Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam takie pytanko do użytkowników rk-02.. czy jak otwieracie górną pokrywę (tam gdzie jest bateria to taki drut z sprzezyną ktra naciaga wam ten spust gdzie reguluje hop-up czasem wam wystrzela i wyskakuje ?

Posted

Czasami wyskakiwało gdy za mocno naciskałem przycisk do zdejmowania pokrywy .

Ja posiadam AKS74u RK-01W i mam lipo 11,1 od długiego czasu i nic się nie dzieje na stocku ,tylko trzeba dobrze złożyć GB .

Posted

Witam ! Mam problem z mą RK-01 i prosił bym o radę :

Jestem jej użytkownikiem od 1 miesiąca i było spoko , ale od 3 dni nie chce strzelać . Mam dość lipną batke więc wczoraj pożyczyłem inną od kolegi i dalej nie chodzi . Na pewno były ładowane i to wiele razy . Jak wciskam spust to jest dźwięk normalny - taki jak przy wyłączonej baterie ale jak ją podłączam to nie strzela ! Macie jakieś rady ;( ?

• 2 weeks later...
Posted

Dostałem taką odpowiedź:

Jest to najnowsza generacja tych replik ?(oznaczenie SW) w których

większość elementów (w tym wszystkie kluczowe) wykonanych jest ze stali

.

W wersji SW jest coś jeszcze, oprócz ameliniowej lufy, co nie jest ze stali?

Posted (edited)

Zamówiłem dzisiaj swojego RK-01SW na Blackswordzie, zobaczymy co przyjdzie, jak to będzie BY-001B to Taktyczny ma cenową konkurencję, bo swojego kupiłem za 539 zł (promocja "Lajkujesz - negocjujesz") :icon_wink:

Edited by Attero
Posted (edited)

Doszedł mój RK, znalowe jest suwadło, zatrzask kolby, muszka, obsada kolby. Oznaczenia Tuły na replice, Iżmasza na magazynku. Przezroczysta komora i zielona bateria, czyli (z tego co tu wyczytałem) najnowsza partia mieszanych Boyi.

Na pudle było oznaczenie BY-001A. Dodatkowo, przy chwycie był numer seryjny (wybity albo namalowany, nie sprawdzałem, spakowałem od razu do odesłania) BY01Acyferki .

Edited by Marrtinez
Posted

BY-001A to chyba nie jest SW tylko zwykły. Ja zamówiłem z taktycznego, przysłali mi BY-001B, stalowe było wszystko prócz obsady kolby (wbrew temu co pisali w mailu gdy prosiłem by sprawdzili). Został odesłany ze względu na to i źle osadzoną podstawę muszki. Jeżeli brałeś SW to bym odesłał, bo przysłali ci raczej zwykłe W.

Posted

Mam pytanko :

Będąc ostatnio z moim kałaszkiem w serwisie dowiedziałem się paru nie miłych i kosztownych wiadomości na jego temat ale wydaje mi się ze najważniejszy jest jeden , a mianowicie - SILNIK .

Stockowy jest do dupy , przegrzewa się strasznie szybko i tp tak więc muszę go wymienić , lecz problem w tym że muszę też wymienić inne części ( min. body ) mam ograniczone fundusze . Serwisant ( wydaje mi się wiarygodny ) powiedział że on by tu wstawił jakiś tam silnik ( nie pamiętam nazwy ) a koszt to 180-220 zł . Czy ktoś z posiadaczy tego kałaszka wymieniał silnik ? ew.jaki ?

Ja z powodu ograniczonych funduszy zastanawiam się nad tym : http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/silniki/silnik-durable-standard-dlugi-guarder.html

Czy on się nadaje ?

Czekam na wasze pomocne odpowiedzi ;)

Posted

Może zamiast silnika wymień akumulator na LiPo? W cenie 200 pln kupisz sobie batkę i w miarę dobrą ładowarkę, która Ci posłuży lata. Ja na silnik w moim AKSU nie narzekam, no ale jadę na LiPo.

Posted

Tak ale używałem do tej repliki lipo kolegi i przy mnie serwisant używał lipo 7,4 i 11 v i w każdym z nich replika strzelała tragicznie przez silnik , a poza tym on się przegrzewa tak więc najpierw planuje wymianę silnika a potem kupie lipo ;)

Posted

Parę dni temu przyszła do mnie moja sucz.

Co mi się nie podoba?

-ZnAlowy zatrzask kolby na korpusie (ten co trzyma kolbę w pozycji złożonej)

-komora HU do której NIE PASUJE zielona gumka G&G, jest za długa, po przycięciu do odpowiedniej długości podkręca jak chce, dystanser jest za szeroki, da się docisnąć hop-up, jednak po ponownym jego zluzowaniu dystanser zostaje tam gdzie był, czyli na maksymalnym ustawieniu

-słaby silnik, replika nagle przestała strzelać, po sprawdzeniu stockowej batki na Imaxie wyszło że bateria miała 10V.

-brak oznaczeń Tuły, które były we wcześniejszych wersjach

-osłona gearboxie przy spuście jest z dziadowskiego plastiku, który już mi popękał

Co mi się podoba?

- pasują magazynki z Cymy, bez żadnego piłowania (we wcześniejszych RK z jakimi miałem do czynienia magazynki pasujące do Cymy nie pasowały do Boyi i odwrotnie)

- drewna, śliczny kolor, nawet nie wiem czy chcę je postarzać ;)

- wykonanie zewnętrzne, stal, wszystko prosto i porządnie poskładane, ładna faktura części metalowych, nie błyszczy jak Cyma

- RoF na stockowej batce (nie wiem ile, ale dużo, a przynajmniej tak mi się zdaje ;))

- pas z zestawu, ma (o dziwo) wszystkie metalowe elementy ze stali

- zasięg, na stockowej gumce i dystanserze jest niezły, trafiałem powtarzalnie w drzwi wielkości człowieka mojej postury powtarzalnie na odległość 50-55 metrów, całkowity zasięg oscylował w granicach 60 metrów

Generalnie zakup uważam za bardzo udany, zamierzam z tego RK zrobić AKSu jakiego używał Osama, jak skończę, zaprezentuję tu efekt ;)