Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DOBRE FOTY!

Problem z tym okresem polega na tym, że fleck był wtedy baaardzo nowym sprzętem i żołnierze mieli wymieszane rzeczy z różnych okresów - fotki dobrze to prezentują. Poza tym kompanie szkoleniowe długo używały starych zestawów - nawet do późnych lat 90'.

Najpierw proponuję przejrzeć to:

http://www.deutschesheer.de/portal/a/heer/...E%2Fcontent.jsp

Parę użytecznych informacji ;).

Ronin

Posted

Do orginalnego G36 pasuje bagnet od AK-74 i taki też był przez wiele lat używany w BW, co mają teraz do końca nie wiem.

Posted

To co to jest tem "bagnet do G36-wzór hiszpański" ?

I pytanie takie samo o maskę p-gaz.

Zapewne jest to wersja dla hiszpańskiej armii, której standardowym karabinkiem szturmowym jest G36E.

Posted (edited)

Ja swoją lunetę ciągnąłem z www.egun.de .

A z innych ciekawych bajerów jest automatyczna regulacja jasności plamki.

Pozdro

Edited by zdzisiu
Posted

Panowie nie wiem czy było coś o tym ale poszukuję "zimowego specjału" tzn. jakieś kontraktowy sweter/polar który nie pozwoli bym sobie nery odmroził.

Czy jest coś godnego uwagi?

Posted

Panowie mają regulaminowo skonfigurowane oporządzenie - dokladnie tak jak opisałem w artykule. To co jest przypięte po lewej stronie to pokrowiec na maskę - starszy wzór, w pełni gumowy.

Ronin

Posted

Nie, jeśli ktoś wogóle używa zamienników orginalnych toreb, to jest wystarczająco dużo innych znanych producentów, by nie sięgać w stronę Milteca.

Posted

Dokładnie tak jest - jeśli używa się zamiennika rzeczy kontraktowej, to tylko wtedy, gdy zamiennik jest lepszy od oryginału. Trochę bez sensu byłoby zamieniać dobry sprzęt, który się ma standardowo, na jakiś syf...

Ronin

Posted

:lol:

Dokładnie tak jak nasi spece powiedzieli ;)

Dodam tylko, że wyjątkiem jest np. mała siatka maskująca, którą to żołnierze owijają sobie wokół szyi :)

Ona jest raczej z tej "znanej renomowanej firmy" ;) Bo po prostu nikt inny tego nie produkuje(to chyba jedyny powód by sięgnąć po tą najniższą półkę).

Posted

W zależności od producenta i modelu, w 75% przypadków nie ma w środku żadnych przegród. Niektóre mają jedna przegrodę wielkości 1/4 torby. Wszystko bierze się z przeznaczenia i tego co powinno wchodzić do takiej torby: maska, pochłaniacz, zestaw pierwszej pomocy, dodatkowy proszek do neutalizacji substancji trujących.

Posted

Pudło, żaden żołnierz BW nie dostaje tego do ręki i nie nosi przy sobie, chyba że na niektórych misjach zagranicznych.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...