Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] HK 416 [JG]

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[No nie wiem czy macie w calości rację .

Może Gunfire nie wymienia u siebie, ale przypuszczam że zamawia takiego Hk juz lekko zmodyfikowanego.

akurat okazyjnie kupiłem od kolegi z Łodzi HK 416 GFC miesięcznego.

jemu akurat przeszkadzała stała długa kolba, a ponieważ był problem z zamocowaniem składanej kolby stąd wolał sprzedać .

częsciowo go przejrzałem i ma wstawioną lufę precyzyjna , silikonowa uszczelka bateria jest 9,6 v w zestawie, mofset na kablu , kable niskooporowe.

nie wiem jak z GB , ale w HK z JG tego chyba w standartowym wyposażeniu nie ma

no i najważniejsze 24 miesiące gwarrancji.

zabrałem go na przestrzelenie z synem i moja m14 przy nim wymięka.

Edited by danrod
Posted (edited)

Przede wszystkim dzięki za odpowiedzi.

I teraz niech się tylko upewnię. Nie było żadnych wcześniejszych gen. JG z metalowym body.

Jeśli nie to znalazłem takie coś:

http://www.hitguns.com/JG-Full-Metal-M4-Up...-full-metal.htm

wiem że M'ka ale skoro bebechy poprzednio były takie same to sądzę, że obecnie też tak jest. A jeśli się nie mylę to w tym modelu mamy już MOSFET i inne pierdoły z modelu, który jest w ofercie GFC. Tak więc Wojdatuz i Ari mają rację GFC nic nie zmieniał od siebie w tej spluwie.

A jeśli nie zmieniał to:

http://www.crw-airsoft.com/hk416-long-by-j...etal-1578-p.asp

i to:

http://gunfire.pl/product-pol-1152192855-GF416-GFC-GUNS.html

to powinny być te same karabiny. Zgadza się czy coś pomieszałem?

Edited by Urukhar
Posted

Ari dlatego właśnie zgłupiałem bo w info. jest że metal a w opisie już plastik. No ale wielki dzięki za info odnośnie tego drugiego Karabinu. Teraz tylko pytanie kiedy się pojawią.

No i nadal dylemat czy HK416JG czy może jednak CYME 0.48.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Posted

Porównywał ktoś HK416 JG i HK416 DBoys? Ten drugi posiada metalowe body w standardzie, kosztuje 600zł na Specshopie lub 750zł na Taiwangun (niby tuningowane do "standartu" PJ);

JG ma plastikowe body, na allegro kosztuje ok 600zł, wersja "tuningowana" przez Gunfire kosztuje.... ponad 900zł (...)

Najbardziej interesuje mnie jak ma się:

- wersja "standard" DBoys ze Specshopu do GFCustom

- wzmacniana DBoys/PJ z Taiwangun do wersji GFCustom.

Posted

Wczoraj doszła do mnie replika, zakupiłem używaną jeszcze z gwarancją do marca, z kolimatorem, zawieszeniem i chwytem na risy za 500zł.

Wszystko fajnie, gdyby nie to że gdy przekręcałem karabin na drugi bok chwytając za chwyt na risy, coś się odłamało od body i latało w risach.

Zaniepokoiłem się ściągnałem risy i okazało się że to jakiś duperel, bolec czy nie bolec, w każdym razie mało istotne, ale teraz risy sobie latają trochę zabardzo.

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak temu zaradzić?

No i jeszcze jedno.

Replika ma straszny rozrzut, wydaje mi się że to wina gumki.

Czarny Guarder wystarczy?

• 1 month later...
Posted

Już było pełno w tym temacie ale nie łaska poszukać...

Ja miałem inny problem ułamał mi się bolczyk który trzymał risy.

Zakleiłem go jakimś klejem poxylino podobnym, dokręciłem porządnie i się ładnie teraz trzyma.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Też się zacząłem poważnie zastanawiać nad HK416. Chcę wersję full metal ze stałą kolbą, bo ma standardowo dłuższą lufę i baterię Large. Chciałem tą GFC(która jest obecnie niedostępna), ale teraz jest też HK416 JG na Zbrojowni, więc:

-czy wersja z Zbrojowni ma prec lufę(bo niektórzy pisali, że to to samo i że na przykład JG też ma mosfet, ale czy ma preckę?)

-jeszcze raz ponawiam pytanie, czy w środku GFC jest to samo co w środku JG(łożyska, tłok, komora hop up, bo chce mieć 100% pewność)

Dziękuje za odpowiedzi :)

• 2 months later...
Posted

Już było pełno w tym temacie ale nie łaska poszukać...

Właśnie przeczytałem od dechy do dechy cały wątek, niestety, rady odnośnie frontu dotyczą tylko III gen, w V gen (metal body) - jak to ktoś już pisał - mocowanie frontu jest rozwiązane inaczej, niż wcześniej - czy komuś udało się wyeliminować problem latającego frontu w wersji z metal body?

Mnie lata głównie góra - dół, w prawo i lewo prawie w ogóle.

Btw, na trzeciej strzelance coś padło w moim HK, właśnie leci na serwis.

Posted

Właśnie kurczę dokręciłem te cztery śrubki i nic to nie dało - problem tyczy się tej części, którą się z RISami skręca, nie trzyma się ona zbytnio.

W każdym razie, dzięki, jeszcze spróbuję jak mi wróci z serwisu. Nota bene - bo każda strona podaje co innego - czy ktoś się orientuje, jaką ma długość lufa w 416stce? (szukam jakiejś precki na zmianę)

Posted

W wersji ze składaną kolbą, i tłumikiem płomienia ma coś koło 280-300 mm. A ze stałą kolbą i lufą zewnętrzną ma już koło 400mm. Jak coś to mogę zmierzyć dokładnie.

• 4 weeks later...
Guest Graszczur
Posted

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak jest z celnością & skupieniem w replice HK416 GFC (wersja krótka z kolbą SF)?

I nie mówcie mi, żebym cały temat przeczytał, bo już to zrobiłem i nie za wiele się dowiedziałem

Posted

W wersji ze składaną kolbą, i tłumikiem płomienia ma coś koło 280-300 mm. A ze stałą kolbą i lufą zewnętrzną ma już koło 400mm. Jak coś to mogę zmierzyć dokładnie.

Wersja krótka 10,5", wersja długa 14,5". Pomnożyć razy 2,54 chyba każdy umie? ;-)

Posted

Masz racje Nerpa, ale co do tego mnożenia, to nie byłbym taki pewny :D

Graszczur celność w stoku była bardzo zadowalająca, tylko tyle pamiętam.. Bo teraz mam już włożoną preckę :)