Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 5 months later...
  • Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odświerzę temat, która komora pasuje do L85 Army tak po prostu bezboleśnie, bo powiem szczerze próbowałem już chyba trzy i albo nie trzymały szczelości albo nie mogłem złożyć z nimi obudowy w całość. ogólnie co polecacie?

Posted (edited)

Army słabo trzymają parametry-chińczyki używaja różnych linijek... U mnie mega pasowała komora od JG z błyszczącego gównolitu-jakiś taki stop powlekany chyba niby-chromem. Mega świetnie się to sprawiało.

Niestety musisz dalej łowić, ale nie nastawiałbym się na jakieś uber-pro komory ze stopów kryptonitowych i domieszką grafenu. Po prostu pasuj co Ci pod rękę się nawinie... Poza tym musisz przy okazji tez dyszę spróbowac dobrać-znaleźć taki tandem pasujący do eLżbiety dysza/komora. Samą komorą nic nie zawalczysz. A przynajmniej u mnie tak było...

Edited by karol_alasz
Posted

Army słabo trzymają parametry-chińczyki używaja różnych linijek... U mnie mega pasowała komora od JG z błyszczącego gównolitu-jakiś taki stop powlekany chyba niby-chromem. Mega świetnie się to sprawiało.

Niestety musisz dalej łowić, ale nie nastawiałbym się na jakieś uber-pro komory ze stopów kryptonitowych i domieszką grafenu. Po prostu pasuj co Ci pod rękę się nawinie... Poza tym musisz przy okazji tez dyszę spróbowac dobrać-znaleźć taki tandem pasujący do eLżbiety dysza/komora. Samą komorą nic nie zawalczysz. A przynajmniej u mnie tak było...

Zgadzam się , szczelność dysza/komora stock mam zachowaną,poprostu chiałbym zmienić na bardziej precyzyjną i sztywną .

Ogólnie mam problem z dziwnym zchowaniem kulki, która leci ładnie daleko lecz niezbyt celnie a konkretnie leci takim dziwnym łukiem od prawej do lewej strony, szczególnie w koncowej fazie lotu .Części jakie wymieniłem to cylinder 0,gumka Guarder i lufa Guarder 6,02.

Posted

Jak ci skręca w jedną stronę to po pierwsze zobacz czy gumka nie jest lekko przekręcona, po drugie dystanser może nie być równy. Spróbuj dystanser zamienić stronami i sprawdź, czy nie skręca teraz w drugą stronę. Po co od razu wymieniać komorę?

• 1 year later...
Posted

Witam, sory za odswieżanie tematu, ale nie chcialem robic kolejnego, mam problem ze swoją elka, przepaliły mi się te blaszki w kostce stykowej nie moge znalezc całej nowej kostki, jest chyba jakaś niestandardowa