Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jakieś 3 miesiace temu było sporo wątków o glockach z KSC głównie o 18C i 17. Nikt sie wtedy nie skarżył na jakieś wady konstrukcyjne. Martwi mnie jednak fakt ze na zagranicznych stronach każda recenzja zawiera wzmiankę o pękaniu PART#10 i o konieczności jej wymiany na metalową. Czy któś z posiadaczy glocków z KSC miał moze z tym problem? Czy ewentualna wymiana części #10 jest skomplikowana(chyba trzeba kompletnie rozebrać guna). Podobno w Glocku 19 KSC PART#10 firmowo jest metalowa. Jeśli tak to cena Glocka 17+PART#10=cena Glocka 19 wiec lepiej nie ryzykować i kupić 19. Z góry dzięki za pomoc!

Posted
Jakieś 3 miesiace temu było sporo wątków o glockach z KSC głównie o 18C i 17. Nikt sie wtedy nie skarżył na jakieś wady konstrukcyjne.

u mnie nic nie padlo i wszystko dziala :)

Martwi mnie jednak fakt ze na zagranicznych stronach każda recenzja zawiera wzmiankę o pękaniu PART#10 i o konieczności jej wymiany na metalową.

a co to za czesc? :)

• 1 year later...
Posted

Mój gloczek 17 KSC za miesiąc będzie świętował pierwsze urodziny :) . Cześć numer 10 jest lekko „poszczerbiona”. Zużycie to wystąpiło na samym początku po jakiś 500-1000 kulek i wygląda na to ze dalej nie postępuje(lub robi to bardzo powoli). Mimo wszystko zakupiłem sobie dodatkową „dziesiątkę” na wszelki wypadek – czeka ona w zapasie a ja śpię spokojny :wink: .

Problemów z gunem czy uszkodzeń(poza tymi spowodowanymi upadkami – pęknięty kawałek zamka) nie zaobserwowałem.

Kulki: Excel 0,2 Marui 0,2 oraz Q-Bulet

Pozdrawiam!