Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć Wszystkim - jestem tutaj poniekąd "nowy" więc za wszystkie błędy bardzo przepraszam. Zgodnie z zaleceniami netykiety skorzystałem z wyszukiwarki lecz nie znalazłem przydatnych dla mnie informacji.

Rozpoczynam swoją przygodę z AirSoft'em więc potrzeba mi jakiegoś umundurowania. Zdecydowałem się na coś w oliwce.

- Jakie formacje policyjne (nie wojskowe) używają tego typu umundurowania ?

- Mile widziane linki, zdjęcia (naszywek również), itp...

Edit: Interesują mnie bardziej jednostki Południowej Ameryki, Meksyk i te klimaty :)

Dzięki !

AS-Player

Edited by AS-Player
Posted

Jezeli idzie o umundurowanie, to w oliwce raczej stosowane sa wszelkiej masci kombinezony (najczesciej lotnicze, wiec w bardzo charakterystycznym odcieniu zielonego). Jezeli idzie o jakies zdjecia to:

Las Vegas SWAT:

http://www.reviewjournal.com/lvrj_home/200...photos/jody.jpg

http://cache.viewimages.com/xc/1334802.jpg...A5397277B4DC33E

http://cache.viewimages.com/xc/1334805.jpg...A5397277B4DC33E

Posted (edited)

Dzięki za zainteresowanie !

Tak jak pisałem bardziej by mnie interesowały zdjęcia i linki dotyczące służb Południowej Ameryki / Meksyku - Służby Policyjne, Anty-Narktoykowe itp...

Liczę na Waszą pomoc.

AS-Player

Edited by AS-Player
Posted (edited)

Jak wiesz co potrzebujesz to użyj google - na pewno Cię nie zawiedzie :)

Skoro tak mówisz, to znajdź strone Meksykańskiej Policji i podaj link bo mi jakoś się nie udało ;)

Edited by AS-Player
Posted (edited)

Generalnie olivkowe mundury stosują w wiekszości w Afryce i Amer. łacinskiej ,indie ,pakistan ,oczywiście nie tylko w koszarach

OD/OG uzywają też w Jagdcommando,w armi austriackiej,holenderskiej

Także masz z czego wybierać 8)

Edited by NFZ Miro
Posted (edited)

Założyłem że interesuje mnie Ameryka Południowa ale zdanie można zmienić - jak widzę jest sporo ciekawych jednostek, nawet wojskowych które używa Oliwkowego Umundurowania.

Jeżeli chodzi o OMON to podoba mi się ich kamuflaż do terenu zurbanizowanego te niebieskie pasy (nie wiem jak brzmi fachowa nazwa).

AS-Player

Edited by AS-Player
Posted

Tień?

Co do Ameryki Płd., to postanowiłem trochę pogooglać i wyszło mi, że tam do działań antyterrorystycznych posyła się głównie wojsko (bo o ile w "cywilizowanych krajach" akty terroru zdarzają się sporadycznie, tak tam w dżungli nadal siedzą różni dziwni partyzanci, typu FARC, Tupamaros, Świetlisty Szlak i co tam jeszcze).