale Body wygląda o niebo lepiej niż w przypadku JG, tylko jedna nie ścisłość na jednym są czerwone piktogramy( tzn. na pierwszym zdjęciu ,ana drugim już szare..

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Jakby temat umarł.

Ale wiadomo ze replika jest już na : http://www.airsoft-war4.com/details.php?pid=4341

Cena 325 USD.

Niby nie tak dużo biorąc pod uwage co za to dostajemy.

Ale rodzi sie pytanie numer jeden....mianowicie czy w tym modelu SRC równierz zastosowało nieszczęsne "uszy" do mocowania górnego body ?

Bo jeśli tak to marnie to wygląda :/ .

Body Metal oczywiście , jak stoi w opisie.

• 2 weeks later...
Posted

madjong, jakoś tanio ci wyszło, za 1100 to ja bym odrazu kupił VFC :uśmiech:

Pisałem do taiwanguna w sprawie SRC i odpisali mi:

witam, nie zamierzamy go sprowadzać ponieważ w detalu cena sięgała by 1200 zł

1200 wydaje sie trochę sporo, ale może SRC sie postara i będzie i gun będzie wart tych pieniędzy.

Posted

Cytat z airsoftnews: "To avoid confusion: SRC also manufactures replica with full Heckler&Koch trades, but it is available for home market (Taiwan) only".

Dlatego nie ma oznaczeń H&K.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

HK416 od SRC pojawiło się w trzech wersjach na WGCSHOP. Cena 322 $. VFC kosztuje 400-450. Różnica jest znaczna.

SR416 z lufa 10 cali LINK

SR416 z lufą 14,5 cala LINK

SR416 z lufą 16 cali LINK

Widać na pierwszy rzut oka, że mag jest zwykłym STANAG, a nie elegancko zakrzywionym HK. Po za tym moim zdaniem nie powala wykonaniem. Body się świeci bardziej niż w VFC (porównując je na podstawie zdjęcia)

Edited by madjong
Posted

Po przyjrzeniu się zdjęciom z WGC wydaje mi się że oznaczenia na gunie nie są takie same jak w recenzji z AirSoftNews, czyli wychodzi na to ze WGC ma wersje z oznaczeniami HK.