Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Co zrobic jak mam hop upa na maxa podkreconego to i tak kulka po 50 metrach gwaltownie spada na ziemie, jak wylacze hop up to i tak po 50m kulka spada. Wszystko bylo gites poki stary nie konserwowal mojej repliki WD-40, napsikal tego do hop upa czy to moglo zmniejszyc zasieg??? :roll:

Posted

Dżizas ludzie! Każy jeden mówi: "strzelaj aż smar sie wytrze". To już nie łaska wyjąć komore HU z lufą i od strony HU delikatnie wkręcić wacik do uszu i właśnie nim wytrzeć smar z gumki?

Posted

Od konserwacji jest sylikon w sprayu, chociażby produkowany przez K2. Z ego co się orientuje, produkty K2 można dostać na stacjach benzynowych. Więc tam należy poszukać.

Posted

WD-40 nie nadaje się do takich rzeczy, módl się żeby ci gumki nie wyżarło.

Jezu 50 metrów to mało? Jaką ty masz tą replikę, jeśli stockową to raczej już nic nie zdziałasz.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

COŚ TY TAM WLAŁ!!?? Nie lepiej pryskać zwykłym, dobrym silikonem?? I nie przejmuj się, ja mam replikę po tuningu i zasięg w normalnej temperaturze do około 80 m - 100m a w zimnie cieszę się jak jest 50. Repliki wariują poniżej 0 stopni, i nie jest to nic nowego, szczególnie wariuje Hop Up i to też nie jest dziwne. Moje M4 też się tak zachowuje, ale nie tylko moje, bo koledzy mają to samo. Nie znam Twojej broni, ale możesz spróbować zmienić kulki na lżejsze, w normalnych warunkach biorę 0,25 ale teraz 0,2, ale wiem, że ta sztuczka nie u każdego działa. I raczej nie podkręcaj Hopka na maxa, chyba że używasz kulek w stylu 0,3, ale jeśli takich używasz to zmień na lżejsze.

Edited by Gimlox
Posted

Sobie jaja Gimlox robisz? O_o'

Piotrek, rozbierz, obejrzyj co i jak - bo WD-40 serio mogło Ci trochę szkód narobić. Jeżeli masz 50 metrów - jest OK i nie wiem o co się martwisz. No chyba że to 50m "na oko" które w rzeczywistości ma 15.

Posted

Dobrze wyreguluj silnik i tyle - u mnie w boyi silnik warczał,

a rof był kiepski - w miarę dobrze go wyregulowałem - teraz rof się poprawił,

a silnik już dobrze pracuje.

Pozdrawiam

Posted

Człowieku:] ja wlałeś tam wd-40 to kup gumkę hop up która jest na 100% po takim zabiegu zniszczona!! i nigdy więcej nie wlej tam nawet 1 kropli wd 40!! przeczytaj najpierw do czego to służy!!