Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Posiadam w/w cacko:). Jestem bardzo zadowolony z zakupu tej repliki. Bylem z nią już na kilku strzelaniach i stwierdziłem ze przydałby sie jej tuning. Bron w stocku ma 330 Fps, a ja bym chciał zrobić tuning do kolo 420 Fps. Nie znam sie bardzo na tuningu. Moja propozycja to wymienić sprężynę na m120 i silikonowa gumkę hu Systema. Co wy na to czy bron uzyska 420 Fps i czy wytrzyma. I jeszcze jedno chciałbym wyciszyć GB, ale nie wiem jakie części trzeba wymienić. Proszę podawać mi linki do części jaki powinienem wymienić i żeby to dożo nie kosztowało. :uśmiech:

Pozdrawiam :-P

Posted

Powiem Ci tak:

tuning w RK to kiepski pomysł ponieważ:

1) kolega ma 103 wstawił tylko mocniejszego springa (M120) i się [cenzura] (ale nie wiem dokładnie ile mu wytrzymał)

2) gdybyś jednak chciał wymienić inne części to będziesz miał problem bo ma niestandardową dysze i żadna inna (o ile mi wiadomo) nie pasuje.

poza tym ja Cię kolego nie rozumiem. Replika jest naprawdę dobra, w stocku Classic'i mogą mu najwyżej maga wyczyścić. Wiem bo mam RK 47 8-)

• 1 year later...
Posted

Czyli nie ma żadnego ratunku dla tej dyszy?, bo jak mi sie skończy gwarancja to mam zamiar wstawić m120/130. Oczywiście bedę urzywał tylko real-cap czyli prawie same pojedyńcze strzały. I jak dużo kosztowałby tuning do ok450 FPS?

Posted (edited)

Dysza napewno nie , reszta CHYBA tak :uśmiech:

a sama firma g&g nie robi lepszych dysz od tych w stoku?

Wiem, że jak łożyska są słabe to lubią zębatki psuć. A jak jest z dyszą? CZy jak się popsuje to lubi ciągnąć za sobą części?

Edited by wrobel102
Posted (edited)

zrozumiałem o to co mi powiedziałeś wczesniej ;)

A ta dysza od G&G będzie pasować bo nie jestem pewien ;)

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1156

za jakiś czas chce tuningować giwerke. Jakie moge osiągnąć moce? Chciałbym tak ok400-450 FPS, Urzywam real-cap'ów i strzelam semi rzadko auto. Na strzelanke zużywam max. 300 kulke

Edited by wrobel102
Posted (edited)

Ta dysza będzie pasować.Jednak jak chcesz robić taki tuning skłonił bym się bardziej 400-410 fpss'om ponieważ : Bałbym się właśnie o samą dysze (jest plastikowa co może wiązać się z tym ,że może potem ulec zniszczeniu przy większej ilości fpss'ow ) ;)

Edited by H4xor
Posted

Bałbym się właśnie o samą dysze (jest plastikowa co może wiązać się z tym ,że może potem ulec zniszczeniu przy większej ilości fpss'ow ) ;)

Po jakim przebiegu ta dysza mogłaby ulec niszczeniu, bo gdyby sie okazało że po np.10k kulkach to mógłbym ją wymieniać bo tyle kulek max. wystrzele w ciągu roku ;)

Posted (edited)

Wiesz co ,to różnie bywa ;)

Mój kumpel i ja mieliśmy te same karabinki ,kiedy uznaliśmy ,że czas na tuning ja postanowiłem uzyskać ~ 410 fpss'ow ,a kumpel ~440 .Ja wstawiłem sp120 a on sp130 i zakupiliśmy te same dysze po czym moja dysza działa do dziś ( ma już 9 miechow ) jego poszła się jeb.. po 3 miechach ;)

Moja ma teraz około 30 k przebiegu jego przemieliła 5 k (obaj używaliśmy tylko semi )

Więc czasami jest lepiej sobie odpuścić te 40 fpss'ow ;) (według mnie )

PzDr

Edited by H4xor
Posted

Jaki byłby zasięg rk 104 na 400 FPs? Jak ja mam mieć 30 kulek w magu to musze mieć pewność że będe miał długie i pewne (celne) strzały. Bo inaczej to zero szans z innymi co ładują z hi-cap:/

Posted

Ale fpssy to nie wszystko ,w asg używa się też mózgu xD

niezrozumieliśmy się. Nie chodzi mi o to żeby zabić kogoś czy zrobic mu innom krzywde "wysokimi fpsami" tylko chce aby moja replika strzelała poprostu daleko i celnie. Bo tak to mam zero szans jak będe miał mniejszy zasięg od CYMY. Zwarzając na to że mam 30 kulek w mag a przeciętny właściciel cymy ok.550. Ja wole dać dwa celne strzały nić 30 w niebo.

Posted

Więc trzeba zainwestować w prec lufę , dobrą gumkę i porządną komorę Hu ,dzięki tym rzeczom uzyskasz napewno zadowalającą celność i przy ~410 fpss'om będzie to jakieś 50-65 m przy czym Cymka będzie się mogła jedynie schować ,możesz mi wierzyć na słowo ;)

Posted (edited)

Osobiście nie spotkałem się ani razu z komorą Pro-Wina ale miałem styczność za to z tą http://gunfire.pl/product-yid-1152190074-K...opUp-do-AK.html Komora byla bardzo szczelna i w dobrej cenie ,lecz może użytkownik tej komory miał szczęście ( Wkoncu chinszczyzna ) więc z decyzją co do kupna komory poczekałbym ;) Najlepiej by było gdyby jakiś użytkownik Pro-Wina coś napisał na jej temat np czy dobrze się sprawuje lub możesz napisać/zadzwonić do Capri i się spytać czy owa komora jest warta swojej ceny ;)

Idę już do łóżka i życzę spokojnej nocy ;)

PzDr

Edited by H4xor
Posted

A przepraszam bardzo bo sie nie znam ale czy RK103 nie ma czasem metlaowej komory w stocku? a jeśli ma to po co ją wymieniac skoro komora G&G metalowa do AK była na capri za 120 zeta?

Posted

A przepraszam bardzo bo sie nie znam ale czy RK103 nie ma czasem metlaowej komory w stocku? a jeśli ma to po co ją wymieniac skoro komora G&G metalowa do AK była na capri za 120 zeta?

Możliwe chociaż ja też nie jestem tego pewien ;/

Najlepiej by było gdybyś Wróbel napisał do jakiegoś sklepu i się spytał o samą dyszę ;)

PzDr

Takie jeszcze jedno pytanko. Jaką pres lufe? Systema 6,04 czy może DeepFire 6,02?

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2893

wiemi wiem ta lufa z linku nie pasuje do rk 103 ale chciałem pokazać o co mi mniejwięcej chodzi nie biorąc pod uwagę długości.

Ja osobiście mogę Ci polecić lufkę Systemki ;)

W dp będziesz musiał używać jeszcze bardziej precyzyjnych kulek ( średnica 6.02 )

A tak w ogóle pewnie i tak nie zauważysz różnicy pomiędzy obydwiema bo różnica ich średnicy jest znikoma , ale z tych dwóch brałbym bardziej Systeme ;)

PzDr