Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Wiem że odkopuję ale złotego szpadla raczej nie dostanę :)

Mam pytanie czy zębatki JG (3 generacja i w górę) wytrzymają Lipo 11,1 25c (35c chwilowe) 2200mAh w zestawie z dM140 ?

Tłok JBU aluminiowy wszystkie zęby metalowe , głowica tłoka i cylindra wyciszona.

Niestety ale zębatki G&G które były w replice gdy ją zakupiłem , oraz tłok z 1 metalowym zębem nie wytrzymały na m120 i lipou 11,1 :/

Tłok stracił połowę zębów , a środkowa zębatka ząb.

• 5 months later...
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam zamiar kupić na dniach SAW, w kontekscie tunningu. Powiedzcie mi co o tym myślicie:

- Komora HU CA,

- Gumka - jaka?

- Precka - jaka?

- Bateria 11.1 LiPO - jaka?

Mam dylemat co do baterii. Nie chcę kupować słabszej, bo ma być ona przyszłościowa. Z tego co czytam, to GB i zębatki powinny to wytrzymać. Martwię się trochę o silnik, tłok i głowice. Jak długo to pociągnie w takiej konfiguracji?

Co do batki to jeszcze jedno, jestem świeżakiem w kwestii LiPo, ale czy dobrze myślę, że nie powinno być problemu ładując ją imaxem b6?

Posted

Gumka - Systema lub zielona G&G

Precka - to już zależy od funduszy :icon_wink:

Bateria - sam używam i polecam Turnigy 11,1V 2200 mAh

W kwestii funduszy, jestem otwarty na propozycje, jeżeli są tego warte.

Co do LiPo, to korzystasz w stocku z niego?

Posted

Ja w moim sawie jade na :

gumka - modify

precka - prometheus 407mm

bateria ge power 11.1v 2650 mAh.

Tak jak napisałeś wcześniej, martw się o zębatki tłok i głowice ;)

U mnie głowice czasami zdychają. Teraz jadę na płaskich modify i jest całkiem ok.

Posted

Ja w moim sawie jade na :

gumka - modify

precka - prometheus 407mm

bateria ge power 11.1v 2650 mAh.

Tak jak napisałeś wcześniej, martw się o zębatki tłok i głowice :icon_wink:

U mnie głowice czasami zdychają. Teraz jadę na płaskich modify i jest całkiem ok.

Reszta stock? Nawet sprężyna?

Posted

Zębatki UTU albo ETU, kupowane u capriego, on wie lepiej :icon_biggrin:

głowice modify płaskie ( obie ),

dysza m16

Tłok ultimate z metalowymi zębami

listwa popychacza modify

sprężyna 130 modify ( chociaż teraz wsadziłem słabszą , mazowieckiego auto wymaga <460 fps )

cylinder typ 0 o ile pamiętam guarder

Stokowy jest silnik neodymowy PJ ( nie zdechł o dziwo ) , szkielet gearboxa i imitacje łożysk A&K

Posted

Zębatki UTU albo ETU, kupowane u capriego, on wie lepiej :icon_biggrin:

głowice modify płaskie ( obie ),

dysza m16

Tłok ultimate z metalowymi zębami

listwa popychacza modify

sprężyna 130 modify ( chociaż teraz wsadziłem słabszą , mazowieckiego auto wymaga <460 fps )

cylinder typ 0 o ile pamiętam guarder

Stokowy jest silnik neodymowy PJ ( nie zdechł o dziwo ) , szkielet gearboxa i imitacje łożysk A&K

Jaka batka?

Posted

Super, jeszcze jedno pytanie mam. Do komory CA pasują normalne dystansery czy trzeba dorabiać? Jeżeli to drugie, to powiedzcie mi z czego zrobiliście swoje i jakich są rozmiarów?

Posted

Polecam zrobić dystanser jak mam standardowo w PKM, czyli w formie wałka o średnicy około 3mm, a nie rurki.

Zdjecie z rezenzji http://wmasg.pl/var/...5/DYSTANSER.jpg

W M249 dorabiałem "rurkowaty" dystanser z dość miękkiego materiału (izolacja sylikonowa przewodu) i postawiony pionowo, jak to jest w komorach typu M249/M60/PKM, pod naciskiem zaginał się do środka co powodowało nierównomierny nacisk na element gumki HU który podkręca kulki. Gdy wykonałem pełny dystanser zauważalnie poprawiło się skupienie i powtarzalność podkręcania.

Posted

Polecam zrobić dystanser jak mam standardowo w PKM, czyli w formie wałka o średnicy około 3mm, a nie rurki.

