Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Witam,

Jak rozebrać tą replikę ? Nie mogę wyciągnąć GB, proszę o pomoc (znalazłem w tym temacie opis jak to zrobić ale nie pomógł mi za bardzo)

Pozdrawiam

Skorek

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

Panowie, ma ktoś zdjęcie jak powinny być ułożone płytki selektora na gb przed włożeniem (przy montażu) ?

Wyjąłem gb, płytki się wysypały i ..., i mam problem z prawidłowym ich ułożeniem :).

pozdrawiam

Posted

Ułóż je tak, aby pierwszy dolny ząb tej większej "płytki", pokrywał się z pierwszym dolnym zębem tej mniejszej. I podczas poruszania, aby nie było żadnego "wolnego" zęba. Mam nadzieję ze mnie zrozumiesz. Jeśli nie, to wyjmę GB- jak będę miał czas.

Posted (edited)
Czy te różnice w oznaczeniach dotyczą również wersji stalowej i znalowej modelu RK-01?

Wątpię, ponieważ na AKS-74U powinno i tak znajdować się logo zakładów Tula (gwiazdeczka), a w RK-10S po prostu poprawili kopiowany w poprzednich kałaszach (z wyjątkiem AKSU) błąd, czyli logo niewłaściwego producenta.

edit;

Dla przykładu w RK-03SW jest też gwiazdka, chociaż powinien być trójkącik Izmaszu.

Edited by Cincin
Posted

Ja miałem założona M100. Łożyska kulki, łożyskowanie prowadnicy i głowicy tłoka, głowica tłoka CA (żółta), dobre smarowanie i spodkładkowanie, do tego O-ring silikonowy (taki fajny xD). Sprężyna stock CA (M100). Rof zajebisty na 8.4 Firefox, kultura pracy GB świetna. Gumka Mad-bull shark czerwona, przecięta na "pół" - taki mój eksperymencik, teflon flixy, uszczelnianie duperele, lufa- stock. Osiągi- Gites. Na G&G 0.25- leciały średnio, za to na P&J znakomicie. Skupienie świetne jak na tak krótka lufę (na dodatek stock), zasięg tez niczego sobie (spokojnie z 40m w "ludzia" trafię).

Ale wolę mieć "ścięte" M85. Puszkę od Coli na M85 prawie przebija na wylot. Zasięg dalej 40m. Te AKSU jest cudowne, w porównaniu do długiego kałacha w którego pcham bore-upy, precki M120 itp. I strzela może 5m dalej.

Posted

RK-03 (i inne długie AK ze składaną kolbą) ma swój osobny temat.

Chwyt raczej nie podejdzie - do standardu TM to chyba jest. A to nie wymaga usuwania fragmentów, tylko tworzenia od podstaw. ;)

• 3 weeks later...
Posted (edited)

W moim vfc wchodziła ledwo ledwo, co później było przyczyną pourywanych kabli, drugą kupiłem mniejszą- 1500mAh i jest w sam raz miejsca na długie kabelki z PnJ od gearboxa.

Edited by Cincin
Posted (edited)

Witam, mam tego kałaszka http://www.gunfire.pl/product-pol-1152192914-RK-03SW-.html

Czy może ktoś mi pomóc i podać link z jakimś uchwytem przednim.

Potrzebuję aby miał ris najlepiej trzy, od dołu i po bokach.

Bo nie wiem jakie podejdą pod tego kałacha.

Dzięki za pomoc.

Takie coś nie podejdzie? http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...a1_p_j-717.html

Głównie chodzi mi o to aby pewnie się trzymał.

Pozdrawiam

Edited by damianfan0107
Posted

Bez problemu - nie, ale się zmieści.

A na czym ten problem polega? Czy wymagana jest mechaniczna ingerencja w części repliki (coś obrzezać, przyciąć, zeszlifować), czy po prostu bateryjce jest tylko bardzo ciasno? ;)