Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam problem z którym mam nadzieje ktoś mi pomoże... Nie posiadam klucza do odkręcania pierścienia mocującego lufę w replice firmy G&P (a dokładniej Mk18 Mod 0). Czy ktoś ma jakiś skuteczny patent na odkręcenie tego pierścienia? Próbowałem już kilku metod i póki co mi sie nie udało :/

Czy w AEGach rożnych producentów pierścień odkręca się zawsze w tą samą stronę? (mam niepasujący do replik G&P klucz od G&G na którym jest zaznaczone jaki typ gwintu to jest, ale czy w G&P jest ten sam?)

Pozdrawiam

Posted

Użyj klucza do odkręcania tarczy od kątówki. U mnie zdało egzamin. Po prostu łapiesz i odkręcasz:D.

Tak jak zwykłą śrubę jeśli chodzi o kierunek.

Mogę sie mylić ale w CA tak jest a konwersje do CA pasują też do G&P z reguły...

Posted

Ta sama strona. Owszem w G&P to siedzi na maksa mocno, można się umordować. Ja to robię tak, że biorę pręcik, dłutko tępe, cos takiego, przykładam z boku do skrzydełka i walę młotkiem. Jak puści - dalej idzie już ok. Trzeba tak zrobić tylko zapierwszym razem. We free-floatach wkładam imbuc krótkim końcem w dziurkę, a walę w dłuższy koniec. Do zrobienia.

Posted

Witam

Dzięki Wam za szybka odpowiedz. szalony jack pirat miał rację, siedziało dosyć mocno, ale ostatecznie dało się odkręcić te pierścienie kluczem dołączonym do replik G&G...

Wcześniej próbowałem kluczem od kątówki i sie nie udało niestety, a metodą na dłuto i młotek była brana pod uwagę, ale się bałem. Często mam problemy z odpowiednią modulacja siły, ze się tak wyrażę;)

Pozdrawiam!