Zdjecie z rezenzji http://wmasg.pl/var/...5/DYSTANSER.jpg

W M249 dorabiałem "rurkowaty" dystanser z dość miękkiego materiału (izolacja sylikonowa przewodu) i postawiony pionowo, jak to jest w komorach typu M249/M60/PKM, pod naciskiem zaginał się do środka co powodowało nierównomierny nacisk na element gumki HU który podkręca kulki. Gdy wykonałem pełny dystanser zauważalnie poprawiło się skupienie i powtarzalność podkręcania.

Z czego ten dystanser zrobiłeś?

Posted

Jeszcze jedno pytanie - jakiej długości dystanser do komory CA? Może być stockowy od repliki? Już tłumaczę dlaczego pytam - mieszkam na 11 piętrze, w dosyć zaludnionych rejonach, nie mam za bardzo możliwości zweryfikowania "na gorąco" czy dobrze robię :)

Posted

Witam!

Mam problem z dobraniem dyszy do M249. Po zmianie komory na tą od CA wymieniłem też dyszę na http://www.actionsportgames.com/view-product-219.aspx?productid=16647@@SHOP1&backPageID=212 .

Problem tkwi w tym że ta dysza nie chce wejść na stockową głowicę cylindra. Czy wymiana głowicy cylindra na http://www.casg.pl/product-pol-1316-Glowica-cylindra-v-2-Ultimate-aluminiowa-.html rozwiąże problem ? Czy po prostu kupiłem zwaloną dyszę ?

Bebechy repliki to czysty stock.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Posted

Jeśli masz dość świeżą replikę to znaczy, że masz w niej pseudo bore upa. Dysz którą kupiłeś po prostu nie będzie pasować. Wymiana głowicy cylindra może nie pomóc, bo chyba i cylinder jest większy. Nie pamiętam na pewno, trzeba by sprawdzić. Coś mi się kołacze po głowie, że tylko prowadnica dyszy była o średnicy bore upa a cylinder normalny, ale pewności nie mam. Najlepiej wziąć w łapkę cylinder i pójść z nim do sklepu.

Posted (edited)

Niestety najbliższy sklep jest ok 100 km ode mnie :icon_smile:. Jest jakiś inny sposób by sprawdzić czy cylinder jest normalny? Replika wcześniej nie była grzebana więc pewnie siedzi w środku ten pseudo bore up. Dysza wchodzi na tą prowadnicę ok 2 mm i dalej ani drgnie.

Edit:

Na 'przykładanego' wydaje się być standardowy- sprawdzałem przykładając do cylindra m4 kolegi. Jednak pewności nie mam bo nie wiem jaka jest różnica między zwykłym cylindrem a bore up. Jednak wydaje mi się że jest normalniej wielkości.

Edited by xenon500
Posted

Trudno powiedzieć, bo chyba każdy zdąży wyrzucić stockową dyszę wraz z głowicą cylindra zanim wymieni komorę na CA. Teoretyczne powinno bez problemów działać z komorą CA, ponieważ dysza ma standardową długość dla M4 M16 czyli 21 mm.

W PKM, który jest bardzo podobnie zbudowany do M249, mam stockową dyszę 21 mm (biała, identyczna jak miałem w M249) i funkcjonuje prawidłowo z komorą z normalną gumką hop-up.

Dlatego uważam, że na 90% nie powinieneś mieć problemów ze stockową dyszą mając komorę CA.

@xenon500

Normalny cylinder ma średnicę wewnętrzną do 24 mm, zwykle 23,9 mm. Bore-up ma trochę więcej. Z zewnątrz mają identyczne wymiary, bo muszą się zmieścić w wyznaczonym miejscu w szkielecie gearboxa.

Zestaw cylindra w M249 jest hybrydą bore-up - głowica cylindra mieści się w standardowym cylindrze, natomiast prowadnica dyszy (czyli rurka wychodząca z głowicy) ma średnicę zewnętrzną typową dla poszerzonych dysz typu bore-up.

Posted

Zachar, dokładnie o to mi chodziło. Czyli nie muszę wymieniać też cylindra ? Nie mam jak sprawdzić, nie ma mnie w domu a muszę jak najszybciej zamówić części. Był bym wdzięczny jeśli być mi napisał jak jest z samym cylindrem. mam nadzieję że nic poza tą głowicą nie będę musiał wymieniać.

Posted

Cylinder jest standardowy.

Głowica cylindra ma inną średnicę prowadnicy dyszy -> wymień na standardową głowicę :)

Tyle zrozumiałem z posta Zachara :)