Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Występuje kilka rozmiarów i w zależności od nich rozmiar skorupy.

Najczęsciej spotykany to 55/57, kolejne to 58/60, 61/63.

Posted (edited)

Witam,

mam pytanie, czy ładownice do magów beryla/ak z MIWO będą pasować do g36? Potrzebuję koniecznie w kolorze oliv i mam problem ze znalezieniem takowych, moze ktoś coś, gdzieś widział.

Edited by wrona
Posted

Działają też ładownice na 2 magazynki do m4 ale wsadzisz tam tylko jeden magazynek od g36. Żeby przenosić 2 spakietowane magazynki potrzeba ładownicy na 3 magazynki do m4 z wyciętymi przegrodami. Jak ktoś mi powie w czym przenosić 2 niespakietowane magazynki to sam ozłocę (i nie mówcie, że ładownice tactical-tailora bo to wiem).

Posted (edited)

no to powracając do tematu,

informacja która napewno niektórych z was zainteresuje

-bw i policja wprowadzają nowe legitymacje służbowe

tr1sz1.jpg

Edited by dingo
Posted

Powiem ci tak , ja takiej używam kamizelki na wszelakie okazję. W zimę nawet ona porządnie grzeje. Nie krępuje ruchów.Szelki da się dopasować. Jednym słowem miodzio. ;-)

Tylko trochę z tą kieszenią lipa, odrobinę za nisko (jak dla mnie)

Posted

Potwierdzam to co piszą koledzy, dodatkowo jeśli posiada wkłady skutecznie chroni przed bolesnym ostrzałem z bliskiej odległości. Faktycznie kieszonka to małe nieporozumienie i nawet żołnierze do końca nie wiedzą do czego służy, można też nosić na tym zwykłe szelki, ale są też inne bardzej współczesne alternatywy.

Post kolegi Ronina:

http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=30525&st=280

Posted

Sam mam kamizelkę. Kupiłem używaną(z zaszytą dziurą po kuli na plecach) bez wkładów(te mam za karimaty) za 95 zł. Bardzo przyjemna w użyciu, zimą jest jednym wielkim izolatorem.

Kieszonka przydaje się, jak wracam i niosę tam portfel lub okulary :D

Co do Shubberta przecież są na Allegro za 5 dych...

Posted

Skoro poruszony został temat hełmów, w dodatku był wspomniany hełm stalowy, mam pytanie: czy chodzi o TEN hełm? Czy rzeczywiście był to model używany przez BW? Czy jest on wygodny (że ciężki to się domyślam, chodzi mi o mocowanie i regulację) Czy opłaca się kupić go za te pieniądze? W opisie aukcji nie widzę nic o rozmiarze - czyżby były one produkowane w rozmiarze "uniwersalnym"?

Posted

Nie jest cięższy niż schubert. Nosi się wygodnie i nawet bez zapiętego paska nie lata po głowie. Jest rozmiarówka, bodajże identyczna z schubertem. Co do komfortu - nosi się wygodnie, a chociaż jest z metalu, to nie nadwyręża bardzo karku.

Posted (edited)

Tony, ja właśnie mam ten hełm. Bardzo wygodny! Nic nie lata.

Uważaj, bo nie istnieje coś takiego, jak "rozmiar uniwersalny". Są różne wielkości...

Mam pytanie o nakolanniki. Jakich używają?

Edited by choisen
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...