Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Typowa dla "Kondora" podróba cudzego wzoru - w tym przypadku S.O.Techowskiego Hellcata MkII z upgrejdowanymi szelkami i BIBem (panelem piersiowym - zresztą bez sensu w split chest rigu).

Orginalna baza i elementy dodatkowe(S.O.Tech jest drogą marką):

http://www.optactical.com/hellcatmk2.html

http://www.optactical.com/sotehex.html

http://www.optactical.com/hellcatbib.html

Oczywiście w stosunku do cen orginału 230 to taniutnko, ale trudno mi ręczyć za jakość Condora - prawdziwy S.O.Tech jest trudny do zajechania.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

Mam ją od jakiegoś czasu, za taką cenę spełnia moje oczekiwania. Pewnie nie można porównywać do oryginału za paręset dolarów, ale dla "niedzielnego żołnierza" w sam raz. Materiał porządny, taśmy sprawiają dobre wrażenie - solidny produkt, chociaż nie mogę porównać z oryginalnym.

Wbudowane ładownice na magazynki - bardzo fajna sprawa, jednak magi w wersji airsoftowej są krótsze i wchodzą do środka niemal w całości. Trzeba stosować magpule lub włożyć coś do środka żeby bardziej wystawały.

Z wad wymieniłbym regulację, chesta można zwężyć w pasie tylko do określonej szerokości, w związku z czym na mnie jest trochę za luźny. Pod tym względem raczej wygrywa chest rig od Guna.

Posted

Jestem raczej "wąski" i kamizela troszkę luźno na mnie lata. Po maksymalnym zwężeniu całkowita szerokość rozłożonej kamizelki to 110cm. Jeśli ktoś jest bardziej przeciętnych rozmiarów lub sprawi sobie jeszcze jakąś pierwszą linię pod chesta - powinno być w porządku.

Foty wrzucę jak będę mógł.

• 1 month later...
Posted

Jakby ktoś jeszcze chciał fotki (średnia jakość):

foto008y.th.jpg

foto015b.th.jpg

foto023y.th.jpg

Doczepiona ładownica na 4 magi oraz torba na odzysk Condora, Utility Pouch Helikona oraz torba zrzutowa Crom. W środku wkład hydracyjny.

"Goły" chest:

foto045.th.jpg

foto044s.th.jpg

foto034f.th.jpg

foto041.th.jpg

Btw. Kupiłem pas biodrowy pod chesta i nosi się bardzo wygodnie, bez luzów czy coś.

Jednak pojawienie się ciekawej oferty sklepu Coyote ASG sprawia że sprzedaję kamizelkę ;-).

• 4 years later...
Posted

Pytanie do użytkowników tego egzemplarza. Jakie wymiary powinien mieć bukłak na wodę, aby zmieścił się do wbudowanej kieszeni na system hydracyjny? Czy użytkownicy tej kamizelki korzystali z wkładu Sourca o pojemności 2L, a może z jakiś innych wymiarowo kompatybilnych wkładów do tej kamizelki? Może ktoś będzie mógł podzielić się opinią.

• 1 year later...
Posted

Kamza mieści 3-litrowy wkład hydracyjny, 6 magazynków AK lub mniejszych. Można nosić bez panela na klatce piersiowej.

Kamizelka mimo, iż nie tania warta swojej ceny - wygodna, mocna i nie trzeba od razu kupować ładownic i plecaka do wkładu hydracyjnego. Nie nadaje się jednak na osoby drobne poniżej 175 cm wzrostu i masie ok 75-80 kg. Natomiast będzie się sprawdzać nawet na bardzo wielkim chłopie nawet z kałdunem taktycznym ;)