Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Sklep] ebairsoft.com [dawniej ebaybanned.com]

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ktoś zamawiał w ciągu ostatnich 2 tygodni z Ebaybanned? Mi napisali 10 dni temu, że im się waga zepsuła i nie mogą oszacować kosztów wysyłki (ściema jak stąd do Honga-konga). Od tamtej pory nie odpisują na maile. Pakowanie trwało zresztą dwa tygodnie.

Edited by Viamortis
Posted (edited)

Ktoś zamawiał w ciągu ostatnich 2 tygodni z Ebaybanned? Mi napisali 10 dni temu, że im się waga zepsuła i nie mogą oszacować kosztów wysyłki (ściema jak stąd do Honga-konga). Od tamtej pory nie odpisują na maile. Pakowanie trwało zresztą dwa tygodnie.

Ja zamawiałem, z 6 zamówień wyszło a dopiero jedno realizują a trwa to już 2 tygodnie :wink:

Taa waga... Są w środku państwa, w którym takie drobiazgi kosztują po parę Jenów i takie bzdury opowiadają :poddanie:

A mówią, że Polacy głupim narodem są...

Liczę tylko na to, ze wszystko w zamówieniach będzie się zgadzać inaczej taką notkę do PayPala napiszę jak stąd do HK.

Edited by rumak
Posted

ja złożyłem dwa zamówienia 29.stycznia.

Jedno zostało wyslane 3 lutego, drugie - 5 lutego.

Ale to były małe (stosunkowo) paczki.

Posted

Ostatnio, czyli 2 lutego złożyłem zamówienie i nie miałem żadnych problemów. Paczke wysłali 4.02 i leżała na poczcie do 8.02. Teraz tylko czekam, aż dojdzie. Co do kontaktu, to odpowiedzi na maile otrzymywałem jeszcze tego samego dnia.

Posted

czesto stan na sklepie nie jest u nich = stanowi magazynowemu. niestety wtedy sciem,niaja i sa obsowy. mozna sie ich wprost zapytac czego nie maja a co maja przed zakupem.

tam pracuja naprawde ugodowi ludzie...

• 3 weeks later...
Posted

ehh... a już się bałem, że tylko o mnie zapomnieli ;)

Mam 2 zamówienia, pierwsze na ok. 100$ złożone dnia 11 stycznia, do dziś stan zamówienia "Processing", na maila Jesse odpowiedział, że paczka jest już w drodze i niedługo do mnie dojdzie, podał numer paczki który mam sprawdzić na stronie, gdy to wpisuje nic nie wyskakuje.... Gdy spytałem czemu w zamówieniu jest napisane "Processing" a nie "Deliviered" powtórzył ostatnią wiadomość,czyli że paczka jest już w drodze.... zobaczymy, oby doszła :/

Kolejne zamówienie 22 stycznia,do dziś nie wysłane na kwotę 70 paru dolców, obydwie paczki to drobnostki. Wcześniejsze,zeszłoroczne zamówienia z EB dochodzi w terminie itp.

Widocznie 2 tygodniowe świętowanie nieźle im namieszało, jakby ktoś miał może jakieś sugestie do mojego "problemu" z chęcią poczytam ;) Narazie pozostaje czekać...

• 4 weeks later...
Posted

do dziś stan zamówienia "Processing", na maila Jesse odpowiedział, że paczka jest już w drodze i niedługo do mnie dojdzie, podał numer paczki który mam sprawdzić na stronie, gdy to wpisuje nic nie wyskakuje.... Gdy spytałem czemu w zamówieniu jest napisane "Processing" a nie "Deliviered" powtórzył ostatnią wiadomość,czyli że paczka jest już w drodze.... zobaczymy, oby doszła :/

Miałem podobną przygodę. Przez 2 miesiące ściemniali, że wysłali (dali mi numer nadania). W końcu przestali odpisywać, a po 3 miesiącach dostałem nieoczekiwany zwrot gotówki i odpowiedź, że towaru już nie będzie. :wink: :wink: :wink:

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Zamówienie za około 1600zł podzielili na 3 cześć. Duża paczka została oclona i ma być na dniach, a dwie drobne, wysłane później i listem, a nie paczką, mam już u siebie bez płacenia podatku i dość szybko.

