Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te wersje SW w gunfire nie są w pełni stalowe. Wiem bo sam zwracałem moją sztukę z tego powodu.

Obsada lufy, obsada kolby, lufa, zatrzask kolby są znalowe. Suwadło było stalowe.

Posted (edited)

Te wersje SW w gunfire nie są w pełni stalowe. Wiem bo sam zwracałem moją sztukę z tego powodu.

Obsada lufy, obsada kolby, lufa, zatrzask kolby są znalowe. Suwadło było stalowe.

No to teraz mam duży dylemat. Ale raczej nie powinno walnąć nic z tego co wypisałeś, jedynie zatrzask wygląda podejrzanie. Przynajmniej lepsze to niż cyma będzie... dzięki za odpowiedź.

Edited by grzesio93
Posted

Uderz to taktyczny.com. Mają boyie stalowe tylko w opisie jest full metal. Kod produktu 01B mówi wyraźnie, że to wersja SW.

Co do tych stalowych boyi to trzeba zejść na ziemię, to tylko repliki, w dodatku drugiej kategorii.

• 1 month later...
Posted

Witam.

Noszę się z zamiarem zakupu 01SW. Ochotę mam przeogromną dokręcić doń TGP-1 ale nie wiem czy gwint na zakończeniu lufy wytrzyma (tłumiczek troszkę waży choć to nie oryginał) .I stąd me pytanie: gwint to stal czy ZnAL??

Pozdrawiam

Posted

Co do gwintu już wszystko wiem :)

Dręczy mnie natomiast inne pytanie: skąd zakupić "suczkę" ??? Różnica 100zł między GF a Taktycznym przemawia na korzyść tego drugiego ale jakoś tak ....... :/ Brał już ktoś od Nich (taktyczny.com) 01SW??

Posted

Cześć,

Zastanawiam się nad zakupem RK-01SW, na jakie skupienie i zasięg skuteczny można liczyć w stocku? Powiedzmy na te 30, 40m kulki układają się w tarczy A3 czy lepiej/gorzej? Z góry dziękujęza pomoc :icon_smile:

Pozdrawiam

Posted

Do suki pakujesz magi 7,62? Profanacja, moim zdaniem. Magi powinny pasować, bo to ten sam producent.

Ode mnie pytanie, czy są jakieś banany od RPK74 (najlepiej hi-cap), które będą pasować do tego AKSu? (Osama style)

Posted

Do suki pakujesz magi 7,62?

Się machnąłem, kompletuję sprzęt dla kumpli (AK47) i już się gubię w tych linkach/zamówieniach. Do swojej zamówiłem oczywiście midy do AK74 :icon_mrgreen:

Pozdrawiam

Posted

Witam wszystkich

Zamierzam w niedługim czasie zostać szczęśliwym posiadaczem tej repliki. Prosiłbym o rzucenie okiem na zestaw i ewentualne porady, czy coś zmienić:

1. RK-01SW

2. magazynki midcap do ak47 boyi (http://gunfire.pl/product-pol-1152194527-Magazynek-Mid-Cap-do-AK47.html) - jak rozumiem magazynki będą pasować do repliki?

3. Gumka hop up ULTIMATE miękka lub g&g silikon zielona

4. Bateria.... tylko jaka?

Ogólnie poza zmianą gumki nie zamierzam na tą chwilę bawić się w żadne zmiany bebechów - w niedalekiej przyszłości chcę zmienić sprężynę na słabszą, żeby zejść do 320-350 fps. Na stocka, jakie kulki polecacie do tej repliki?

I najważniejsze pytanie: jaka jest różnica między RK-01SW z taktyczny.com a tym samym modelem z gunfire albo airsoftguns.pl gdzie replika jest o 100 zł droższa? 100zł wydaje się zastanawiająco dużą różnicą jak za ten sam model repliki, a ktoś wcześniej pisał, że te droższe mają elementy z shitmetalu.

Pozdrawiam

Reno

Posted (edited)

Nie to żem znawcą :icon_wink: ale

ad.1) :icon_mrgreen:

ad.2) pasują, podają ale do "suczki" magi 7,62 ?!

ad.3) G&G

ad.4) ja mam do swojej takie http://allegro.pl/pa...2611283293.html i śmiga wszystko jak trzeba :icon_smile:

"Suczkę" brałem z Taktycznego i nie zawiodłem się :) Solidne chłopaki :)

Zatrzask stalowy, obsada lufy stal, mocowanie pokrywy stal :) ogólnie wszędzie gdzie powinna być stal-stal jest :)

Edited by wONsh
Posted

Dzięki panowie za odpowiedź

Jak rozumiem nikt nie wie, dlaczego jest taki rozstrzał cenowy między tymi sklepami?

Co by nie stukać kolejnego posta na przyszłość: czy jest na forum ktoś, kto próbował "ustawić" rof na tym samym poziomie, jaki jest w "ostrym"?