Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Czesc, ja mialem stycznosc choc w niewielkim stopniu. Jakis czas temu mial taki wlasnie model kumpel z ekipy, lecz naprawde chwalic to sie nie mial czym. Bron bardzo dziwnie ladowal: odwracal do gory nogami, wyciąga płaską szyne z magazynka, pomachal nią zeby kulki latające w magazynku wpadlu na sprezyne, zamykal i odwracal bron spowrotem. Jak strzelala? Zasieg miala slaby ale najgorsze bylo to ze waliła na boki! Z czasem urwała sie gałka do naciągania broni, military naprawiało ją miesiącami i w końcu wymienili na inną :)

wiem ze to bardzo Cie zniechęci :P ale moze to tylko taki model byl? Ja sie zrazilem do CyberGuna jak nigdy ale inni mają CG XM177 i juz są niezle :) wiec moze CG taki znowu zly nie jest, zwlaszcza z tym nowym AK :)

pozdrawiam.

Posted

Szczerze powiedziawszy mialem doczynienia z ta bronia "od drugiej strony". Najwiecej headow zarobilem wlasnie z niego (choc byly to chyba tylko 2-3 strzelanki). Nie wiem czy zasieg zly. Imho nie. Wali na pewno lepiej niz MP5 HFC z ktora wowczas porownywalem (bardziej po plaskiej - HU)

Posted

Tak więc magazynek ładuje się dość niewygodnie, na military pisze że mieści 150 kulek 8O ( czy one przypadkiem nie grzechoczą ? ). A jak się gun prezentuje ? widać jakieś ślady odlewu czy może jest za bardzo plastkikowy ? I jeszcze jedno: czy przy naciągu zamka otwiera się okno wylotowe łusek ?

I ostatnie pytanie: jak jest z kolbą ? można rozkładać ? czy jest ona słaba ? czy coś "lata" albo klekocze ?

Posted

grzechoczą :)

gun prezentowal sie calkiem nawet nizle dopoki nie pojawily sie u nas aegi :) i mp5a3 tm i ladniejsze springi :P

nie pamietam zeby sie otwieralo to okno, a kolba byla rozkladana (niestabilna, chybocąca się lekko)

ale jak juz mowilem moze qmpel mial pecha?

Posted

A zeby zostalo dla potomnosci.

Uwazam, ze mozna polecic tego guna jako najtansza dluga sprezyne nadajaca sie do uzycia w boju. Zatem jak nie macie kasy - to sie nie zastanawiajcie.

No i jest dla lewo i prawo recznych bardzo wygodny (a prawie 2 razy tanszy od Thompsona). Drobne modyfikacje przy kolbie (ja bym ja rozlozyl na stałe i usztywnil), cos zrobic z magiem (pomniejszyc?, wytlumic?) i nie macie sie czego wstydzic :D

• 4 weeks later...
Posted

to prawda, jest kiepdkie i to bardzo, widziałem i strzelałem z niej niedawno i ma zasięg ok, 15m , max 20m. (czyli dobrze na stronce piszą :) ) i hop up dziwnie działa, zupełnie jakby był hop down :)

ale widziałem tylko i wyłącznie jeden model tego Micro Uzi, więc nie wiem, może znajomy źle trafił.

pozdrawiam :D

Posted

Ja miałem styczność z normalnym (nie mini) UZI z CG. Z wyglądu jest bardzo plastikowyi się błyszczy ale osiągi to ma niezłe co podkreślali też inni. Wali bardzo dobrze. Można się bawić nawet na 25 m z zadowalającą celnością. Czyli czysto użytkowy gun. Słabo wykonany a dobrze kopie.

Posted

Mój kumpel ją(UZI smg) ma i służy mu całkiem nieźle na gwiazdke bedzie rok.Giwera bardzo dobra przeciwko sprężynom krótkim (takie do 150zl).

Jednak jak ja miałem MP5SD3 z UHC to MP5 było zdecydowanie lepsze.

Wracając do UZI kilka razy odkręciła sie kolba i trzeba było ją przykrecic :| czyli da się znieść.Wykonanie jest w kit na końcówce lufy widac jak odstaja "pindle":) plastikowe od niedolkadnego wykonania.

