Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się nad kupnem G36 STAR'a (oczywiście ze względu na optykę :P).

Gieta ma robić prawdopodobnie za MG36 , więc chciałbym poddać ją tuningowi. I tu pojawia się problem , bo z tego co wiem to GB STAR'a nie jest wysokiej jakości i prawdopodobnie trzeba by było dużo wymieniać jeżeli chciałbym osiągnąć +/- 450 fps.

Wie ktoś może , co dokładnie należało by wymienić? A może bardziej opłaca się kupić G36 CA , kupić chwyt przedni z dwójnogiem i rączkę z kolimatorem osobno?

Posted

Przed zakupem g36 STAR czytałem recenzję SL9 STAR na wmasg http://www.wmasg.pl/zbrojownia/elektryczne/135/sl_9/ nastawiałem się na wymianę wielu elementów gearboxa w czasie tuningu (łożyska, tłok, głowica, zębatki). Po rozebraniu karabinu mile zdziwienie zębatki stalowe 4 łożyska ślizgowe i 2 kulowe przy silniku, tuning ograniczył się tylko do wymiany sprężyny na m120, Wystrzelilem już ok 10 tys kulek i wszystko śmiga bez problemu (tłok bez oznak zużycia), zastanawiam się tylko czy nie wsadzić m130 i boreup ;-)