Ogólnie wniosek na przyszłość - kupować pojedynczo, przecież i tak wysyłka w cenie.

• 3 weeks later...
Posted

Zamówiłem eotecha551 dotarł do mnie po tygodniu.

Kontakt mailowy praktycznie w ten sam dzień.

Paczka ładnie zapakowana wszystko działa i dotarło bez szwanku.

Polecam

EDIT:

W moim przypadku nic nie płaciłem.

Zamówiłem eotecha za 51.50 dolarów zapłaciłem przez pay pal i tyle nic nie trzeba było dopłacać...

• 4 weeks later...
Posted

Nie.

Wysyłają jak mają na stanie.

Są dwa rodzaje niedostępności u nich: chwilowa i długotrwała. Jeśli produkt jest chwilowo niedostępny (tzn. czekają na dostawę), to nadal można kupić produkt przez stronę i zapłacić, ale wysyłają go dopiero jak dostawa przyjdzie. Jeśli produkt jest trwale niedostępny, to usuwają opcję "Add to cart".

I nigdy nie podają precyzyjnych terminów. Raz, że może nie wiedzą, a dwa, że to niewygodne.

Posted (edited)

Moje doświadczenia z Ebairsoft są ogólnie pozytywne.

Cała operacja, od "Add to cart" do odebrania paczki trwa od kilku dni (raczej bliżej 9 niż 2 dni) do 3 tygodni. Sklep dzieli paczki na mniejsze (czasami przy bardzo małych zamówieniach).

Raz zdarzyło mi się, że bardzo długo czekałem na wysyłkę czegoś co po jakimś czasie zostało usunięte z oferty sklepu.

Całość pieniędzy które zapłaciłem, sklep oddał na mojego paypala.

Edited by pandziol
  • 3 weeks later...
  • 8 months later...
Posted

Napisano 23 maj 2011 - 13:37:

Jakie są przybliżone czasy oczekiwania na zwrot kasy? widziałem coś koło 3tygodni, czekał może ktoś dłużej? A i czy były sytuacje gdzie towar nie został wysłany po tych 3ech tyg. i np cudownie pojawił się u nich w magazynie po czym go wysłali?

Napisano 26 maj 2011 - 15:21:

po 15 mailach i 25dniach dopiero po napisaniu iż rezygnuję z zamówienia i chcę zwrot kasy zwrócili pieniądze...Na przestrogę jeśli chcecie coś u nich kupować to piszcie wpierw czy mają na magazynach bo stonka dopiero po 16 dniach zmieniła status niedostępności produktu.

Napisano 03 czerwiec 2011 - 13:24:

Następne zamówienie na 127$ po 10 dniach bez zmiany statusu z "processing" nie mogłem dłużej czekać. 2 rzeczy są pewne, nie kupie już nic a nic z tego sklepu, a druga to jak chcecie po ich wykrętach w mailach odzyskać kasę to po prostu napiszcie żeby anulowali zamówienie bo nie opłaca się czekać aż sami dojdą do wniosku - "hmm chyba nie będziemy mieli dostawy zamówionego produktu". Po anulowaniu 1-2 dni później grzecznie oddają kasę. A i odpowiedź na pytanie "czy macie ten przedmiot na stanie a nie tylko na stronie?" bardzo mija się z prawdą. Przed tym zamówieniem tak zrobiłem dostając potwierdzenie i złożyłem swoje na 2gi dzień, widać efekty. NIE POLECAM!

• 4 weeks later...
Posted

Potwierdzam słowa Mortisa odnośnie "dostępności" sprzętu.

2 z 3 paczek poleciały w w dwa dni od złożenia zamówienia, na wysyłkę ostatniej musiałem czekać prawie 3 tygodnie ;)

Trzeba mieć czasami do nich cierpliwość, i oczywiście pomęczyć w mailach. Ba, ostatnimi czasy towar wysyłają coraz lepszej jakości :D ;)

• 1 month later...
Posted

Ma ktoś jakąś fajną, gotową formułkę dotyczącą pytania o dostępność fantu? Przy próbie zapytania o przedmiot który zamówiłem dostałem tylko wiadomość:

Got it

We will ship your order as soon as possible

Regards,

Jesse^_^