Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam gumkę systemy i prostokątny dystanser homemade. Stockowa gumka i dystanser w moim przypadku okazały się po prostu do kitu. Teraz na systemie chodzi istnie bosko.

Posted

1000529ka6.th.jpg 1000530ig0.th.jpg 1000531nz6.th.jpg

Proszę. Zrobiłem dystanser z wykałaczki i kawałka kabla izolacyjnego. Po dopasowaniu należy polać odrobinką kleju "kropelka", aby kawałek wykałaczki nie wysuwał się z kawałka kabla. U mnie ten dystanser lepiej podkręca niż stockowy i nie zcharatał gumki (jeszcze).

Posted (edited)

Hello , nie wiem czemu wy macie od poczatku problemy z tymi gumkami hu , ja wam proponuje promyka czerwona , w komplecie jest dystensator , chodzi istnie posko , kulki leca pojedynczo , siedzi u mnie juz nie pamietam , od czasu kiedy u krakmana pojawilo sie pierwsze mini :) . KOszt 45zl , nie ma mowy , zeby cos peklo czy cos , a kreci sie tez extra na niej

Edited by galik
Posted

No od nie dawna jest u krakmana ta gumka. Właśnie będę wstawiał taką. Co do mojej samoróbki to dokładnie wykałaczka ma usztywniać, na początku wstawiłem samą izolację to słabo się sprawowała. Z wykałaczką jest lepiej. Dystanser samoróbkę powinno się robić z izolacji termokurczliwej, a ja takiej nie posiadam.

Posted

Ja się chyba powieszę. Wczoraj od zakupu maga z CA pierwszy raz byłem na strzelance. Okazalo się że mag jednak nie działa. Kulki nie docierają do tej rurki(sprężynki). Poza tym gnat pluł na 5-15m. Właśnie zamawiam zestaw MAX TU Prometheusa, M150 i mam to w dupie. W lutym komora HU i precka KM Heada. Nie ma się co bawić z tym chińskim złomem.

Posted

Coś Panie kolego zepsułeś ;) To że mag z CA nie działa ma coś wspólnego z tą repliką ? U mnie na stokowej komorze i gumce + precka z systemy śmiga jak ta lala. Jedyny mankament to że gumki z kołnierzem nie pasują, sam miałem czarną systeme i kulki na niej szalały..

Posted

Dostaje już białej gorączki od tego ścierwa! Jeszcze trochę to nasr*** do pudełka, wrzucę tam replikę i im ją wyśle :wink: Po wwaleniu tak jak wcześniej pisałem, borka CA, springa mad onion m120, tłoku poliwęglanowego systemy uzyskałem dość ładną i stabilną moc aleeeeeeeeeeeeee... Co mi po tej mocy jak "je banany" hop up nie podkręca mi kulek... Wstawiłem więc stockową gumkę CA to wtedy nie podaje kulek... Także luz blues i orzeszki... Następna rzecz... Wnętrze gniazda magazynka które jednocześnie stabilizuje lufę (komora HU ma taką wypustkę, a gniazdo ma rowek) jest krzywo odlane i lufa ma odchylenie około 5 stopni... :wink: Przez to dodatkowo kulki nie zawsze dochodzą... Ale z tym sobie jakoś poradziłem robiąc od góry taki klin:

m249.jpg

Jest to widok w stronę muszki po podniesieniu pokrywy.

Więc jak mówiłem to bym przeżył aleeeeee... W body, na gnieździe maga, dziurki na śrubki trzymające wnętrze gniazda maga są źle nawiercone i ustawiają wnętrze pod złym kątem... Naprawdę mam tak dość tej repliki, że zrobię tak jak pisałem na początku... :wink:

Wątpię, że znajdę tutaj pomoc ale może jednak ktoś coś podpowie...

Posted

Aaaaaaaaaa i zapomniałem dodać, że po tym wspaniałym tuningu mam co jakiś czas zacinki, Muszę puścić spust, odczekać i wtedy strzela. Przy tym zacięciu nie wydaje żadnego dźwięku, naciskam spust i cisza. :wink: Także chwała czas zadzwonić do Pana K. przekazać kilka miłych słów bo to jest przegięcie, że wstawia się części za warte 1/3 ceny repliki i odwalają taką fuszerkę. Aaaa i żeby uprzedzić odpowiedzi to bateria była jeszcze zdrowa ;)

Posted (edited)

W morde i w moim M249 też coś sie sypneło , na naładowanej baterii czasami strasznie "dusi" , przypomina padającą baterie albo jakby sie zębatka ta na silniku ślizgała :cry: a czasami strzela normalnie , dodam że w gb nic prócz tego silnika i zębatki nie zostało stokowego .

ma ktoś pomysł co sie stało ?

