Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] HK 416 [JG]

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to nie lepiej w jakiś magiczny sposób przerzucić szyne RIS ze starego body do nowego? jest to możliwe lub nie ... ?!?!?

Jeżeli uda Ci się to zrobić to masz ode mnie Nobla z dziedziny ASG :-F

Można próbować dopasować upper reciver z HK do innego lower recivera ale to się mija z celem. Zazwyczaj łamią się uszka, które należą do tego pierwszego. Z resztą mieć metal lower r. i plastik upper r. to trochę nie trafione rozwiązanie :lol: A samego ris'a nie da się oddzielić.

Posted

Witam, moj kolega chiałby założyc do tego HK 416 baterie 9.6 V, dlatego chiałbym sie Was (doświadczonych ASG -owców) spytac czy mozna taki zabieh dokonac i czy moze sie to odbic negatywnymi skutkami w działaniu.

Z góry dziekuje za odpowiedz.

Posted

#macwolf1

nic sie jak do tej pory (3 miechy) nie dzieje z bebechami ale po jakims czasie napewno zacznie sie sypac . Zreszta jak bys nic nie wymienial tez by sie cos sypneło tak wiec warto miec 9,6

Posted

JG podobno zapowiedziało już V generację(od IV różni się szczegółami) i podbno ma być już full metal, więc raczej mało prawdopodobne by nadal montowali 2 częsciowe komory ;-) .

Posted (edited)

Ciekaw jestem czy wersja JG będzie miała oznaczenia H&K. Taki zabieg wielokrotnie zwiększyłby sprzedaż, przynajmniej w Azji i Europie.

Gunfire odpisało mi, że gdy te repliki się pojawią to będą je mieli w asortymencie.

Edited by zombie_snake
Posted (edited)

Mam pewne pytanie otóż po przeczytaniu całego tematu, widzę że nikt o tym nie wspomniał.

Niedługo planuje sobie z upgradować swoje HK. Od razu zaznaczam że nie chodzi mi o upgrade na wzrost fps, lecz aby uzyskać jak najlepszą celność oraz wytrzymałość części.

W moja liste zakupów wchodzi:

- Metal Body Hk. O ile wyjdzie takie do sprzedaży osobno gdy pojawi się nowa generacja HK w wersji full metal. A wy jak sądzicie?

- Prec lufa KM Head 285mm

- Gumka HU Deep Fire dokładnie taka : http://asgshop.pl/produkt.php?id=2094

- Komora HU http://asgshop.pl/produkt.php?id=2081

- Łozyska. Myślę o zakupie takich : http://asgshop.pl/produkt.php?id=1389

Co jeszcze można by wymienić aby ulepszyć pracę GB aby mieć lepszą kulturę pracy ?

Edited by Ari
Posted

Np. zestaw cichy systemy. Zmniejsza naprężenia na gb, być może odrobinę wyciszy uderzenie tłoka. Prawdopodobnie szczelność będzie większa.

A gumki to ludzie lubą guarder/systema. Mi tam guarder dobrze się spisywał, więc mogę polecić. DF nie miałem.

Łożyska prawdopodobnie w serwisie polecili by ślizgowe, nie kulkowe. Kulkowe są słabsze.

Posted

... dzieki koledzy serwisanci ze Zbrojowni opisali dokładnie co trzeba zrobic teks poniżej może sie przyda:

"Odsuwasz kolbę maksymalnie do końca i odciągając jej rygiej w dół ściągasz z metalowej rury. Odkręcasz małą śrubkę na samym końcu na spodniej części metalowej rury i zdejmujesz zaślepkę.

Wewnątrz rury powinna być śruba, nalezy ją dokręcić (tylko nie za mocno, bo można bardzo łatwo zerwac gwint)."

pozdro:)

Posted

... dzieki koledzy serwisanci ze Zbrojowni opisali dokładnie co trzeba zrobic teks poniżej może sie przyda:

"Odsuwasz kolbę maksymalnie do końca i odciągając jej rygiej w dół ściągasz z metalowej rury. Odkręcasz małą śrubkę na samym końcu na spodniej części metalowej rury i zdejmujesz zaślepkę.

Wewnątrz rury powinna być śruba, nalezy ją dokręcić (tylko nie za mocno, bo można bardzo łatwo zerwac gwint)."

pozdro:)

dokladnie taka sama mialem przypadlosc w hk416 z atrapa kupiona w zbrojowni,po jakims czasie latala kolba i trzeba bylo ja rozkladac,zeby dokrecic

Posted

Mam pytanie jaka komora będzie pasować do HK 416? Oglądałem systemę,KA,src itp i wszystkie mają taka szyjkę razem a stockowa nie czy ta szyjka sie jakoś wyciąga?

P.S Jak się rozwiązała sprawa z pękającymi GB?

Posted (edited)

Komora w JG jest dwu częściowa. Jeślibyś chciał kupic systeme czy KA to musiałbyś wyciąv dolną częśc komory, która jest zintegrowana z body. Co do pękających GB... Pękło coś komuś?

Edited by zombie_snake
Posted

A tą dolną część komory sie odkręca czy trzeba siła? Bo nie wiem czy gra warta świeczki lub oddania do serwisu.A z pękającymi GB ktoś pisał że pękły w dwóch egzemplarzach jak je otworzył do smarowania po strzelance.

Posted

Okey i ja doznałem pierwszej WADY .związanej z wkładnaiem akumulatora do kolby ( wersja co akumulatro wkładany do kolby )

zerwał mi się styk :/

Nie żebym to jakoś NA hama wciskał czy coś po prostu złamał się i pora lutować :P

Posted

Kurde ja nie wiem co większość ludzi ma problemy z wyjmowaniem batki z kolby. U mnie wszystko na szczęście łatwo wchodzi bateria i zarówno łatwo się ją wyjmuje :) no ale wiadomo, to są chinczyki.... :)