Ale co do wytrzymałości body to jest niezle bowiem spadla ona z 3 metrow na beton i jesyne co się stało tobebechy powyskakiwały ze swoich miejsc ale wizyta w srewisie pomogla i jest juz ok tylko magazynek sie cos "skiepścił' bo czasem robi syfon.A co do maga to jest zle wykonanay oraz bardzo lekki i czasem nie podaje kulekdo guna.I to by było na tyle :wink:

Posted

witam.

jeśli chodzi o jakiekolwiek UZI - NIEPOLECAM!!!

mój kuzyn je ma(macro UZI z HFC) i pożyczał mi wiele razy, i naprawde to ładowanie magazynka jest okropne. :| zasięg ma bardzo dobry, trzyma się wygodnie, ale jest troche za lekkie, no i jak się ładuje mag, to trzeba trząść nim , aż kulki sie przesypią do głównej komory, ale i tak niewiadomo czy wpadły, więc zdarza się ze wpadły tylko 2, 3 kulki. tak samo jest w micro UZI (CG).ponadto kolba - platikowa, łamie się.

naprawde lepiej dołożycz kilkadziesiąt zeta i kupić MP5SD3 z UHC.

pozdrawiam

• 2 years later...
Posted

nie jest taki zły mój kolego go ma i odrazu po zakupie (prawie odrazu) poszliśmy go testować a oto wnioski:

+Ma HU

+zasięg jest ok (28 metrów skutecznego)

+łatwo i wygodnie się go przeładowuje (przekłada się to na szybko-strzelność)

+dobrze lata na kuklach 0.2 (oczywiście bezszwowych)

+wzrokowo daje miłe wrażenie

-nieregulowany HU

-trzeba się skumać jak działa magazynek (nam troche to zajęło)

-rozkładanie kolby jest proste ale dla niewtajemniczonego jest to z 30 - 45 minut myślenia

-kulki o wadze 0.12 lataja fatalnie (czyt. jak chcą)

Podsumowanie - jest to dobry SPRing za rozsądną cene

• 3 weeks later...
Posted

Hej,miałem takie Uzi,pochodziło z innego żródła i kosztowało trochę więcej.

+mocna spreżyna

+dość długa lufa(ok 250mm)

+nawet niezła celność i zasięg

+przyjemny w użytkowaniu(subiektywna opinia)

- plastikowa kolba i wnętrzności powodują to że gdy dajemy to Uzi komuś niedoświadczonemu musimy go poinstruować jak się z nim obchodzić żeby nam nie połamał naszego PM-a,np nie naciskał spustu przy włączonym bezpieczniku.

-przy rozkręcaniu i skręcaniu trzeba uważać aby nie zerwać gwintów ,materiał z którego jest zrobione to Uzi nie jest najwyższej jakości.

Nie wiem z jakiej odległości można trafić piłkę do nogi ale z 10 m trafiałem w puszkę.

Ja ogólnie lubie Uzi,na początek i za tą cenę jest OK.

• 1 year later...
Posted

Witam! Kupiłem sobie dokładny taki model asg jaki jest w temacie. Opinie czytałem dość dobre, ale ja chyba trafiłem na jakąś walnięta wersje ;/ Dużo osób mówi, że ma daleki zasięg i jest CELNA. Ja strzelałem z kulek 0,2g oraz 0,25g i w moim przypadku kulki zaczynały jużwariować po przeleceniu 15 metrów! Może ktoś wie co jest grane, bo ja zamierzam oddać to uzi i uważam iż szkoda na niego kasy.. Ktoś się z takim czymś spotkałw tym modelu?

• 2 weeks later...
Posted

Ja miałem taki model (a raczej mój kolega który u mnie go przechowywał - nie mogłem się powstrzymać :PP) i Ci powiem że działo się tak przez 100-200 kulek, potem hopek się dotarł i działało wszystko cacy. Jeśli jednak tak będzie cały czas to oddaj go do sklepu.

PS. Rzeczywiście te Uzi jest celne, ale bebechy ma słabe ;/