Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

p825000646f85an8.jpg

Witam chciałem prosić was o pomoc w naprawie tej oto repliki Strzelby samo powtarzalnej Spas-12 . Wiem ,że to biedna replika ,ale jakoś dziwnie pozytywnie mnie zaskakuję zasięgiem i mocą. Więc do rzeczy zepuła się część (ta zaznaczona w obrazku na dole) kleiłem nie wytrzymała , dałem lżejszą sprężyne niestety też nie wytrzymała. Więć powiedzcie da się coś jeszcze uratować czy już nie ma szans. :???:

czctn6.jpg

teczesciah6.jpg

P.S. - To jest zdjęcie z allegro nie używam oczywiście tych kul

Edited by Paramedic
Posted

Chyba już przestałem się dziwić ze w replikach z allegro(tych takich wybajerowanych, 50 rzeczy w zestawie) ciągle się psuje część przytrzymująca tłok w tylnym położeniu po naciągnięciu. Pytaj innych użytkowników czy mógłbyś wysłać złamaną plastikową część, zrobili by ci odlew dobrej części np. z teflonu. Wyszukiwarka potrafi działać cuda.

P.S. Pierwsze słyszę by sprężynowa replika była bronią samopowtarzalną.

Posted (edited)

P.S. Pierwsze słyszę by sprężynowa replika była bronią samopowtarzalną.

Ale oryginał jest strzelbą samopowtarzalną

A tak wogle to dzięki za pomoc :-F

yy.. a gdzie ten temat na temat odlewania części bo nie mogę znależć ?

Edited by Paramedic
Posted

Człowieku chcesz robić tą część z teflonu ? Siądzie szybciej niż ta plastikowa. Jak dorabiać to ze stali.

Te "coś" lezy sobie na półce u mnie, wstyd mi było to na scianę wieszać bo duż o mniejsze od oryginału. Kupiłem za 14zł w hurtowni, i od niego zaczęła się moja przygoda z tuningiem sprężyn. Wyciskałem z niego siódme poty ( zasięg na 0,2g lepszy od G17 STTi na 0,12 ) bez wymiany spręzyny.

Moja rada taka - jak nie masz warsztatu ze szlifierką na pokładzie to kup sobie drugi :D