Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Właśnie wie ktoś czy ten zatrzask pasuje ? Bo musze wymienić...

Podczas wyjmowania maga zatrzask złamał sie na pół... (znal :( )

W sumie da sie go używać, ale jest niewygodny i brzydko wygląda

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tym piłowaniem repliki..pisałem to ze swojej perspektywy bardziej. Mam 12 midcapów włożonych w oryginalne bakelity, doprowadzone do takiego standardu, że pasują do każdej repliki na "5.45" u mnie w domu... więc mogę przekładać do woli.

Każdy zrobi jak uważa...

Posted

Nom, zgadzam sie z wami lepiej piłować karabin bo zatrask można wymienić a magi mogą sie przydać do innych AK :) Ja źle zrobiłem, co naraziło mnie na niepotrzebne koszty...

Posted (edited)

Przeprowadziłem "Test Puszkowy" i chciałbym zamieścić tutaj jego wyniki.

Test przeprowadzony został na czerwonej puszce po piwie którego nazwa zaczyna się na W a kończy na rka. Odległość pomiędzy końcem tłumika płomieni a przednią ścianka puszki to 1 metr z dokładnością do 5cm. Karabin strzelał kulkami BLASTER 0.25 przy hop-up'ie ustawionym na "zero".

Wyniki testu:

Bok puszki - Każda kulka przechodziła ochoczo przez obydwie ścianki puszki i miała jeszcze energie żeby zostawić głębokie wgniecenie w poduszce.

Denko puszki - Jak wyżej...każda kulka przechodziła przez dno jak przez papier.

Top puszki - Tu już nie było tak kolorowo, ponieważ przez top puszki przechodziła jedynie co druga kulka.

Ostatnio replika była strzelana na chorono i wynik na kulkach 0.25 oscylował w granicach 350fps.

Pozdrawiam.

Edited by hegemon
Posted

Ok, a teraz ciekawostka, kiedy kupowałem swojego AKSa, miał wg. gunfire 409 fps, 21.02 poszedł do specshopu na montaż precki i hop-upa, a tam wskazania chronografu były takie-367fps przed założeniem w/w części i 392 po...

Posted

Witam!

Od dzisiaj jestem dumnym posiadaczem tej repliki :uśmiech: .

Jak na razie męczą mnie 3 rzeczy.

1 - Na końcu lufy są 2 gwinty, lewo i prawo skrętny. Przez to nie mogę do końca dokręcić tłumika płomienia i trochę lata :???: .

2 - Kolba trochę lata ale to nie jest duży problem, ważne, że się składa :) .

3 - Wie ktoś ile godzin ładować stockową baterię stockową ładowarką, żeby była "pełna"? Nie ma tego w instrukcji ani po angielsku, ani po chińsku :D.

A poza tym jest świetny, wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach. W niedzielę test bojowy :D .

Posted

wie ktoś może co sie dzieje, że jak strzelam to od czasu do czasu kulka sie "wytacza" z lufy. Poprosty wylatuje... czy to może wina gumki HU?

Posted

Po dwóch kombatach mogę powiedzieć ze gun w 100% spełnia swoją rolę :) Żadnych problemów. Dwie rzeczy które mnie denerwują to:

-zaczepy pasa po przeciwnych stronach guna (choć to wynika z konstrukcji )

-luźny selektor

Posted

Ktoś już zaglądał do wewnątrz? interesują mnie części, szczególnie cylinder (jaki typ) i sprężyna, czytając poprzednie strony nie znalazłem tego. Może ktoś się skusi na poważną recenzję?

Posted

Ok, pierwsza awaria zaliczona-silnik z nieznanych mi powodów przestał 'chwytać' zębatkę w efekcie czego zębatka osi silnika lekko się zjechała...rozwiązanie-wyjąłem tą sprężynę z obudowy silnika, docisnąłem go do góry (tj. w stronę gb) i wszystko działa, przynajmniej na razie(1 strzelanka , wystrzelony +- hicap).

Posted

http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=804 lub http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=805 ten... jak myślicie pasowały by? I czy by dobrze podawał kulki? Bo potrzebny mi jest jeden dodatkowy Hi-Cap a nie mam na niego za dużo funduszy więc szukam jakiegoś taniego.

Co do Ak:

Jest juz po 2 strzelankach. Sprawuje sie dobrze tylko jakoś mag mi nie podaje każdej kulki... (są puste strzały) Ogólnie karabin super. Zasięg dobry, wykonanie tez zaje**ste, lepsze niż 74-rki od CYMY. Nie żałuje zakupu. Problemów oprócz magazynka nie mam żadnych.

Posted (edited)

Może miałeś fuksa, ale u mnie stokowa gumka dobrze kręciła tylko powyżej 10 stopni. Ja (aks74u) i kumpel (aks74n) włożyliśmy sylikonowe systemy i wszystko gra idealnie. W porównaniu do stokowej gumki nawet powyżej tych 10 stopni widać różnicę, choćby w skupieniu.

Edited by RED (Lone Wolf)
Posted

Karabin pięknie się sprawuje. Po 5 godzinnej strzelance w niedzielę żadnego problemu. Codziennie strzelam po trochu, a bateria wciąż trzyma. Dość długo.

Lecter 69 jak zauważyłem po twoich zdjęciach ja mam inny przedni chwyt. Twój jest prosty, a u mnie są 2 otwory jak w AK-47, o co chodzi, że ta sama wersja karabinu wygląda inaczej? 8O

Karabin ma bardzo dobry zasięg i jest dość daleki zasięg. Mam zamontowaną prec lufkę więc nie jest do końca to samo co w stocku. Jest bardzo wygodny do strzelania z biodra.

Posted
Twój jest prosty, a u mnie są 2 otwory jak w AK-47, o co chodzi, że ta sama wersja karabinu wygląda inaczej?
Nowa seria ma inne drewna (którym tak na prawdę dalej do oryginału niż tym z pierwszej wersji).