Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozmontuj replikę i daj korpus z kolbą do malowania proszkowego . nie raz płaci sie grosze bo komora malowniczo-wygrzewająca i tak jest "pelna" ale zmieszcza zawsze coś tak małego.

Posted (edited)

Każdą. Najlepiej by długość była zbliżona do stockowej. Czyli 490 mm. Dostaniesz krótszą do AK (455 mm), ale można też włożyć lufę od G3, jest nieco dłuższa, albo od M16, ale wtedy będzie wystawać z 'wielofunkcyjnego urządzenia wylotowego'.

Edited by filon_swaj
Posted

Taka mała porada odnośnie uszczelniania połączenia komory hop-up i gearboxa.

Przykleiłem kilka warstw taśmy izolacyjnej w miejscu, gdzie 'elkształtny' klocek opiera się o korpus. Jak zaczynało ciężko wchodzić - podłożyłem jeszcze jedną warstwę.

Teraz tylko jeszcze trzeba jakoś 'popchać' gearboxa...

Posted

Germ , co do malowania lufy i reszty to nie jestem pewien jak lakier proszkowy trzyma sie na znal'u...możliwe iż któryś z naszych naczelnych Tunerów będzie wiedział

Posted

Fajny ten ak tylko batka jest totalnie do dupy... Na początku wywaliłem na niej około 1 hi capa,naładowałem,wystrzeliłem 1 mida a teraz w pełni naładowana nie naciąga sprężyny... :wink:

Z moich doświdczeń radze od razu zainwestować w dobrą baterie... Chyba że mój przypadek jest odosobniony ;-)

Posted

Jeśli coś źle złożone, to obstawiam podkładkowanie zębatek. Też nie dawno rozłożyłem GB i bawiłem się podkładkami. Dźwięk wystrzału się zmienił, zaczęło jakby piszczeć. Rozłożyłem znowu z powodu zacinki w GB i spodkładkowałem na nowo, chodzi lepiej. Dźwięk normalny.

OT: Przydałoby się nasmarowanie GB, wiem że istnieją zamienniki od "markowych" smarów nie różniące się składem. Gdzie szukać takich smarów i jak się zwą ? Czytałem, że smar do łożysk dobrze się spisuje jednak co nim smarować, cylinder ?

Posted

Fajny ten ak tylko batka jest totalnie do dupy... Na początku wywaliłem na niej około 1 hi capa,naładowałem,wystrzeliłem 1 mida a teraz w pełni naładowana nie naciąga sprężyny... :wink:

Z moich doświdczeń radze od razu zainwestować w dobrą baterie... Chyba że mój przypadek jest odosobniony ;-)

Batka albo... ładowarka ;)

Posted

Ok,dzięki za info ;)

ale ladowarka chyba ok,bo batka się nagrzewa po jakimś czasie,sprawdzę dzisiaj na innych batkach kumpla a batke na innej giwerze to dam znać ;)

filon,ja mam łt 43 i polecam

Posted

Co do niedziałającej batki okazało się ze była rozładowana i zablokował się tłok. Rozebrałem GB i już wszystko pienie śmiga ;) Chociaż i tak batka jest do wymiany...

Co do kabli to polecacie głośnikowe?

Posted

Nie, nie głośnikowe. Modelarskie silikonowe z beztlenowej miedzi. Plus lutowanie wszystkich wtyków, a ja dodatkowo wymieniłem wtyk batki na pozłacane banany, co poprawiło czas reakcji na spust

Posted

Czy w każdym RK-03 Boyia jest jak na tym zdjęciu:

aksman13bw0.jpg

ta sprężyna na lufie, która dociska Hop-up?

Mam w domu lufę 455mm Systemy 6.04mm . Czy wymieniając stockową lufę nie stracę, lecz zyskam?

Pozdrawiam