Ps proszę o szybką odpowiedzi bo zlot w Modlinie już za 3 dni i chciałem tam mieć tą replikę

Edited by przemek10
Posted (edited)

Proszę :

- Wzmocniony zestaw zębatek - Super Torque Up (Classic Army)

- Wzmocniona, łożyskowana prowadnica sprężyny (Guarder)

- Zainstalowana sprężyna M140(Guarder)

- Wzmocniony, poszerzony cylinder (Guarder)

- Wzmocniona, poszerzona, głowica cylindra - podwójnie uszczelniona (Guarder)

- Wzmocniona, poszerzona, łożyskowana głowica tłoka (Guarder)

- Wzmocniona, poszerzona, uszczelniona dysza (Guarder)

Bateria to Akumulator NiMh 10.8V 3300mAh

G&P

Z kolejnych obserwacji :

Rof radykalnie spad , ale czasami sie rozkręci i przez chwilę ma taki jak był

Edited by przemek10
Posted

Ale ja już 1,5 miesiące mam te części w replice i do tej pory było wszystko ok , dziwne ale po rozłożeniu i złożeniu gb wywaliłem ok 500 kulek i wszystko jest dobrze , może to kabelek jest pęknięty gdzieś i maxymalny przepływ prądu był niemożliwy a teraz sie ułożył , ewentualnie silnik pada , innych pomysłów nie mam .

Posted (edited)

Witam jeszcze raz.

Straszne problemy macie ;)

Dziś znalazłem trochę wolnego czasu więc postanowiłem zamontować gumkę Hop-Up SYSTEM'y - czarną dokładnie taką : http://asgshop.pl/produkt.php?id=55

Oraz dodatkowo uszczelnić układ GB-HU-Lufa.

Tak więc jak większość towarzystwa zauważyło gumki z kołnierzem po prostu nie pasują, kulki szaleją, zauważa się spadek mocy itp.

Dość dawno miałem już kupioną sylikonową gumkę i lufę precyzyjną systemy, ale gumka nie przypasiła więc wstawiłem stockową.

Dziś w końcu zabrałem się za sylikonową gumkę, która wcześniej została obrzezana, mimo tego zabiegu dalej nie działała jak należy. Więc dzięki moim wcześniejszym doświadczeniom z uszczelnianiem replik za pomocą sylikonu zabrałem się za doprowadzeniu komory HU i gumki sylikonowej do ładu.

Więc do rzeczy, po pierwsze trzeba posiadać najlepiej przeźroczysty sylikon w tubce, koszt bodajże 3,50zł i mały, precyzyjny śrubokręcik. Pierwsze co musimy zrobić to uzupełnić gumkę, przynajmniej ja musiałem bo po udupieniu kołnierza zostały małe zadziory. Następnie psiknąć trochę smarem silikonowym gumkę z zewnątrz żeby łatwo weszła w komorę, silikon jest bardzo przyczepny i lubi się podrzeć przy ocieraniu o inne powierzchnie ;) Po zamontowaniu i usztywnieniu lufy bierzemy latarkę, chyba że mamy oświetlenie rodem z sali operacyjnej, śrubokręcik i wypełniamy widoczne nieszczelności między komorą a gumką. Przy okazji można załatać to źle odlane miejsce które ma również moja komora ;)

Zostawiamy do wyschnięcia - 1-2h. Gdy jesteśmy pewni że sylikon wysechł kładziemy trochę na koniec komory która przylega do gb, nie trzeba sobie żałować, musi trochę wypłynąć po wsadzeniu w GB. Jeżeli mamy zbyt krótki dystanser- bierzemy kawałek izolacji termo-kurczliwej, grzejemy aż stwardnieje, ucinamy odpowiednio, psikamy smarem silikonowym i wsadzamy w dziurkę gdzie dystanser znajdować się powinien. Następnie delikatnie wsadzamy lufę z HU, uważać żeby nie uwalić silikonem połowy repliki ;) Upewniamy się że ten taki pierdolnik znajduje się w rowku i komora jest ładnie usztywniona.

Włala, czekamy aż wyschnie i oglądamy jak strzela, u mnie na oko nawet trochę FPS przybyło i kulki lecą szybko i daleko, i wreszcie HU działa jak działać powinien :)

Oto kilka fotek jak komora już siedzi "przyklejona" sylikonem. Aha, i nie bać się sylikonu - zawsze można go łatwo zdrapać.

dsc00520im1.th.jpg

dsc00521el0.th.jpg

Pozdrawiam, mam nadzieję że komuś pomogłem :)

Edited by men3L
Posted

Widocznie masz farta :) Bez przeróbek strzelało paskudnie, dublety, puste strzały, spadek mocy. Może twoja komora jest lepiej odlana :) Dużo też zależy od dyszy :)