Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

T68 - karabinek bezkolbowy z Tajwanu czy AEG?

Recommended Posts

Posted

Szperając tu i ówdzie natrafiłem na coś takiego:

_T68_01.jpg

_T68_02.jpg

Wygląda to na model karabinka (rodem z Tajwanu) w układzie bez kolby właściwej przypominający niego Steyra AUG. I tutaj mam pytanie - czy ktokolwiek wcześniej się z tym czymś zetknął? Czy to jest tylko lokalna przeróbka AEGa czy też może realna broń? Niby nazewnictwo odpowiada temu, co stosuje się w ich armii, ale jakoś dziwnie nieufny jestem.

Więcej na ten temat:

http://www.geocities.com/Pentagon/Camp/359...592/CSF_T68.htm

Posted
nie sadze, zeby byl to aeg... albo sprezyna albo "prawdziwek"... Wmiejscu gdzie jest otwor na dlon, "elekrtyk' ma silnik - brakuje tez miejsca na baterie...
No właśnie natrafiłem na to coś przypadkowo. Do tej pory nie słyszałem o takim karabinku rodem z Tajwanu, a słyszałem o wielu konstrukcjach strzeleckich. Tyle tylko, że zerknąłem na to miesiąc temu, ale coś mi nie grało. Stąd moje zastrzeżenia :wink:

Aha - wrzuciłem u siebie na serwer te zdjęcia i powiększyłem je nieco, teraz nie powinno być problemów. Swoją drogą to dziwne, u mnie je wyświetla bez problemu, może macie cenzurowane łącza na Tajwan :wink: