Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pokrywa zaczepiona jest o podstawę szczerbinki, ale tej osobno nie ma do kupienia. Swoją drogą... dziwne trochę peknięcie w tym miejscu, bo ten element to dość solidny "klocek". U mnie się posypało, ale ucho od pokrywy. No ale to dość delikatne jest, dzisiaj znajoma połamała te uszy przy zwykłym otwieraniu i wymianie baterii :blink:

Posted (edited)

Chyba już mało kto zagląda w ten temat, jednak mam nadzieje że ktoś mi odpowie na ważne pytanie.

A więc jak nazywa się ta część w aks74u do której jest zaczepiona pokrywa zamka.

ponieważ w boyi-u ta część jest z znal i mi na mrozie pękła przez co pokrywa w ogóle się nie trzyma.

No i karabin lipnie wygląda bez pokrywy, nie mówiąc o problemach z baterią.

szukałem na wielu sklepach w częściach i nic takiego nie widziałem, więc byłbym wdzięczny za ewentualne linki.

Niedawno widziałem to na GF i było stalowe. popytaj u nich. Natomiast jeżeli jest to element pokrywy, to jest wersja stalowa, całej pokrywy na TG

Pozdrawiam

Edited by separator
Posted

gf- gunfire.pl

tg- ?

Dzięki ale na gunfire nic nie znalazłem.

Zastanawiam się czy dało by się zrobić coś podobnego z krótkich kawałków rurek miedzianych,

polutować, pomalować i morze by było. Oczywiście pokrywa nie otwierała by się lecz odchodziła całkiem,

jednak na razie nie mam czasu się czymś takim zająć, więc morze w najbliższej przyszłości.

Posted (edited)

Dzięki Klucha.

Nigdy nie kupowałem w zagranicznym sklepie, ale chyba jak zaznacze opcje wysyłki do polski

to wyślą i już. Nie powinno być żadnych problemów.

14.50$ to nawet nie tak wiele.

Edited by AS333pl
Posted (edited)

Dzięki Klucha.

Nigdy nie kupowałem w zagranicznym sklepie, ale chyba jak zaznacze opcje wysyłki do polski

to wyślą i już. Nie powinno być żadnych problemów.

14.50$ to nawet nie tak wiele.

Też tam to właśnie zamawiałem :)

Do polski spokojnie wysyłają, paczka idzie od 10 dni do ponad miesiąca.

Edited by Klucha 21
  • 2 weeks later...
Posted

Witam, mam pytanie. Posiadam ową replikę no i poprzedni właściciel ściągnął stary tłumik płomienia razem z tą przejściówką i zamontował tłumik płomienia od m4, mianowicie, jak go odkręcić ? Czy trzeba przytrzymać jakiś cypel lub może odkręcić jakąś śrubkę, niczego takiego nie widzę w pobliżu. Będę wdzięczny za szybką pomoc. Pozdro.

Posted

Jak tłumik od m4 to powiniena być gdzieś mała śrubka na imbus z boku :D

No właśnie oglądnąłem z wszystkich boków tłumik płomienia i nie ma tam żadnej śrubki imbusowej, w pobliżu także.

Posted (edited)

W tłumik nic nie zachodzi, jest czysto z wszystkich stron, próbowałem odkręcić tak po prostu, w obie strony, lecz albo to nie o to chodzi, albo jest cholernie mocno zakręcone. Żałuję że jestem żółtodziobem, pewnie ktoś doświadczony odkręciłby to w minutę. Czyli mam nadal próbować odkręcić tak zwyczajnie ?

Jak patrzę na zdjęcia tłumików od m4 na necie to one mają te wejście na imbus, na tej płaskiej stronie tłumika, i w tym problem że ten mój takiego czegoś nie ma.

Edited by pwcamembert
  • 1 month later...
Posted

Skończyłem już zewnętrzny tuning (w sumie polegający na oksydowaniu części stalowych i bejcowaniu drewienek), czas na bebechy. W stocku wg sklepów jest 350 fps (kartki z chrono jak zwykle ni ma), chciałbym go podciągnąć do 410 około. Czy będzie hulał na auto po zmianie gumy, doszczelnieniu teflonem i zwykłej wymianie sprężyny?

Posted

Skończyłem już zewnętrzny tuning (w sumie polegający na oksydowaniu części stalowych i bejcowaniu drewienek), czas na bebechy. W stocku wg sklepów jest 350 fps (kartki z chrono jak zwykle ni ma), chciałbym go podciągnąć do 410 około. Czy będzie hulał na auto po zmianie gumy, doszczelnieniu teflonem i zwykłej wymianie sprężyny?

A dlaczego nie miałoby hulać ?.

Wymień może jeszcze dysze na shs 20,7 mm.

Zmiana kabelków według uznania zależy czym będzie zasilany i jaki rofik chcesz mieć.

Posted

Włóż M120 guardera, spadnie rof ale po porządnym uszczelnieniu ~400fps jest jak najbardziej osiągalne i raczej nie powinno nic się stać, poza szybszym zużyciem tłoka oraz spadkiem szybkostrzelności (ew. bateria będzie trzymać krócej).

Posted

Kolejna sprawa:

mam dwa magi, stalowe mid capy. Prawdopodobnie Cyma. Do gniazda wchodzą dobrze, choć nie ma takiego charakterystycznego kliknięcia. Niestety, przy strzelaniu zawsze lecą dwie kulki. Da się coś z tym zrobić, czy po prostu cymowskie nie pasują?

Posted

W moim AKS-74U magazynki od cymy wypadały, po podklejeniu taśmą izolacyjną magazynka w kilku miejscach, mag trzyma się, jednak czasami ma problemy z podawaniem kulek, ogółem lepiej kupować magi do Boyi'a, oszczędzi to wielu problemów :)